ازدواج

ازدواج

پرسش: اگر برای شخصی که در سن ازدواج است، شرایط ازدواج فراهم نباشد چگونه باید عمل کند تا دینش سالم بماند؟

پاسخ: جواب این سؤال را خود قرآن بیان کرده، می‏فرماید:
    وَلْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ  لاَ یَجِدُونَ نِکَاحاً حَتَّی یُغْنِیَهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ. (نور: ۳۳)  
کسانی که امکان ازدواج برایشان فراهم نیست، باید عفاف ورزند تا خداوند آنها را از فضل خودش بی‏نیاز کند و امکاناتش فراهم شود.
اولین و مهم‏ترین گام در حفظ عفت، کنترل نگاه است که هم در روایات اسلامی و هم در آیات قرآن بر آن تأکید شده است؛ چنان که قرآن، هم به  مردان و هم به زنان مؤمن سفارش می‏کند که چشم از نگاه به نامحرم فرو بندند. ( نور۲۴، آیه ۳۰ و ۳۱.)    کنترل نگاه موجب جلوگیری از گناهانی می‏شود که در اثر آن مبتلا خواهد شد.
در روایتی نقل شده است که نگاه کردن به زیبایی‏های زنان (نامحرم) تیری از تیرهای مسموم ابلیس است. اگر کسی آن را ترک کند خداوند طعم عبادت را به او می‏چشاند (به گونه‏ای که) او را مسرور کند.   ( محدث نوری، مستدرک الوسائل، قم، مؤسسه آل البیت، ۱۴۰۸ ق، ج ۱۴، ص ۲۷۰ ـ ۲۷۱.)
   
 
نکته دوم، عدم اختلاط زن و مرد است. حق این است که باید حریم حفظ شود. اختلاط به ویژه اگر به شوخی و بحث‏های نامناسب برسد، بی‏شک فتنه‏هایی را به دنبال خواهد داشت. رعایت عفت کلامی نیز از مصداق‏ های عفت است. بنابراین باید تا آنجا که ممکن است از گپ و گفت خودمانی با نامحرم پرهیز کرد و در صورت ضرورت در برخورد کلامی با جنس مخالف، حریم‏های کلامی رعایت شود و وقار و متانت و رعایت اصول، حاکم باشد.
نکته سوم پرهیز از عواملی است که باعث تحریک و تهییج غریزه جنسی است. پرهیز از نگاه کردن به صحنه‏ های مبتذل و مستهجن که به شکل عکس، فیلم، وبگاه (weblog)، ایستگاه (site) و مواردی نظیر این امور در اختیار قرار می‏گیرد، الزامی است؛ چرا که این عوامل موجب تخدیر روح انسان می‏شود و عواقب ناگوار جنسی را در پی خواهد داشت.
روزه گرفتن عامل دیگری است که در کنترل و حفظ جوان‏هایی که امکان ازدواج برایشان فراهم نشده، مؤثر است. در روایت است که روزه سبب درهم شکستن شهوت و کم شدن گناهان می‏شود.   ( مستدرک الوسائل، ج۷، ص ۵۰۰. )   در روایت دیگری است که رسول گرامی اسلام صلی‏ الله‏ علیه ‏و‏ آله فرمود:
    یا مَعْشَرَ الشُّبّانِ مَنِ اسْتَطاعَ مِنْکُمُ الْباهَ فَلْیَتَزَوَّجْ وَمَنْ لَمْ یَقْدِرْ فَعَلَیْهِ بِالصَّوْمِ فَإنَّهُ لَهُ وِجاءٌ.  (  همان، ص ۵۰۶ ـ ۵۰۷؛ ابن ابی جمهور احسائی، عوالی اللئالی، قم، انتشارات سیدالشهدا، ۱۴۰۵ ق، ج ۱، ص ۲۵۷. )  
ای گروه جوانان! هر کسی از شما که توانایی ازدواج دارد، باید اقدام کند و هر کسی که (بر این امر) توانایی ندارد پس روزه گیرد؛ چرا که روزه (شهوت) او را گردن می‏زند.

ورزش کردن نیز به شرطی که موجب خستگی و مصرف انرژی جوان گردد، در کنترل و غریزه جنسی مفید خواهد بود.
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا