«مریم زارعی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا به مناسبت هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه ( ۱۴ تا ۲۰ دی ماه) به مردم توصیه کرد در کنار غذاهایی مانند چلو کباب که خود حاوی چربی است از کره استفاده نکنند؛ جایگزین کردن کره به جای روغن نباتی نیز سلامت افراد را در معرض تهدید قرار می دهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به خصوصیات کره از جمله نداشتن مقاومت در حرارت های بالا نمی توان آن را جایگزین روغن نباتی کرد؛ در پخت غذا از یک قاشق مرباخوری روغن استفاده می شود اما هر قالب کره پنج گرمی، چربی های اشباع شده زیادی را وارد غذا کرده و هر گرم آن بیش از ۲۰۰ کالری انرژی تولید می کند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین به بیان نکاتی درباره تهیه و مصرف غذا پرداخت و گفت: هنگام مصرف گوشت قرمز، باید چربی های قابل رویت جدا شوند و برای تهیه و مصرف کباب کوبیده نیز بهتر است گوشت کم چرب تهیه شود. زارعی افزود: باید در تهیه غذاها از مقدار گوشت کمتر و سبزی های بیشتری استفاده شود؛ ماهی کبابی بهتر از ماهی سرخ شده است چون چربی کمتری دارد.وی با تاکید براینکه در تهیه غذاها باید از میزان روغن و نمک کمتری استفاده شود، ادامه داد: به جای سرخ کردن مواد غذایی بهتر است از روش بخارپز و آب پز کردن یا تنوری کردن (برای سیب زمینی و بادمجان) استفاده شود.کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: به جای نوشابه، انواع شربت ها یا آبمیوه های صنعتی که قند زیادی دارند نیز می توان از دوغ بدون گاز، نوشیدنی های کم شیرینی و آب استفاده کرد.زارعی به مردم توصیه کرد از مصرف انواع سوسیس، کالباس و همبرگر و تنقلات شور و چرب مانند انواع چیپس و پفک و آجیل شور، خودداری و به جای آنها از تنقلات سالم تری مانند نخود، کشمش، گندم برشته، مغزهای خام و بدون نمک استفاده کنند.وی ادامه داد: همچنین بهتر است بجای سس های چرب، از چاشنی های سالم مانند آب لیمو، آب نارنج، سرکه، روغن زیتون، سبزی های خشک و ماست کم چرب استفاده کرد.
افزایش فشار خون، نتیجه استفاده از کره کنار غذا
- اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 105 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, تغذیه, چربی ها, کره, کنترل فشارخون