رییس انجمن «گوارش و کبد ایران» از ابتلای ۳۰ درصدی مردم کشور به بیماری «چاقی کبدی» خبر داد و افزود: بیشتر این بیماری ها بر اثر پرخوری و چاقی اتفاق می افتد که می توان با انجام ورزش های منظم و تنظیم رژیم غذایی مناسب از بروز بسیاری از آن ها جلوگیری کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر «رضا ملک زاده» صبح روز گذشته در مراسم افتتاح ساختمان جدید پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد بیمارستان شریعتی در جمع خبرنگاران با بیان این که ۳۰ درصد از مردم ایران دارای چربی زاید در کبد هستند، تصریح کرد: نامناسب بودن برنامه تغذیه، پرخوری زیاد و چاقی بیش از حد از مهم ترین علت شیوع این بیماری است.
وی همچنین سکته های قلبی در سنین بالا را از مهم ترین نشانه های «کبد چرب» در افراد برشمرد و گفت: افراد می توانند با انجام ورزش های منظم در ۵ روز هفته به طوری که به عرق کردن آنان منجر شود از بروز بسیاری از سکته های قلبی پیشگیری کنند.
ملک زاده در ادامه با بیان اینکه « اکثر زنان ایران در ۳۵ سالگی چاق می شوند» هشدار داد: اکثر زنان ایرانی در این سن به دلیل نداشتن برنامه غذایی مناسب و ورزش نکردن چاق می شوند که این چاقی در ناحیه شکم بیشتر اتفاق می افتد.
رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد بیمارستان شریعتی در ادامه یادآور شد: ۲۰درصد مردم ما به بیماری رفلاکس معده مبتلا هستند و این بیماری کیفیت زندگی آنان را کاهش داده است.
ملک زاده یادآور شد: مصرف چای های لیوانی و موادی مانند سوسیس، کالباس و سس و در نهایت پرخوری به شدت بر بروز بیماری های گوارشی اثرگذار است.
وی هم چنین خبر داد: برنامه پنج ساله ای تدوین شده است که بر اساس آن باید شش بیماری شایع گوارش و کبد کشور از جمله رفلاکس، هپاتیت و کبد چرب کاهش داده شوند.
رییس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد بیمارستان شریعتی هم چنین به فعالیت های آتی این مرکز اشاره کرد و افزود: پرداختن به بیماری های کبد چرب، رفلاکس معده و هپاتیت از برنامه های آتی تحقیقاتی است.
ملک زاده ادامه داد: از مهم ترین مشکلاتی که در زمینه این بیماری ها وجود دارد این است که پزشکان به جای این که به فکر ( یافتن راه های) سلامت مردم باشند به فکر درمان بیماران هستند.
وی در پایان مجددا به تدوین برنامه پنج ساله ای که پیشتر، از آن سخن گفته بود اشاره کرد.
منبع : تبیان
بیماری «کبد چرب» در کمین ایرانی ها
- آبان ۱۲, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 174 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, بیماریهای گوارش, پرخوری, پزشکی و بهداشت عمومی, سس, سوسیس, کالباس, کبد چرب, ورزش