حضرت فاطمه- سلاماللَّهعلیها- در برخورد با فرزندانش کاملاً مراقب بود و نکات تربیتى را خیلى خوب رعایت مىکرد. دو خواستههاى فرزندانش را به گونهاى پاسخ مىداد که آنها احساس کمبود و یا حقارت در خود نکنند.
بعنوان مثال، روایتى است که از شیخ مفید روایت شده که حضرت ثامنالائمه فرمود:
روزى امام حسن و امام حسین از کهنگى لباس خود به مادر شکایت کردند و ایام عید نزدیک بود و گفتند اى مادر اطفال عرب به انواع جامههاى فاخره مزین گشتهاند و به آن مفاخرت مىنمایند. شما چرا از براى ما لباس نو ترتیب نمىدهى حضرت از شنیدن این سخنان آب در دیدههاى وى گردید. و فرمود: عزیزانم من در اندیشه شما هستم و امیدوارم که تا هنگام عید خیاط لباسهاى شما را دوخته به شما برساند. آن دو بزرگوار منتظر بودند تا آنکه شب عید شد، باز همان کلام را فرمودند و لباسى نو را مطالبه کردند.
حضرت فاطمه- علیهاالسلام- ایشان را تسلى داد. و به گوشهاى آمد از روى خضوع و خشوع است نیاز را به درگاه خداوند بلند کرد و عرض کرد: اى خداى مهربان تو قادرى دل فرزندان مرا خوش نمایى به جامهاى که من به ایشان وعده دادهام به امید فضل تو. هنوز سخنان فاطمه تمام نشده بود که شخصى در خانه را زد فاطمه پشت در آمد، فرمود: کیستى؟ عرض کرد، منم خیاط، جامههاى حسین را آوردهام. فاطمه زهرا دید شخصى بقچهاى در زیر بغل دارد و تسلیم آن بانو نمود، چون آن را گشود، دید دو عمامه و دو دراعه و دو قبا و دو جفت موز، که در پشت آن سرخى داشت. صدیقه طاهره زبان شکر و ثناى حضرت درب گشود.
فرزندان عرض کردند: اى مادر هیچیک از کودکان عرب لباسى بدین لطافت ندیدهاند و نپوشیدهاند در آن اثنا رسول خدا (ص) تشریف فرماى سراى فاطمه شد و حسنین را در بر گرفت و مىبوسید. پس، فرمود: اى فاطمه این خیاط را شناختى عرض کرد: به خوبى او کسى را ندیدم. حضرت فرمود: آن خازن بهشت بود و تا این قصه را به من خبر نداد و به آسمان عروج ننمود. (۱)
مطلبى که از این حدیث برداشت مىشود، اینکه: امید به فضل خداوند در انسان همیشه باید زنده باشد و ناامید از درگاه خداوند و فضل او نباید بود و اگر انسان از خداوند بخواهد و طلب کند خداوند اجابت مىکند و بندگانش را ناامید از درگاهش برنمىگرداند.
و مطلب دیگر که بسیار مهم هم است: برخورد حضرت با فرزندانش را نشان مىدهد و اینکه حضرت به فرزندش دم از فقر و ندارى مىزند که بدین وسیلهى روحیه فرزندش ضربه وارد نمىشود و احساس کمبود و عقده حقارت در خود نکند. بلکه فرزندش را هم با امیدوارى به اینکه در آینده به زودى خواستهاش برآورده مىشود شاد و با روحیه مىکند.
۱ـ ریاحینالشریعه/ بحار ح ۴۳ ص ۷۵.
اشتراک گذاری این صفحه در :

بهترین و سالمترین نان کدام است؟
۱۴۰۳/۱۲/۲۸
اعمال شبهای قدر و اعمال مخصوص شب نوزدهم ماه رمضان
۱۴۰۳/۱۲/۲۷
عوارض چهار زانو نشستن
۱۴۰۳/۱۲/۲۷
معیارهاى گزینش در نامه 53 نهج البلاغه
۱۴۰۳/۱۲/۲۶
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶