کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: مُدگرایی و آسیب های اجتماعی، قسمت اول
گاهی اوقات این پرسش مطرح می شود که آیا توجه به ظاهر و توجه به مُدگرایی می تواند برای یک خانواده مفید باشد؟ مثلا اگر دختر ما آرایش کند و لباس روز بپوشد آیا روح و وجود او به آن بهجَت مورد نظر و شادابی می رسد؟
اگر انسان بخواهد واقعا یک زندگی خوبی داشته باشد باید توجه کند که خیلی زیاد نباید به ظاهر خودش توجه داشته باشد چون توجه بیش از اندازه به ظاهر منجر می شود که انسان از نیازهای درونی اش غافل بشود.
معمولا خانواده هایی که خیلی به ظاهر فرزندان و خودشان و مُدگرایی توجه می کنند از امور اصلی زندگی باز می مانند و گاهی اوقات توازن وجود ندارد. مثلا گاهی اوقات ما برای تربیت وقت کمی را می گذاریم. در صورتی که گاهی اوقات برای ظاهر خیلی وقت می گذاریم.
سوال: مادر بزرگوار اگر دختر ۵-۴ساله در خانه دارید، روزانه چقدر وقت برای شانه زدن موهای او صرف می کنید؟
یک موقعی این سوال را در جمع خانواده هایی مطرح کردیم و پاسخ دادند که روزانه ۱۵-۱۰ دقیقه وقت صرف می کنند.
ما همان ۱۰ دقیقه را در نظر می گیریم. یعنی هر ۶ روز یک ساعت وقت می گذارد. اگر سال را بخواهیم حساب کنیم یک رقمی شاید بیش از ۶۰ ساعت مادر وقت می گذارد که فقط موی فرزندش را شانه کند. پرسش ما این است که آیا معادل این ۶۰ ساعت وقت گذاشتید که کتاب مطالعه کنید. که ببینید فرزندتان را چگونه تربیت کنید؟
گاهی اوقات این توجهات بیش از اندازه به ظاهر منجر به این می شود که انسان از آن اصول اصلی و هدف های مهم زندگی غافل بشود. یکی از هدف های مهم زندگی همین تربیت است. ما گاهی اوقات می بینیم که برای موی بچه ها بیش از تربیت آنها وقت می گذاریم.
یکی از آسیب های مُدگرایی این است که انسان از هدف تربیت و حقیقت زندگی جا می ماند و انسان باید متعادل رفتار کند.