امتیازات دختر

امتیازات دختر

پرسش. با اینکه وضع و شرایط اجتماعی و مالی‏ام مطلوب است امّا همواره به علت دخترزا بودن مورد طعنه شوهر و بستگان او هستم، در این مورد راهنمایی کنید.

پاسخ: با توجه به نتایج آزمایش‏های علمی و کشفیات ژنیتکی، پزشکی و زیست‏شناسی، جنسیت فرزند تنها در ارتباط با زن نیست بلکه حاصل جمع شرایطی است. در این میان مرد نیز عاملی تأثیرگذار است. از این مطلب که بگذریم، ناراحت شدن از دختر داشتن تأسی به فرهنگ جاهلی است که در بینش اسلامی مردود است. قرآن حالت کسی که در دوران جاهلیت صاحب دختر می‏شد، را چنین نقل می‏کند:وَ إذا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بالأنثی ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدّا وهو کظیمٌ. (نحل: ۵۸)    
و زمانی که یکی از شما به دختری (که نصیبش شده) بشارت داده می‏شد صورتش (از شدت ناراحتی) سیاه می‏شد در حالی که از خشم افروخته بود.
آنها به سبب همین فرهنگ جاهلی، فرزندان دختر خود را زنده به گور می‏کردند. امّا دین اسلام به دختر و زن ارزش و شخصیت داد؛ به گونه‏ ای که در روایت آمده است که رسول گرامی اسلام صلی‏ الله ‏علیه‏ و ‏آله فرمود:خَیْرُ اَوْلادِکُمْ الْبَناتُ.    (حسن بن فضل طبرسی، مکارم الاخلاق، قم، انتشارات شریف رضی، ۱۴۱۲ق، ص ۲۱۹. )      
بهترین فرزندان شما دختران هستند.
و همچنین حضرتش می‏فرماید:نِعْمَ الْوَلَدِ البناتُ مُلْطِقاتٌ مُجَهِّزاتٌ مُؤنِساتٌ مُبارَکاتٌ مُفَلّیاتٌ.  ( الکافی، ج۶، ص ۵.)       
دختران، خوب فرزندانی‏ اند، مهربان و دلسوز، اهل کار و تلاش و کمک، موجب انس، بابرکت و تمیز کننده.
امّا در مورد سؤال ذکر شده، در روایت آمده است که آن حضرت صلی‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله فرمود:
ما مِنْ بَیْتٍ الْبَناتُ إِلاّ نَزَلَتْ کُلَّ یَوْمٍ عَلَیْهِ اثنتا عَشَرَهُ بَرَکَهً وَ رَحْمَهً مِنَ السَّماءِ وَلا یَنْقَطِعُ زِیارَهُ الْمَلائِکَهِ مِنْ الْبَیْتِ یَکْتُبُونَ لأَبیهِمْ کُلُّ یَوْمٍ وَلَیْلَهٍ عبادَهُ سنهٍ.    (مستدک الوسائل، ج۱۵، ص ۱۱۶.)
هیچ خانه‏ ای نیست که در آن چند دختر باشد مگر آنکه هر روز دوازده نوع برکت و رحمت آسمانی بر آن خانه نازل شود و ملائکه همواره آن خانه را زیارت می‏کنند؛ در حالی که برای پدر آن دختران در هر شبانه ‏روز ثواب عبادت یک سال نوشته می‏شود.
این همه عنایت به دختران از باب اهمیتی است که دختران در عهده‏داری وظایف بعدی از جمله تربیت فرزند دارند. تربیت نسلی شجاع، مؤمن و راستگو وابسته به جایگاه معنوی و تربیتی زن است؛ چنان که امام خمینی رحمه ‏الله فرمود:از دامن زن مرد به معراج می‏رود.    (صحیفه امام رحمه ‏الله، ج ۷، ص ۳۴۱.)  
پس اهمیت زن به عنوان کانون عاطفه و مایه آرامش زندگی و خانواده موجب اهمیت دختران ـ که مادران آینده خواهند بود ـ می‏شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا