چگونه ازدواج خود را در هر سنی سالم نگه داریم؟

چگونه ازدواج خود را در هر سنی سالم نگه داریم؟

زوج ها خوشبخت چه کارهایی انجام می دهند؟

اول عشق می آید، بعد ازدواج و سپس سالها زندگی در کنار هم و روبرو شدن با یک میدان مین از آفات رابطه. کسانی هستند که بعد از گذشت سالیان سال از ازدواجشان همچنان رابطه ای سالم به دور از دروغ و خیانت با یکدیگر دارند، این زوج ها چه کاری کرده اند که دیگران از آن غافل بودند؟

واقعیت این است که در شادترین ازدواج ها نیز گاهی پیش آمده که یک یا هر دو طرف به فکر جدایی بیفتند. اما چه می شود که اینها فقط یک فکر باقی می ماند و به واقعیت تبدیل نمی شود؟ چکار کنیم تا ازدواجی با دوام داشته باشیم که تا پایان ادامه داشته باشد؟
هر دهه از زندگی اوقات غمگین خاص خود را دارد و ما می خواهیم در ادامه به شما بگوییم راز زوج های خوشبخت در سالم نگه داشتن رابطه شان چیست.

۱- حواستان به میان تنه باشد
حالا که ازدواج کردید دیگر می توانید راحت باشید و باشگاه رفتن را تعطیل کنید درست است؟ اصلا درست نیست. زوج هایی که دور کمر چاقی دارند از نظر سلامت و جاذبه جنسی به مشکل بر می خورند. تحقیقات جدیدی که در مجله پزشکی انگلستان منتشر شده نشان می دهد اگر همسرتان چاق شود احتمال اینکه خودتان هم چاق شوید تا ۳۷ درصد افزایش پیدا می کند. پس اگر می خواهید زندگی تان دوام داشته باشد و دچار بیماری های مزمنی مانند بیماری قلبی یا دیابت نشوید بهتر است عادات سالم غذایی را از همان ابتدا در خود تثبیت کنید. اما دفع اضافه وزن به سادگی خوردن غذای سالم با یکدیگر نیست. خوردن غذا با هر کسی، از همسر گرفته تا همکار، ممکن است باعث شود مصرف غذایتان تا ۳۳ درصد افزایش پیدا کند.
همین که حواستان به غذاهای پرچرب دوران زناشویی باشد می تواند خیلی کمکتان کند. آخر هفته ها با یکدیگر به فروشگاه های عرضه مواد غذایی ارگانیک بروید و سعی کنید در این مسیر با یکدیگر هم قدم شوید. حتی می توانید با یکدیگر به ورزش بروید و در طول هفته چنین برنامه هایی را با هم تنظیم کنید.

۲- داشتن برنامه های مالی
حدود ۴۰ درصد از افراد متاهل اعتراف کرده اند که در مورد خریدها و پول به همسر خود دروغ می گویند و این کار می تواند خیلی زود باعث تیرگی روابط شود. در واقع پول دلیل اصلی دعوا بین زن و شوهرها است و گفته می شود روابط در وضعیت های مالی ضعیف بیشتر تمایل به آسیب دیدن دارند. بهتر است قبل از ازدواج درباره درآمد و صرف پول و قوانینی که در این مورد دارید با هم به توافق برسید.
اگر شما دست و دلبازید و شریکتان با حساب و کتاب خرج می کند ناراحت نشوید و ترشرویی نکنید. در واقع اینکه هر دو یک فلسفه درباره پول داشته باشید زیاد هم چیز خوبی نیست. بهتر است مسائل مالی را همان ابتدا برطرف کنید. باید تصمیم بگیرید چه کسی قبض ها را بپردازد، چه مقدار هزینه کردن معقول است و چگونه همه اینها را دنبال کنید.

۳- قوانین خانواده خود را شکل دهید
زوج ها ۵ تا ۱۰ سال ابتدایی ازدواجشان را به سر و کله زدن با هم درباره اینکه قوانین خانواده به چه شکل باید باشد می پردازند. افراد معمولا متوجه نمی شوند که بعد از تشکیل خانواده باید قوانین مخصوص خود را دارا باشند و فاقد توجه به طرف مقابل می خواهند همان قوانین خانه پدری خود را اینجا هم اجرا کنند. در چنین شرایطی زن و مرد ممکن است سر کوچکترین چیزها مانند چگونگی آویزان کردن لباس ها هم با هم مشاجره کنند اما این مشکلات کوچک می توانند به مشکلی بزرگتر اضافه شوند، مخصوصا اگر کودکی نیز به این خانواده اضافه شود. تحقیقات نشان داده چگونگی مدیریت مسئولیت های والدین وقتی فرزندشان هنوز نوزاد است روی کیفیت ازدواجشان دو سال و نیم بعد تاثیر می گذارد.
شما و همسرتان ممکن است نظرات کاملا متفاوتی درباره مراقبت از کودک و دور هم بودن خانواده داشته باشید. اگر یکی از شما کار می کند نفر دیگر باید شب ها در کنار بچه بماند یا باید هر بار جاها عوض شود؟ آیا مهم است که هر شب سر میز شام بنشینید؟ باید ببینید که چطور می توانید در کنار هم خوشحال زندگی کنید و در عین حال هر کسی خود بودنش را هم حفظ کند.

۴- رابطه جنسی را در اولویت قرار دهید ، اما تبدیل به کاری روزمره اش نکنید
با اینکه رابطه جنسی را باید یک اولویت قرار دهید اما نباید حتما جای مشخص و روتینی داشته باشد. اگر رابطه جنسی را وارد تقویمتان کنید تبدیل به یک مسئولیت می شود، درست مانند بیرون بردن زباله ها ساعت ۹! زوج های معمولی در سال ۵۸ مرتبه با یکدیگر رابطه جنسی دارند و بعضی نیز بیش از یک مرتبه در هفته. به تازگی یک تحقیق هشت ساله نیز نشان داده ۹۰ درصد از زوج ها پس از تولد فرزند اول احساس رضایت کمتری از رابطه جنسی دریافت خواهند کرد.اما مهم نیست که هفته ای پنج بار رابطه جنسی داشته باشید یا سالی پنج بار  تا زمانی که هر دو راضی و شاد باشید همه چیز خوب است این صمیمیت زناشویی است که بالاترین اهمیت را دارد. صمیمیت همه چیز را شامل می شود از گرفتن دست یکدیگر تا رابطه جنسی.

۵- انعطاف پذیر باشید
ترتیبات مالی و خانگی تان هر چه باشد باید قبول کنید که ممکن است در برخی نقاط زندگی دستخوش تغییرات بشود. برای مثال اگر مرد خانه تا سال ها خارج از خانه کار می کرده و سپس به دلیل بازنشستگی از دست دادن کار و یا در پیش گرفتن شغلی از خانه شرایطش تغییر کرده باید قبول کند که در خریدها و تمیز کردن خانه باید سهیم باشد.
هر زمان که لازم بود با هم به توافق برسید که وظایف خانه و مخارج چگونه باید تغییر کند. در یک رابطه هر دو طرف سهیم هستند و باید به حساب بیایند تا زمانی که این تعادل حفظ شود همه چیز خوب پیش خواهد رفت. پول من یا پول تو موجود نیست، مقدار حقوق آخر ماه ارزش افراد در یک رابطه را تعیین نمی کند.

۶- با بالا رفتن سنتان فعال بمانید
اگر مانند بیشتر زوج ها ورزش نمی کنید و یا پس از بچه دار شدن دست از ورزش کشیده اید، سعی کنید به عنوان یک زوج راه های جدیدی برای فعال ماندن پیدا کنید. هرچه می خواهد باشد از یک پیاده روی در طبیعت گرفته تا بازی کردن تنیس یا بدمینتون با هم. تحقیقات نشان داده زوج هایی که با هم ورزش می کنند در طول برنامه ورزشی بیشتر به یکدیگر وابسته می شوند. متخصصان می گویند زوج هایی که بیشتر ورزش می کنند زندگی جنسی بهتری نیز دارند.
ورزشی برای زندگی تان انتخاب کنید که تا دهه ها با یکدیگر از آن لذت ببرید. برای دریافت مزایای ورزش حتما نباید به شدت عرق بریزید. متخصصان می گویند ورزش با شدت متوسط برای در امان ماندن از بیماری قلبی و دیگر بیماری های مزمن کافی است.

۷- با دوستان ( کمی ) صحبت کنیددر دهه گذشته متخصصان متوجه افزایش آمار ” طلاق خاکستری ” یا جدایی زوج های بالای ۵۰ سال شده اند. با اینکه بیشتر افراد تمایل دارند صحبت هایشان با همسرشان پشت درهای بسته بماند اما ممکن است گاهی صحبت با یک دوست نزدیک در این مورد بد نباشد.
وقتی چنین مشکل بزرگی پیش می آید بد نیست با زوج دیگری که دوستتان هستند در اینباره صحبت کنید. بسیاری از زوج ها زندگی شان بسیار خصوصی است و چنین بحث هایی را در خفا انجام می دهند اما مشکلات ارتباطی مانند این معمولا با گوش دادن به اینکه دیگر زوج ها چگونه با آن روبرو می شوند بهتر می توان حل کرد. مثلا بد نیست که بشنوید یکی از دوستانتان چگونه درباره خیانت همسرش تصمیم گرفته، کمی همدلی می تواند در تصمیم گیری درست کمکتان کند، اما این صحبت ها را تحت کنترل داشته باشید. مسلما اصلا ایده خوبی نیست که همه چیز زندگی تان را بگویید ، حتی به نزدیک ترین دوستتان ، دلیلش هم این است که هیچکس دوست ندارد این حرفهایش پنج سال دیگر از طرف شخصی دیگر به همسرش منتقل شود!

۸- یکدیگر را مجددا به عنوان زن و شوهر کشف کنید، فاقد بچه ها
یک تحقیق در سال ۲۰۰۸ نشان داد رضایت زناشویی بعد از رفتن فرزندان از خانه در واقع افزایش پیدا می کند. شرکت کنندگان خانم اعلام کردند بعد از رفتن فرزندان از خانه به همان اندازه قبل با همسرشان وقت می گذرانند اما متوجه شده اند کیفیت این با هم بودن نسبت به زمانی که فرزندان هم در صحنه بودند افزایش پیدا کرده است. وقتی فرزندان هستند مسئولیت های پدر و مادر بیشتر است بنابراین می تواند روی کیفیت رابطه شان نیز تاثیر داشته باشد. از این آزادی بدست آماده استفاده کنید تا دوباره یکدیگر را به عنوان زن و شوهر کشف نمایید.
اما اگر مشکلات زناشویی همچنان ادامه یافت کرد، نبود بچه ها در خانه می تواند باعث تنش های جدی شود. ناگهان صداهایی که دائما در خانه بودند می روند و در صورتی که از قبل حرف زیادی برای گفتن به یکدیگر نداشتید حالا بیشتر از همیشه به چشم خواهد آمد.

۹- مراقبی هوشیار باشید
در مواقع بروز بیماری های جدی، همسرانی که نقش مراقبت از دیگری را ایفا می کنند گاهی دچار ” رنج مراقبتی ” می شوند و ممکن است خودشان هم مریض شوند. بنابراین لازم است هر دو طرف در صورت نیاز کمک بخواهند. بیرون رفتن و دیدن دوستان و اجتماعی باقی ماندن برای مراقب حیاتی است.
همسری که نیاز به کمک و مراقبت دارد معمولا احساس گناه و نا امیدی دارد. همسری که نقش مراقب را دارد ممکن است فکر کند توسط این احساس کنترل می شود. با اینکه نمی توان این مشکل را کامل حل کرد اما بهتر است درباره اش با یکدیگر تعارفی نداشته باشید و باز عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا