صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۴۰-تجربه‌های منفی در کاهش جمعیت

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد وافی  

عنوان: تبیین ارزش مادری(قسمت دوم)

در حال پرداختن به ریشه‌های کاهش جمعیت و فرزندخواهی هستیم. به یکی از ریشه‌های مهم که ترس بود پرداختیم. بعد به جهل رسیدیم. بیان کردیم که جهل چقدر می‌تواند در نخواستن فرزند کمک کند. یا برعکس آن علم می‌تواند در خواستن فرزند به ما کمک کند. در مورد ارزش فرزند و فرزندآوری و مادر روایاتی را خدمت شما بیان کردیم.

  • بعضی‌ها هستند که علم به ارزش فرزندآوری دارند؛ اما تجربه‌های دیگران یا خودشان مانع این کار شده است و در ذهنشان گِرِه ایجاد کرده است.

مادر فرزند اولش دچار سندرم داون شده است و حالا با خود می گوید اگر فرزند دوم را بیاوریم مانند  اولی می شود و همان تجربه تکرار خواهد شد. بنابراین فرزند نمی خواهم.

  • فراتر از این، گاهی اوقات بعضی از افراد همسایه، خواهر یا یکی از اقوامشان در فرزندآوری دچار مشکل شده است و آنها هم از فرزندآوری اجتناب می‌کنند.

البته بدانید که خود تجربه یک‌لایه پنهان ترس و جهل دارد. اما ما از آن به‌عنوان تجربه‌های تلخ یاد می‌کنیم.

با این موضوع چه‌کار باید کنیم؟

این ریشه، ریشه مهمی است. اعتقاد ما این است که باید به این افراد تجربه‌های شیرین را نشان داد. باید آن کسانی که سندرم داون بودند و سه فرزند آوردند و سپس فرزند سالم آوردند را به آنها نشان داد. باید آن کسانی که بچه‌های خوب و باتربیت داشتند را به این افراد نشان داد. باید این افراد را به منزل خانواده‌های خوش جمعیت برد تا متوجه بشوند که تربیت آسان است.

در کل دیدن تجربه‌های خوب یا شنیدن تجربه‌های خوب می‌تواند این مسئله را حل کند. البته نقش رسانه در معرفی خانواده‌های خوش جمعیت و موفق خیلی زیاد است.

محتوای درس
اسکرول به بالا