صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۳.رعایت حدود ارتباط با نامحرم

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: رعایت حدود ارتباط با نامحرم

یکی از موضوعات تربیتی که باید از دوران کودکی و نوجوانی در زندگی فرزندان باید مورد توجه باشد، رعایت حدود ارتباط با نامحرم است.

نکاتی برای رعایت حدود ارتباط با نامحرم:
۱- در محیط خانه خصوصا بین اعضای خانواده باید صمیمیتی را ایجاد کنیم تا فرزندانمان در ارتباط با جنس مخالفشان اقناع بشوند.
یک تعبیر:
پدری که در خانه دختر نوجوان دارد. برای این دختر باید همانند یک دوست پسر باشد. یعنی با او بگوید، بخندد، بیرون برود ولی از جنس خوب باشد.
چون در یک گروه های سنی بچه ها تمایل به جنس مخالف پیدا می کنند. لذا اگر توانستیم این را اشباع کنیم، می توانیم از زمینه ارتباط غیرمنطقی با نامحرم پیشگیری کنیم.
عینا همین ارتباط باید میان مادر و پسر باشد. یعنی مادر با پسرش باید یک ارتباط صمیمانه داشته باشد که آن نیاز در فرزند اشباع بشود .اینطور نباشد که پسر اگر یک لبخندی را در بیرون خانه دید دست و پایش بلرزد و به آن سمت گرایش پیدا کند.
در ارتباط با نامحرم اولین نکته این است که ما باید پیشگیری کنیم. این پیشگیری هم زمانی اتفاق می افتد که در بین اعضای خانواده ارتباط صمیمانه وجود داشته باشد. خصوصا در دوران بلوغ و بعد از آن بین مادر و پسر و پدر و دختر، البته به این معنا نیست که مادر دیگر به دختر کار نداشته باشد و پدر هم به پسر کار نداشته باشد

۲- باید به فرزندانمان آداب ارتباط با نامحرم را یاد بدهیم.
گاهی دیده می شود که به عنوان مثال در دانشگاه ها دختر و پسرها برخی از چیزها را عیب نمی دانند چون کسی به آنها نگفته است.مثلا خنده بلند در حضور نامحرم را عیبت نمی دانند. گاهی هم گفتگوهای غیرضرور را عیب نمی دانند.
اگر ما تبیین درستی داشته باشیم یعنی محرم و نامحرم و ارتباط و حدودش را برای فرزند بگوییم می توانیم از یک بخشی پیشگیری کنیم.
بنابراین، برخی ازاحکام و آداب را برای فرزندان بیان کنیم.
۳- فرزندان را از عواقب ارتباط با نامحرم، بترسانیم.
یعنی اینکه آیا هر ارتباطی می تواند منجر به ازدواج بشود. آیا هر ارتباطی َآسیب دارد یا ندارد؟
بیان عواقب ارتباطات خارج از چهارچوب و ارتباطات محرم و نامحرم چه زیان هایی می تواند داشته باشد را به فرزند بگوییم.
از تمثیل ها و مثال ها استفاده کنیم. از تجربیات استفاده کنیم. از تجربیات برای فرزند بگوییم.

۴- توجه به اصل پُرکاری
هرچه نوجوان و جوان پرکارتر باشند، سالم تر هستند. هرچه بی برنامه تر باشند در معرض آسب ها بیشتر قرار می گیرند.
دختر یا پسر موفق، کسانی هستند که پُرکار باشند و مشغولیت هایشان زیاد بشود. همین که مشغله ها کمتر بشود فرزند به سمت آسیب می رود و نتیجه اش این می شود که ممکن است در عدم رعایت احکام و حدود شرعی دچار زیان های جبران ناپذیری بشوند.

محتوای درس
اسکرول به بالا