کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: فرزند دختر باشد خوب است یا پسر؟
یکی از موضوعاتی که از قدیم الایام مطرح بوده این است که جنس دختر یهتر است یا پسر؟ ما فرزندی را که می خواهیم داشته باشیم دختر باشد بهتر است یا پسر؟
روایات به این تفکر یک خط بطلانی کشیده است و وقتی نگاه می کنیم به این روایات که حضرت فرمودند: دختر و پسر رحمت و نعمت اند. حقیقتا یک بُعد توازنی را در فرزندآوری مطرح کردند. یعنی انسان چه نعمت کنارش باشد چه رحمت سود کرده است. لذا این تفکر که ما دنبال فلان جنسیت در فرزند باشیم را چقدر خوب است که از ذهن هایمان دور کنیم و اجازه بدهیم به یک روال طبیعی که خداوند در سیستم تولید نسل قرار داده است اتفاق بیفتد. و ما سراغ دست کاری کردن این موضوع نرویم.
اما نسبت به فرزندان اگر بخواهیم بگوییم گاهی اوقات دختر را جنس دوم می دانستند. وقتی به روایات نگاه می کنیم، می بینیم که باز هم اهل بیت (ع) آمدند و روی این موضوع خط بطلانی کشیدند و اینکه دختران هم ارزش بسزایی دارند. تا جایی که وقتی ما به کتب روایی نگاه می کنیم، می بینیم که یک فصلی به نام فضیلت دخترآوری وجود دارد. که آن نگاهی که در اصل جاهلیت در کل دنیا بود و پسر را جنس اول می دانستند خط بطلان کشیده شد.
یحیی ابن ذکریا نامه ای را به امام هادی (ع) نوشت. که به حضرت نوشتند: همسر من باردار است. دعا کنید که فرزند ما پسر باشد.
حضرت خیلی کوتاه و در یک جمله فرمودند: دختر، بهتر از پسر است. والسلام.
و اتفاقا یحیی این زمزم می گوید که فرزند ما دختر شد و این هم از دعای حضرت بود.
البته به این معنا نیست که پسر جنس دوم است. بلکه برای این بود که خط بطلان کشیده بشود. وقتی این تفکر در انسان شکل بگیرد ممکن است که رویکرد هم تغییر کند. در میان یکی از قبایل عرب چرا دختران را زنده به گور می کردند؟ چون دختر را جنس دوم و مایه ننگ می دانستند. این تفکر باید باطل می شد.
لذا ما می گوییم: اصل بر این است که خداوند هرچه به پدر و مادر داد باید رضایت داشته باشند و شکرگزار خداوند باشد. و آن چیزی که مهم است انسان باید بر روی تربیت و رشد فرزندان توجه کنند.
شخصی محضر امام صادق (ع) آمد و ناراحت بود.
حضرت پرسیدند چه شده است که ناراحت هستی؟
پاسخ داد: خداوند فرزندی به من داده که دختر است.
حضرت فرمود: دختر که ریحانه است. نامش را چه گذاشتی؟ (یعنی آن چیزی که وظیفه تو است به آن عمل کن)