در رفع ناراحتی های عصبی و هیستری مفید است.
به گزارش فارس سنبل طیب یا علف گربه دارای بویی مطبوع است. گربه بوی این گیاه را از فاصل دور تشخیص داده به طرف آن میرود و در اطراف آن به جست و خیز میپردازد و از بوی آن بیهوش میشود. گلهای سنبل الطیب به رنگ سفید یا صورتی و خوشهای است.
ریشه سنبل الطیب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و در رفع ناراحتی های عصبی و هیستری مفید است، ضد اسپاسم و آرام بخش است. همچنین سنبل الطیب برای معالجه صرع نیز مفید است و بی خوابی را درمان میکند.
محمد صالحی سورمقی، استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار میکند: گیاه سنبل الطیب با نام فارسی “علف گربه “، به نام علمی valeriaiva officinalis و نام عمومی valeriaiv از قدیم به عنوان آرامبخش و رفع بدخوابی استفاده میشد.
به گفته وی قسمت مورد استفاده این گیاه، ریشه های آن است که دارای بوی خاصی است و باعث سرمستی گربه میشود؛ به همین دلیل به علف گربه مشهور است.
استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران میافزاید: عرق سنبل الطیب ضد تشنج و محرک، مسکن، باد شکن، مقوی قلب و اعصاب و کاهش دهنده فشار خون، ضد ادرار آوری، ضد اسهال و ضد عفونی کننده بدن است.
صالحی سورمقی بیان میکند: امروز از ریشه گیاه سنبل الطیب در صنایع داروسازی، فرآورده هایی به شکل قرص، کپسول و قطره تهیه شده است که میتوان به راحتی از آنها استفاده کرد.
وی میگوید: نکته قابل اهمیت درباره استفاده از این گیاه این است که داروهای این گیاه را نباید به طور ممتد و طولانی مدت مصرف کرد و باید پس از ۲ یا ۳ هفته مصرف آن را برای یک یا ۲ هفته قطع کرد.
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» میگوید: عرق گیاه سنبل الطیب دارای خواص بسیاری است که از مهمترین خواص آن میتوان به آرامبخش بودن کاهش دهنده فشار خون و برطرف کننده بی خوابی اشاره کرد.