خانه های ضد حریق

خانه هاي ضد حريق

گاهی اوقات این اتفاق رخ می دهد: خانه ای دچار حریق می شود و تا فرا رسیدن تیم امداد آتش نشانی و آماده کردن ادوات، بخشی از اموال خانه طعمه حریق شده و از بین می رود. هنوز با وجود آموزش های فراوان ایمنی هم چنان در تمام خانه ها کپسول ایمنی وجود ندارد، برای پوشش تمامی این کمبودها، کارشناسان جدیدترین سیستم را ابداع کرده اند که از خانه در مقابل یک حریق بزرگ، محافظت کرده و آن را سالم نگاه می دارد.
آقای “Randall Griffin” یکی از افرادی است که چندی پیش خانه اش طعمه حریق شد، در شرکت Department Of Homeland Security در حال آزمایش نوعی چادر است که به عنوان پوشش محافظ دور خانه کشیده شده و از انتقال شعله های آتش به اطراف جلوگیری می کند.
تحقیقات نشان می دهند در هنگام وزیدن باد، خانه های بیشتری طعمه حریق شده اند و کمپانی DHS بر آن شده که به کمک شرکت”Foster-Niller” که تولید کننده خودروهای نظامی مقاوم در برابر حملات شیمیایی است، خانه ای ضد حریق بسازد.
برای این کار چندین سال زمان صرف شد تا یک لایه محافظ ضد حریق از سوی شرکت”Safe Quick” طراحی شود. سال گذشته تنها ۱۷۲ نفر در استرالیا برای آنکه می خواستند خانه خود را از نابود شدن در آتش نجات دهند، جان خود را از دست دادند.
نحوه کارکرد
مالک خانه پس از خرید می تواند این عایق را روی سقف یا نقاطی حساس از خانه که نیاز به مراقبت بیشتری دارد، نصب کند. عملکرد این عایق مثل کیسه هوای خودرو است که در صورت بروز تصادف عمل می کند، این وسیله هم به دلیل داشتن حسگرهای حرارتی به محض حس کردن گرمای غیرمعمول فعال می شود.
هم چنین این سیستم به دو دمنده بزرگ در اتاق کودکان، متصل است که بلافاصله فن ها روشن شده و هوای لازم را به کودکان می رسانند.
هنگامی که لایه خارجی خانه آتش می گیرد، لایه محافظ روی سقف باز می شود و تمامی قسمت ها را می پوشاند، سپس همان دمنده ای که از آن صحبت کردیم ، لایه خارجی را خشک نگه می دارد. هم چنین لایه اصلی محافظ با مقاومت تمام حتی می تواند در برابر باد شدید تاب بیاورد.
در کنار تمام این موارد برای مثال شرکتVoltree Power در ماساچوست یک حسگر گرما به اندازه یک جعبه کفش ساخته شده که می تواند به جمع آوری اطلاعات اعم از گرما، رطوبت و یا شدت باد بپردازد، در هنگام بروز خطر به سیستم اطفای حریق خانه متصل گردد و آتش را کنترل کرده یا خبر از بروزسانحه بدهد. در ماه آوریل گذشته نیز این شرکت دستگاهش را مورد آزمایش قرار داد. روش های جدیدتر
برای کاهش میزان ریسک تیم «زیمرمن» از یک سیستم حمایتی ضد حریق استفاده کرد که به صورت آنلاین اطلاعات لحظه به لحظه را ازآب و هوا دریافت می کرد. سپس مرکز کنترل از این اطلاعات برای آماده باش نیروهایش استفاده می نمود و اگرچه شاید تمامی این فن آوری ها بهترین راه برای مقابله نبودند اما کمک حال مراکز آتش نشانی و مالکین خانه ها شده اند. کارشناسان می گویند در هنگام ساخت یک خانه باید به کم خطر یا پرخطر بودن آن منطقه بسیار دقت کرد. «ماکس موریتز» از دانشگاه برکلی می گوید باید خودمان هم عوامل ایجاد خطر را پایین بیاوریم . او که اخیراً اطلاعاتی را در قالب یک کتاب در خصوص افزایش آتش سوزی و عوامل آن منتشر کرده می گوید: ما نمی توانیم با زلزله یا سیل مقابله کنیم اما آتش موردی است که می توانیم از بروز آن جلوگیری کرده یا میزان بروز آن را به حداقل برسانیم، در کل باید یاد بگیریم که چگونه در مقابل آتش وحشی و سهمگین می توان سالم ماند.
فن آوری های متداول
یکی از این تکنولوژی ها ، هواپیمای حسگر ناسا است که از یک خسارت ۶۴۲ میلیون دلاری در سال گذشته در خلیج کالیفرنیا جلوگیری کرد. آتش نشانان به عنوان صف مقدم مهارکنندگان شناخته می شوند که به کمک حسگرهای نصب شده روی درختان جنگل و یا اشعه مادون قرمز، اقدام به شناسایی دسته های حرارتی می کنند تا این قبیل شناسایی ها توسط یک شبکه بدون سیم اینترنت به سایر نقاط نیز مخابره شود. بر طبق آمار منتشر شده در ایالات متحده سال گذشته ۱/۶ میلیون هکتار از ارضی کالیفرنیا، طعمه حریق گردید که سبب ضرری ۱/۳ میلیارد دلاری شد. در گذشته منابع آتش زا کم و دامنه انتشار آتش کوچک بوده و وسایل خبررسانی هم محدودیت داشتند، اما حالا هم سرعت انتشار آتش بالا رفته و هم در دنیایی زندگی می کنیم که هر لحظه اخبارش به تمام نقاط می رسد. از هواپیمای ناسا سخن به میان آمد که نامش Khana است. این هواپیما دارای حسگرهای مادون قرمز بسیار قوی است که با دریافت تصاویر ماهواره ای و انتقال آن به زمین، می تواند شرایط را در اختیار محققین و ایستگاه های آتش نشانی قرار دهد. به هرحال تمامی این ادوات جهت آسایش انسان و کنترل آتش اختراع شده اما اصل مهمتر از دید کارشناسان امر، خود انسان ها هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا