با این کارها روزه گرفتن را آسان کنید

روزه گرفتن به معنی خودداری از خوردن و آشامیدن و دیگر کارهایی است که روزه را باطل می کند و همچنین تمرینی برای افزایش قدرت فیزیکی و روحی انسان است. اما چگونه می توانیم با توجه به شرایط خود روزه بگیریم؟ چگونه این عمل را ساده تر انجام دهیم؟ ما در اینجا نکاتی را برایتان آورده ایم که با رعایت آنها راحت تر روزه خواهید گرفت.

بدن خود را برای روزه گرفتن آماده کنی
بدن هر شخص عکس العمل متفاوتی نسبت به روزه نشان می دهد. بنابراین بهتر است از چند روز قبل از روزه گرفتن بدن خود را آماده کنید.

• اگر از نظر فیزیکی در شرایط خاصی به سر می برید، قبل از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنید تا مبادا برای سلامتی شما مضر باشد.
• برای این که بدن شما آماده روزه گرفتن باشد، از چند هفته یا چند روز قبل اقدام کنید. به عنوان مثال به تدریج غذاهای حاوی شکر را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
• قبل از روزه گرفتن، بدن خود را تقویت کنید. اگر بدن شما در شرایط خوبی این عمل را آغاز کند، بهتر دوام خواهد آورد. بنابراین قبل از روزه گرفتن مقدار زیادی آب بنوشید، غذاهای سالم و مغذی مصرف و از خوردن داروهای مضر خودداری کنید.

 

آشپزخانه خود را آماده کنید
اگر مواد غذایی مورد علاقه شما در معرض دید باشد، روزه گرفتن برایتان سخت تر خواهد شد. بنابراین:
• نوشیدنی ها و غذاهای مورد علاقه تان را از جلوی چشم تان دور کنید. به عنوان مثال شکلات را به جای روی کابینت، داخل کابینت بگذارید.
• یخچال خود را خلوت کنید، به خصوص از غذاهایی که به سادگی آماده و قابل خوردن هستند.
• آشپزخانه خود را از مواد غذایی پاک سازی کنید تا دلیلی برای ورود به این مکان در طول روز وجود نداشته باشد.

 

برای دل درد آماده باشید
اگر روزه خود را با غذاهای جامد و سنگین باز کنید، بدن شما گاز تولید می کند و حتی ممکن است موجب اسهال شود و تا زمانی که غذاها به طور کامل هضم شوند ممکن است دل درد داشته باشید.

 

ورزش کردن یکی از مواردی است که در ماه رمضان برای سلامتی جسم و روح سفارش شده است. ورزش نه تنها با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود، باعث آرامش و کاهش استرس ورزشکاران می‌شود و استقامت فکری و صبر آنان را تقویت می‌کند.

 

فواید ورزش کردن در ماه رمضان
ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند، به طوریکه ورزشکارانی که در ماه رمضان روزه می‌گیرند، کمتر دچار مشکلات گوارش و قند خون می‌شوند. ورزشکاران می‌توانند با یک برنامه غذایی غنی در ماه رمضان ، انرژی مورد نیاز را برای انجام فعالیت‌های ورزشی و حفظ ساختار بدنی بدست آورند.

 

در وعده سحر چه بخوریم تا دچار تشنگی نشویم
در ماه رمضان ، جهت تامین آب لازم بدن از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر به روزه‌داران توصیه می‌شود، دست‌کم شش لیوان آب بنوشند و توجه داشته باشند که از خوردن چای پررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب بدن می‌شود، پرهیز کنند.
بنابراین توصیه می‌شود، در سحری از موادغذایی پر فیبر نظیر سبزیجات و به ویژه میوه‌ها استفاده کنند، زیرا میوه‌ها سرشار از منبع فیبر هستند و ثانیا قند موجود در میوه‌ها در حالت خاص و بدون فیبر هم دیرتر از قندهای ساده جذب می‌گردد.در ماه رمضان از مصرف مواد غذایی سرخ شده، پرچرب و شیرین پرهیز گردد و از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در غذای سحری استفاده گرد

 

برای رفع تشنگی در ماه رمضان ،میوه و سبزیجات مصرف کنید
در وعده سحر تا جایی که بتوانیم باید از مایعات استفاده کنیم و میوه‌هایی که حاوی آب فراوان هستند، نظیر هندوانه را مصرف کنیم و از همه بهتر سبزیجات به دلیل فیبر بالایی که دارند آب را به خود می‌گیرند و‌ آب را در الیاف خود نگه می‌دارند و باعث می‌شود شخص به مراتب کمتر احساس تشنگی کند. لذا توصیه می‌کنیم افراد در وعده سحری میزان کافی سبزی خوردن و سالاد را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

 

در ماه رمضان باید بتوانیم آب و مواد غذایی را که در سحر مصرف کرده‌ایم به صورت یکنواخت و دائم در طول روز به قسمت‌های مختلف بدنمان برسانیم و این کار را می‌توانیم با مصرف موادغذایی پرفیبر انجام دهیم.

 

زمان افطار، روزه را با یک نوشیدنی ولرم باز کنید
برای اینکه پس از چند ساعت گرسنگی و تشنگی معده آمادگی پذیرش غذا را داشته باشد،در ماه رمضان  به روزه‌داران توصیه می‌شود برای افطار نخست از یک نوشیدنی ولرم استفاده کنند، چرا که نوشیدنی‌های سرد معده را منقبض می‌کند و فرد دچار مشکلات فراوانی می‌شود.

 

– در ماه رمضان نوشابه ،ادویه‌جات و مواد ترش کمتر بخورید
روزه‌داران در وعده افطار همانند صبحانه از چای و شیر استفاده کنند و یک ساعت و نیم پس از افطار، شام سبک میل نمایند و همچنین چند گروه از موادغذایی که شامل غلات، لبنیات، سبزیجات و میوه‌های تازه و گوشت را در وعده‌های غذایی خود بگنجانند. روزه‌داران مواد ترش و ادویه‌جات و به ویژه نوشابه را کمتر بخورند، زیرا این ماده به دلیل گاز و قندی که دارد، باعث سردرد خواهد شد.

 

در ماه رمضان مصرف موادغذایی انرژی‌زا مانند زولبیا بامیه، پیتزا و غذای پرچرب در وعده افطار صفرای بدن را افزایش می‌دهد. به افرادی که دچار سوءهاضمه هستند، توصیه می‌کنیم غذاهای نفاخ مانند حبوبات کمتری بخورند و کسانی که دچار مشکل زخم اثنی‌عشر هستند، روزه نگیرند و کسانی که در گذشته مشکل زخم معده داشته‌اند، می‌توانند با رعایت نکات روزه بگیرند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا