آیا واقعا هنوز زمانی از پایان مراسم عقد و عروسی نگذشته که یک زن یا یک مرد شکایت از روابط سرد و بیروح در زندگی مشترک خود میکند؟ آیا واقعا پس از برچیده شدن سفره رنگین جشن ازدواج روابط زناشویی دستخوش یکنواختی و روزمرگی میشود به گونهای که حتی به دلیل سردی روابط باید به دادگاه خانواده مراجعه کرد؟! آیا واقعا تمام احساسات و کشش میان زوجین مربوط به قبل از ازدواج میشود و بعد از ازدواج گفت و گو و الفت میان زن و شوهر در حد رد و بدل شدن چند جمله در طول شبانهروز باشد؟ اگر شما هم دچار این یکنواختی و عدم تنوع هستید، به نکات زیر توجه کنید و آنها را در زندگی خود به کار ببندید:
۱ـ به موارد و نقاط مثبت زندگی خود و همسرتان توجه و چشم بدوزید. توجه به این نقاط بدین معناست که سعی خواهید داشت افکار و احساسات منفی را کنار گذاشته و یا دور بریزید اندیشیدن و بها دادن به جنبههای منفی زندگی بر شدت آنها خواهد افزود. حال آنکه اگر به ابعاد مثبت زندگی مشترک و همسرتان بیندیشید دارای احساس بهتر و خوشایندی خواهید شد؛ زمانی که شما شاد و خشنود باشید دیگران از بابت «با شما بودن» احساس خوب و خوشایندی خواهند داشت. زمانی که مصاحبت با شما لذتبخش باشد همسرتان نیز متقابلاً تمایل بیشتر و بهتری برای «با شما بودن» و «با شما گذراندن» خواهد داشت و خود نیز دارای احساسات خوب و لذتبخش خواهید بود. زن و شوهرها باید با یکدیگر حرف بزنند و به همدیگر بگویند چه خواستههایی دارند و از گفتههای یکدیگر دلخور و رنجیده نشوند. در این مواقع باید به نکات و جنبههای مثبت زندگی اندیشید و خوبیها را در نظر داشت. آیا براستی برای شما مشکل و عذابآور است که توجهتان را به آنچه در همسرتان میپسندید معطوف دارید؟
۲ـ زوجین باید برای یکدیگر سعادت، شادی و دستیازی به بهترین و بالاترین از هر چیز را آرزو داشته باشند. آنان در مبانی مشترک زندگی زناشویی باید به یکدیگر اعتماد داشته و به هم احترام بگذارند. گاه دیده میشود که برخی از زوجین به جای اینکه متحد و متفق هم باشند خود را رقیب یکدیگر دانسته و به عناد و دشمنی با هم برمیخیزند. حال آنکه زوجین باید نسبت به همدیگر حسن نیت داشته و این حسن نیت در همه اقدامات و کردارشان دیده شود. آنان حتی باید در قبال تمام مواردی که بر خلاف خواسته و میلشان است، در زندگی مشترک باید صبوری و شکیبایی را پیشه خود سازند و عملاً حسن نیت خود را نسبت به زندگی مشترک به اثبات رسانیده و پایبند و وفادار به آن باشند. حال آنکه برخی از همسران با کمترین مخالفتی و یا «وزش باد مخالفی» زندگی خود را از دست رفته و نابود شده فرض کرده و هیچ گونه اهتمامی از خود برای رفع سوء تفاهمات فی ما بین به عمل نمیآورند. اما آنان باید بدانند حسن نیت یک طرف، متقابلاً و متعاقبا حسن نیت طرف دیگر را به همراه خواهد داشت. چنانچه شما نسبت به شریک زندگی خود عملاً و واقعا حسن نیت داشته و نشان دهید بدیهی است او هم ـ هرچند ممکن است با کمی تأخیر باشد ـ نسبت به احساس و عمل شما واکنش مثبت نشان خواهد داد. داشتن حسن نیت بهترین و سریعترین راه برای تحول در روابط منجمد و سرد میان زوجین خواهد بود؛ در غیر این صورت اقداماتی که یک طرف انجام خواهد داد غیر واقعی جلوهگر شده و به جایی نخواهند رسید.
۳ـ آنچه همه زوجین پس از ازدواج در روابط زناشویی خود احتیاج دارند احساس نزدیکی و صمیمیت و یار و همدم بودن میباشد. اگر شما به صمیمیت و همدلی با همسرتان توجه نشان داده و به آن تکیه میکنید روحیه یکنواختی و «عادی شدن» را از او دور میسازید اما چنانچه مدام به نقاط افتراق و اختلافبرانگیز توجه کنید صمیمیت و یکرنگی در زندگی مشترک را از دست داده و طولی نمیکشد که با کمال تعجب و افسوس از خود میپرسید: چرا آن صمیمیت اولیه از زندگی شما رخت بربسته است؟! از طرف دیگر وقتی که یقین دارید همسرتان را دوست دارید چرا این را بر زبان نمیآورید و چرا از معاشرت و مجالست با هم لذت نبرید؟ زوجین باید توجه داشته باشند هر چقدر فرصت بیشتری را با همدیگر بگذرانند روابطشان بهتر و بهتر خواهد شد.
تحکیم پایه های ازدواج
- آذر ۱۲, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 106 نفر
- برچسب ها : تحکیم، ازدواج، همسر، مشاوره، ازدواج, مشاوره, همسران