یک روانپزشک در یزد گفت: بروز آلزایمر بیشتر به صورت اختلال در حافظه کوتاه مدت است و معمولا در ۵۰ تا ۶۰ سالگی شروع میشود و به تدریج که پیشرفت میکند، از نظر روانی و رفتاری و انجام عمل کردهای پیچیده تخریب می شود.
به گزارش ایسنا ، دکتر قاسم دستجردی بیان کرد: با افزایش سن همه ارگانهای بدن به مرور زمان دچار افت عملکرد میشوند و به طبع همان طور که پوست، قلب و دستگاه تنفس دچار افت میشود، مغز هم از این قائده مستثنی نیست.
وی اضافه کرد:افت عملکرد مغز و افزایش سن یک امر اجتناب ناپذیر است؛ اما با انجام یک سری اقدامات، مسیر آن را میتوان کندتر کرد، چرا که نمیتوانیم به طور کامل از بیماری که شروع شده جلوگیری کنیم ولی با استفاده از داروها و اقدامات دیگر می توان از بروز این اختلال جلوگیری و مغز و ذهن را فعال و پویاتر نگه داریم.
دستجردی، داشتن تغذیه مناسب مثل مصرف سبزیجات و میوه جات که دارای آنتی اکسیدان هستند به خصوص اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، توت فرنگی وانگور در سنین جوانی را در جلوگیری از افت عملکرد مغز بسیار موثر دانست.
وی همچنین افزود: مصرف ماهی،ویتامینها به خصوص ویتامین E ، مصرف مناسب چای و قهوه کمک زیادی به جلوگیری از این بیماری میکند.
این روانپزشک خاطرنشان کرد: همچنین ورزش ذهن و تمریناتی که به افزایش تمرکز کمک میکند مانند حل جدول، حل معما، یادآوری یک خاطره از سالهای گذشته از بروز این بیماری جلوگیری میکند.
وی یادآور شد: تحقیقات ثابت کرده است که در افرادی که زمینه ژنتیک برای ابتلا به بیماری آلزایمر دارند، مصرف سیگار این موضوع را تشدید میکند، بنابراین عدم مصرف سیگار و دیگر مواد مخدر میتواند از بوجود آمدن این بیماری پیشگیری کند.