قبل از عاشق شدن مشاوره کنید! (۲)

قبل از عاشق شدن مشاوره كنيد! (2)

   آیا هرکدام از طرفین بهتر است مشاور جداگانه ای داشته باشند یا خیر؟ توضیح دهید.
  
اگر مشاوران ما همه متبحر و کاردان باشند، تعدادشان مهم نیست ولی اگر افراد مختلف مثلاً دوستان یا فامیل و …همه بخواهند در حالی که هیچ تخصصی ندارند مشاوره راجع به ازدواج دهند، اگر سراغ این افراد روند همه چیز فرق خواهد کرد و همه علمی صحبت نمی کنند و کار بلد هم نیستند.
  
معمولاً در ازدواج یک مشاور بیشتر نباید باشد تا حداقل نگاه یک فرد برای طرفین مشخص شود چون این مسئله یک بیماری نیست که تمام پزشکان یک تشخیص دهند بلکه مسئله است و چون در این زمینه تخصص نداریم هرکس نظر شخصی خود را می دهد.
   مشاور برای شناخت دو طرف احتیاج به ویژگی هایی دارد، چه ویژگی هایی از فرد را باید بشناسد تا بتواند به طرف مقابل او مشاوره ی خوبی دهد؟
  
مشاور در ابتدا سؤالاتی می پرسد و تمام خصوصیات یکی از طرفین را می شناسد مانند اینکه اهل کجاست؟ خانواده او چه کسانی هستند؟ از چه قومی هستند و از کدام شهر به کدام شهر رفته اند؟ نظر و دیدگاه های او را به طور کامل می شناسد، میزان وابستگی او به خانواده را می سنجد و سپس تمام خصوصیات که فرد دارد به طور کامل برای طرف مقابل باز می کند، مثلاً می گوید این دوستان را دارد، اخلاقش این گونه است و… تا وقتی زندگی مشترکشان شروع شود اگر حرکتی دو طرف انجام دادند، برایشان عادی باشد نه اینکه شوکه شوند و اختلاف میانشان ایجاد شود.
   یک مشاور باید این ویژگی را داشته باشد که بتواند دو طرف را با واقعیت وارد زندگی کند نه با داستان.
   دکتر آیا این مشاور در جلسات خواستگاری هم باید حضور داشته باشد؟
  
حضور یک فرد غریبه در جلسه خواستگاری اصلا لازم نیست. درجلسه ی خواستگاری فقط خانواده ی عروس یعنی پدر و مادر او و خانواده ی پسر یعنی پدر و مادر او باید حاضر باشند.
 
حتی ما توصیه می کنیم که برادر و خواهر هم که بزرگ هستند نیایند.
  
چون نظرهای متفاوت در زمینه های تعیین مهریه و… می تواند مشکل ساز شود.
  
درجلسات آشنایی شادی همه خانواده حضور داشته باشند.
  
چون بحث، آشنایی وشناخت خانواده است ولی درجلسه خواستگاری این طور نباید باشد.
  
در جلسات آشنایی شاید همه ی خانواده حضور داشته باشند چون بحث آشنایی و شناخت خانواده هاست ولی در جلسه خواستگاری این طور نباید باشد.
  
در جلسات آشنایی در جمع بزرگ خانواده ها را بهتر می توان شناخت و نگاه و رفتار آنها را به طور کامل می توان دید.
  
در نهایت اگر صحبتی هست لطفاً بفرمایید.
  
در نهایت یک بحثی در مورد ازدواج است که می گویند ما سایت هایی را در باب ازدواج باز می کنیم که یعنی کسی که ازدواج می کند باید دوره ی خاصی قبلاً دیده باشد و پروانه و گواهی گذراندن دوره و کلاس ازدواج را داشته باشد، این بحث، بیهوده است که هیچ جای دنیا هم وجود نداشته و ما باید بدانیم که بچه ها آموزش ازدواج را در خانواده از بچگی با عروسک بازی یاد می گیرند و تفکرشان تفکر پدر و مادر است.
  
اگر می خواهیم برای ازدواج آموزش داشته باشیم، باید در مدارس از راهنمایی نه روانپزشک و نه روانشناس بلکه مددکار اجتماعی کلاس هایی داشته باشد که آزاد باشد ونه اجباری.
   در این کلاس ها مسائل دختر و پسرها را بگوید و فرهنگ ها را باز کند و اینکه خانواده ها چه می خواهند.
  
وقتی ما دختر را به پسر و پسر را به دختر شناساندیم و خانواده را شناساندیم این فرد بعد از ۶ سال که هفته ای ۲ ساعت آموزش داشته و همه هم با دل و جان سرکلاس می آیند چون نمره نیست و سؤالات خود را می خواهند بپرسند خود به خود همه ی این مسائل وارد گوششان شده و در زندگی خود درگیر نمی شوند ولی با این گواهی های یک هفته ای هیچ چیز درست نمی شود.
  
امیدوارم این چیزهای تشریفاتی بی خود از بین برود و ما به دنبال برطرف کردن علت های اصلی باشیم نه این که بخواهیم برای عده ای کاسبی درست کنیم.
  
امیدوارم روزی شود که نیاییم در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم بلکه فقط مشکلات آنها را حل کنیم.
  
آدم ها می فهمند و می دانند چه کار می کنند.
  
پس لزومی به دخالت بی مورد در زندگی شخصی آنها نیست.
  
اگر درحال حاضر آمار طلاق جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله زیاد است اشکال از ۱۰ سال برنامه غلط ماست چون ۱۰ سال وام دادیم و با ۲یا ۳ میلیون تومان وام جز اینکه زندگی اجبار می کند وخراب می کند کار دیگری به پیش نمی رود.
  
جوان کار می خواهد و دولت هم باید کار تولید کند، هر وقت کار تولید شد و جوان کار داشت احساس شخصیت می کند و زن می گیرد و تا آخر راحت است ولی وقتی ۳ میلیون تومان وام می گیرد و کار ندارد این پول تمام می شود و او آن زمان است که با مشکلات روبه رو خواهد شد.
  
این برنامه ی وام در غنی ترین کشور تا فقیر ترین کشور ها هیچ کدام به اسم ازدواج وجود ندارد در اسلام هم داریم که مردی می تواند ازدواج کند که خرج خودش و به اندازه ای یک نفر دیگر را هم داشته باشد.
  
امیدوارم که با برنامه های بهتری برای جوانان در نظر گرفته شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا