در حضور مهمان دعوا نکنید!

در حضور مهمان دعوا نکنيد!

علاوه بر همه نکاتی که شاید بارها و بارها تذکر داده شده است، یک مساله مهم در آداب مهمانداری وجود دارد که نباید فراموش شود….
 از قدیم شنیده‌اید که می‌گویند آدم به در باز کسی به خانه او نمی‌رود، بلکه به روی باز او به خانه‌اش وارد می‌شود. گشاده‌رویی، تبسم داشتن و تعارفات آنچنانی جزو فرهنگ غنی و اصیل ما ایرانی‌هاست اما گاهی اوقات بین شما و همسرتان و یا شما و فرزندان‌تان موضوعی پیش می‌آید که برایتان ناراحت‌کننده است.
اگر هم‌زمان با وقوع این موضوع، مهمان دارید، خوب دقت کنید، چون اگر با همسرتان یا فرزندان‌تان پرخاشگری کنید و جر و بحث راه بیندازید مهمان‌ها گمان می‌کنند از دست آنها خسته شده‌اید و یا از اینکه آنها به خانه شما آمد‌ه‌اند ناراحت‌اید. این تصور مهمانان را نباید به پای بدگمانی یا سوءبرداشت آنها گذاشت چون حتی داشتن روی خسته و رنجیده صاحب‌خانه هم برای خیلی‌ها حالت ناخوشایندی را القا می‌کند. برای همین است که به صاحب‌خانه توصیه می‌شود قبل از رسیدن مهمان‌ها لباس مناسب بپوشد و خود را بیاراید، به سر و وضع بچه‌هایش برسد و گمان نکند رسیدگی به دکوراسیون و نظافت منزل کفایت می‌کند.
برای کسانی که مهمان آنها از مسافت‌های دور می‌آید و قصد دارد چند روز بماند نیز توصیه می‌شود صبح پس از برخاستن از خواب و قبل از سرو کردن صبحانه حتما نگاهی در آینه به خود بیندازند. درست است که در این حالت (وجود مهمان‌ها برای مدت طولانی‌تر از معمول) مخفی کردن و تحمل حالت‌های ناخوشایندی که به دلیل اختلاف با اعضای خانواده به وجود می‌آید، سخت‌تر است اما اگر این اختلاف با همسرتان است، می‌توانید در موردش شب هنگام و در اتاق خودتان حل‌اش کنید و ترجیحا بهتر است تا حضور مهمان‌ها مسکوت بماند.
شاید مهمان‌ها دل‌شان بخواهد گشتی در شهر شما بزنند. می‌توانید به بهانه آماده کردن غذا و یا نظافت منزل در خانه بمانید و در مورد اشتباهاتی که فرزندتان مرتکب شده با او صحبت کنید. اگر این بحث را در حضور مهمانان داشته باشید، همان تعبیری که گفته شد، خواهند داشت. البته اجازه بدهید همین جا نکته‌ای را بگویم؛ بسته به اینکه شما چه‌قدر با مهمانان خود صمیمی و نزدیکی داشته باشید، می‌توانید بعضی از مسایل خانوادگی را مطرح کنید و از آنها در مورد اختلاف پیش آمده نظر بخواهید یا مشاوره بگیرید. قبل از مطرح کردن این مسایل خصوصی با آنها خوب بیندیشید. شاید اندکی پس از گفتن این رازهایی که بین شما و همسرتان وجود داشته، پشیمان شوید. پشیمانی‌ای که اصلا سودی نخواهد داشت. لزومی ندارد مهمان شما هر چه‌قدر هم صمیمی است در مسایل خصوصی شما و همسرتان وارد شود ولی شما با بیان این موضوع به او اجازه می‌دهید به حریم‌تان بیاید. درنهایت هم به صحبت من می‌رسید که ای‌کاش صبر می‌کردم تا آنها بروند و بعد اختلاف‌مان را بررسی می‌کردیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا