کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد طالبی
عنوان: نگذاریم کودک سانسورچی بشود!
گاهی سوال می شود: ما نمی دانیم چیزهایی که مربی فرزندمان درباره مسائل جنسی به او گفته است موارد درست یا غلطی است؟ یا اینکه نمی دانیم اگر فرزند سوال کند چه پاسخی باید به او بدهیم؟ سوالات جنسی که می کند را چطور پاسخ بدهیم؟
در جواب دادن به سوالات کودکان یکی از نکاتی که باید در نظر گرفته بشود این است که تربیت جنسی با آموزش جنسی تفاوت دارد. تربیت جنسی یعنی شما پاسخ سوالات کودکتان را براساس سن و اطلاعاتی که دارد می دهید. اما آموزش جنسی یعنی شما یک سری مطالبی که مربوط به مسائل جنسی است را به کودک می دهید بدون در نظر گرفتن خیلی از موارد…
بنابراین اگر پسر یا دختر ما آمد و سوال از مسائل جنسی کرد اولین کاری که می کنیم این است که در دایره اطلاعاتی که خودش دارد به او پاسخ بدهیم.
بنابراین برای اینکه بدانیم چقدر اطلاعات دارد از او می پرسیم؟ چه سوال جالبی، خودت چه فکری می کنی؟ خیلی سوال خوبی بود، خودت چه میدانی؟
اگر لحن ما بصورت بازجویی باشد کودک همان جا سانسورچی می شود و خیلی از چیزها را نمی گوید.
ما باید مقداری بیش از اطلاعاتی که فرزند دارد را در اختیار او بگذاریم. یعنی نیازهای ذهنی او را برطرف کنیم. اما آموزش جنسی چه کار می کند؟ یک سری اطلاعات به کودک می دهد که اصلا دغدغه و سوال کودک نیست. یک سری تفکرات و سوالات جدید وارد ذهن کودک می شود که به دنبال آن ذهن کودک مشغول می شود، اذیت می شود و در نتیجه کنجکاو تر می شود.