صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 4

۱۲.مادران موفق قسمت اول

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: مادران موفق، قسمت اول

همانطور که می دانید مادران نقش بسزایی را در تربیت فرزندان ایفا می کنند. اگر بخواهیم در یک جمله بگوییم اغراق نکرده ایم که سعادت تربیتی فرزندان به مادر گره خورده است. و لذا در این موضوع خیلی باید به بحث تربیت فرزندان توجه ویژه ای را داشته باشیم.
اما مادر اگر بخواهد در تربیت موفق باشد باید یک مجموعه ملاک ها و شاخصه هایی را مورد توجه قرار بدهد.

شاخصه های مادر موفق:
۱- مادر باید فرزند دوست باشد.
افراد اگر کاری را دوست داشته باشند انگیزه بیشتری نسبت به آن خواهند داشت. لذا مادران باید این روحیه فرزند دوستی را در خودشان تقویت کنند.
در این شک نیست زمانی که فرزند متولد می شود چون از گوشت و خون و پوست ما است، علاقه ی فراوانی به او خواهیم داشت ولی جنس فرزند دوستی که مدنظر ما است فراتر از این حس غریزی است. یعنی یک نوع محبت به اصل تربیت و فرزند آوری مادر باید داشته باشد. بی رغبت نباشد و فرزند را مانع رشد خودشان ندانند. اگر خلاف این باشد ظرفیت تربیت را در محیط خانه کاهش خواهد داد. لذا ما باید فرزند دوستی را به عنوان یک اصل بدانیم و فرزند را رأس همه فعالیت های مادر بداننیم و مادر هم بداند که فرزند پروری بر خیلی از کارهای دیگر اولویت دارد.
ما نمی گوییم مادر اگر فرزندی آورد دیگر کار و تلاش نکند، بلکه این رویکر و ایدوئولوژی را نباید در ذهنش ایجاد کند که از وقتی فرزند آمده در تحصیل یا کار ناموفق شده است.

۲- مادر باید برای تربیت فرزند وقت بگذارد.
تربیت یک فرآیند است. به صورت خودآگاه اتفاق نمی افتد ما نباید این تصور را کنیم که فرزند را رها کنیم تا بزرگ بشود و وقتی بزرگ شد خوب می شود. این صحیح نیست. شاید اگر در قدیم ها این اتفاق می افتد بچه ها خوب می شدند. ولی امروزه فرق دارد. دنیا بزرگ تر شده و بچه ها بیشتر در معرض آسیب ها هستند. اگر بخواهیم در مسئله تربیت فرزندان موفقیت کسب کنیم باید پایِ کار تربیت باشیم. برای آن وقت صرف کنیم.
وقت صرف کردن مادر یعنی:
• یک مقداری مشغولیت های ذهنی اش در سایر کارها را کمتر کند.
• تمرکزش را بر روی فرزند و تربیت او بگذارد.
• خودش را مشغول فعالیت هایی که مانع تربیت و رشد فرزند می شود، نکند.

محتوای درس
اسکرول به بالا