باهم ارتباط برقرار کنید…

باهم ارتباط برقرار کنید...

نمی‌توان کار تیمی کرد مگر اینکه افراد یک تیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. اگر ارتباط نباشد تیمی در کار نیست بلکه جمعی از افراد هستند که پیوندی با یکدیگر ندارند.
اگر تیم‌های خوب را ارزیابی کنیم خواهیم دید که بازیکنان آن خصوصیاتی مشترک دارند. افراد در آن تیم که ممکن است یک تیم فوتبال باشد، یک گروه تحقیقی باشد و یا یک خانواده، خصوصیات زیر را دارند:

۱- خود را از دیگران جدا نمی‌کنند.
مهم‌ترین مسئله‌ای که در تیم تازه تأسیس باید حلّ کرد زدودن حسّ جدایی و انزواطلبی اعضای تیم است. اعضای تیم هر قدر بیشتر یکدیگر را بشناسند و هدف‌های تیم را بهتر بدانند، تفاهم بیشتری پیدا می‌کنند.
تفاهم که بیشتر شود همکاری هم بیشتر می‌شود. بازیکنی که به تیم علاقه داشته باشد و نیز درباره اعضای دیگر تیم اطلاعات و با آنان ارتباط داشته باشد سرمایه تیم است.

۲- راه ارتباط را بر یکدیگر باز می‌گذارند.
بسیاری از مشکلات ارتباطی با مجاورت و نزدیکی حلّ می‌شوند.
اگر رهبران خوب را زیر نظر بگیرید و در احوال بازیکنان مؤثر تیم‌ها دقت کنید، خواهید دید که آن‌ها نه فقط با یاران تیمی خود در ارتباط دائم می‌مانند بلکه راه تماس آنان را با خود باز می‌گذراند.

۳- قاعده ۲۴ ساعت را رعایت کنید.
بعضی از مردم وقتی که با برخوردی روبه‌رو می‌شوند یا با کسی مشکلی پیدا می‌کنند از او دوری می‌جویند. اما معمولاً این نوع مسائل را زمان حلّ نمی‌کند. اگر کسی هر دو طرف داستان را نداند، روی شیر سکه را به خود نسبت می‌دهد و انگیزه‌ها و اعمال منفی را به دیگران. اگر ارتباط نباشد، وضعیت خراب می‌شود.
به همین سبب است که اعضای تیم باید قاعده ۲۴ ساعت را رعایت کنند. اگر با یکی از یاران تیم خود مشکلی یا برخوردی پیدا کردید در عرض ۲۴ ساعت آن را حل حلب کنید. معمولاً هر چه زودتر ارتباط برقرار کنید به نفع هر دو طرف است.

۴- سعی کنید در جاهایی که احتمال تیرگی روابط هست، مناسبات تیره نشود.
ممکن است با فردی در تیم خود مشکل دارید اما نگذارید که کل ارتباطتان به هم بخورد زیرا ممکن است شما دو نفر نسبت به هم اشتباه می‌کنید و مرور زمان باعث حل مشکلتان شود. پس راهی برای بازگشت بگذارید.
ارسطو راست می‌گوید: “دوستی میوه‌ای است که طول می‌کشد تا برسد.”

۵- ارتباطات مهم را بنویسید.
هر چه ارتباط دشوارتر شود، باید کاری کرد که روشن‌تر و ساده‌تر گردد. این کار غالباً با نوشتن ممکن می‌شود. تصادفی نیست که بیشتر ازدواج‌ها عقدنامه‌ای دارند، تیم‌های فوتبال برای خود کتابی دارند، و کسانی که در کاری شریک می‌شوند قراردادی می‌بندند. اگر برقراری ارتباط با اعضای تیم اهمیت دارد، بهتر است که جزئیات آن را در جایی بنویسید.

در ایجاد ارتباط چند مرده حلاّج هستید؟ آیا ارتباطتان با همه اعضای تیم، چنانکه باید، برقرار است؟ آیا فراموش کرده‌اید که بعضی‌ها را به جمع خود فراخوانید؟ یا بعضی دیگر را به جمع خود راه نداده‌اید؟ یا اینکه به خاطر افزایش محصول کار خویش، خود را از دیگران جدا کرده‌اید؟ (بدانید که ممکن است هدف‌های فردی بیشتری را تحقق بخشید اما بعید نیست که بهره‌وری تیم را کاهش دهید.)

برای بهبود ارتباط خویش …
ارتباط اگر باز و علنی باشد بر اعتماد می‌افزاید، اعتماد اشخاص که زیاد شد خود را صاحب کار می‌دانند، در نتیجه مشارکتشان بیشتر می‌شود.

* رک و راست باشید.
ارتباط باز پایه‌های اعتماد را محکم می‌سازد. داشتن مقاصد پنهان، ایجاد ارتباط از طریق شخص ثالث، و خبرهای بد را در لفاف خوبی پیچیدن مناسبات تیم را تضعیف می‌کند. اگر کسی در تیمتان هست که رابطه خوی با او ندارید و در گذشته با او صاف و پوست‌کنده نبوده‌اید، از همین حالا تصمیم بگیرید که راه و رسم خویش را عوض کنید. هدف باید این باشد که حقیقت را به یاران تیم با مهربانی بگویید.

* زود بجنبید.
هیچ تأخیری در بیان ضروریات جایز نیست. اگر در کار یاران تیم مسئله‌ای دیدید در اولین فرصت مناسب به آن بپردازید. از دیگران هم بخواهید که با شما همین طور رفتار کنند.

برخی از مردم اطلاعات را احتکار می‌کنند مگر اینکه زوری یا فشاری بالای سرشان باشد. این کار را نکنید. اگر می‌شود دیگران را هم در جریان امور بگذارید. وقتی که پای اطلاعات حسّاس به میان می‌آید باید جانب احتیاط را نگه دارید، اما به خاطر داشته باشید که: مردم به کاری که به بازی گرفته شوند دل می‌دهند. ارتباط اگر باز و علنی باشد بر اعتماد می‌افزاید، اعتماد اشخاص که زیاد شد خود را صاحب کار می‌دانند، در نتیجه مشارکتشان بیشتر می‌شود. مردم به کاری که در آن به بازی گرفته شوند دل می‌دهند.

منبع:
کتاب «۱۷ اصل مهم در کار تیمی»- با تغییر و تلخیص

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا