حقایقی درباره شیرکاکائو و شیرهای طعم دار

حقايقي درباره شيرکاکائو و شيرهاي طعم دار

* آیا شیر طعم دار، به اندازه ی شیر معمولی مغذی است؟
– بله، شیر طعم دار نیز مانند شیر معمولی، دارای ۹ ماده مغذی ضروری است که شامل کلسیم، پروتئین، ویتامین های D، A، B12، B2، B3 و پتاسیم و فسفر می باشد. این شیر در مقایسه با نوشیدنی هایی مثل نوشابه های گازدار و آب میوه های مصنوعی، دارای قند و کالری کمتری است.* آیا شیرهای طعم داری که دارای قند اضافی هستند، باعث بروز اختلال «بیش فعالی» در کودکان می شوند؟
– نوشابه های گازدار یا آب میوه های مصنوعی، تقریباً دو برابر شیرهای طعم دار دارای قند هستند. علاوه بر این، انجمن پزشکی و آکادمی طب اطفال آمریکا و اداره غذا و دارو، ارتباطی بین مصرف شکر و بروز مشکلات رفتاری در کودکان پیدا نکرده اند.* آیا شیرهای طعم دار، چربی و کالری زیادی دارند؟
– شیرهای طعم دار نیز انواع مختلفی دارند مثل شیر کم چرب و بدون چربی. به عنوان مثال یک لیوان شیر طعم دار کم چرب فقط ۵/۲ گرم چربی دارد که برابر همان مقدار چربی شیر معمولی است.* آیا شیرهای طعم دار باعث پوسیدگی دندان می شوند؟
– مواد موجود در شیر کاکائو خیلی کمتر از نوشابه های گازدار و خوراکی های شیرین و چسبناک باعث پوسیدگی دندان می شوند.
نوشیدن مایعاتی مثل شیرهای طعم دار، دهان را خیلی سریع تر تمیز می کنند.
برخی تحقیقات نشان می دهد، کاکائوی موجود در شیر کاکائو، دندان ها را از پوسیدگی حفظ می کند.
* آیا شیرکاکائو دارای کافئین زیادی است؟
– خیر. مقدار کافئین موجود در شیر کاکائو برابر است با مقداری که در نوشیدنی های بدون کافئین وجود دارد. ۲۴۰ میلی لیتر ) یک لیوان ( شیر کاکائو دارای ۲ تا ۷ میلی گرم کافئین است. نوشابه های سیاه) کولا۱۰( برابر شیرکاکائو، کافئین دارند.
براساس مطالعات جدید، مقدار کافئین موجود در شیر کاکائو خیلی کمتر از آن حدی است که بتواند تاثیر مخربی بر رفتار کودک داشته باشد.* آیا شیرهای طعم دار فقط مخصوص کودکان است؟
– مسلما خیر. شیر طعم دار در عین حال که نیاز فرد به خوردن غذاهای شیرین را برآورده می کند، دریافت کلسیم و ۸ ماده مغذی دیگر را افزایش می دهد.نتایج تحقیقات دانشمندان
تحقیقات دانشمندان نشان داده که شیرهای طعم دار، نوشیدنی سالمی برای بچه ها و بزرگسالان هستند. برای انتخاب یک نوشیدنی سالم، یک تحقیق بر روی ۴۰۰۰ کودک و بزرگسال بین سنین ۵ تا ۱۷ سال انجام شد. نتایج این تحقیق به شرح زیر بود:
1- کودکانی که شیرهای طعم دار مصرف کرده بودند، نسبت به آنهایی که نخورده بودند، مواد مغذی بیشتری دریافت کرده بودند.
2- کودکانی که شیر کاکائو یا شیر طعم دار نوشیده بودند، نسبت به آنهایی که شیر طعم دار نخورده بودند، کلسیم بیشتری دریافت کرده بودند.
3- کودکانی که شیر کاکائو یا شیر طعم دار نوشیده بودند، در کل، شیر بیشتری مصرف کرده بودند.
4- مطالعات قبلی نشان می دهد کودکان و بزرگسالانی که بیشتر نوشیدنی های مصنوعی (مثل آب میوه های مصنوعی و نوشابه های گازدار) می نوشند، ویتامین های B2، فولات، A، C و کلسیم و فسفر کمتری دریافت می کنند.نوشیدن شیر با قهوه مضر است؟
اضافه کردن شیر به قهوه هم مقدار کلسیم را بالا می برد و هم یک سری نگرانیها را به وجود می آورد.
نوشیدن شیر و قهوه برای تامین نیازهای کلسیمی خانمهایی که در سنین میانسالی قرار دارند، کافی نیست.
مشکل این است که به طور کلی خانمها به جای اینکه سراغ پاکتهای شیر بروند، بیشتر به نوشیدن نوشابه های گازدار رو میآورند.
در یک گزارش خبری خانم کارولین اونیل (Carolyn O”Neil) متخصص تغذیه اعلام کرد که: مصرف شیر و لبنیات کم چرب، روش بسیار موثری برای جبران کمبودهای کلسیمی در بدن است.
متخصصین تغذیه در مورد قهوه اخطار داده اند که:
قهوه اثرات خوب و بد را توأمان دارد. خانم های میانسالی که عادت دارند به لیوان قهوهشان، شیر بیفزایند، نباید فراموش کنند که از یک رژیم غذایی متعادل که حاوی منابع غنی کلسیمی مانند ماست، پنیر و کلم بروکلی و … است، نیز استفاده کنند.
در نظر بگیرید که یک لیوان شیر قهوه (۲۴۰ میلی لیتر) حدود ۳۳۰ میلی گرم کلسیم دارد که این مقدار حدود یک چهارم مقدار توصیه شده برای تأمین کلسیم روزانه در خانمهای بالای ۵۰ سال است. عادات و سبک زندگی
خانم اونیل میگوید: ” یک لیوان بزرگ شیر قهوه (۴۸۰ میلی لیتر) تقریباً ۴۱۵ میلیگرم کلسیم دارد که این مقدار حدود ۴۰ درصد از نیاز روزانه به کلسیم را تأمین میکند. این مسئله میتواند نیازهای کلسیمی بعضی افراد را که عادت به نوشیدن شیر قهوه دارند را به حداقل برساند.”
این متخصص تغذیه اضافه میکند که “از نقطه نظر تغذیهای شما باید به سبک زندگی مردم نگاه کنید و سیستم تغذیهای آنها را در همان سبک زندگی که دارند، بهبود بخشید.”
معتادان به قهوه، بعضی فواید را برای قهوه ذکر میکنند که از جمله مقابله و پیشگیری در برابر بیماریهاست.
اما به گفته ی خانم هیدی سیندر (Heidi Synder) محقق و مشاور تغذیه ” کافئین موجود در قهوه به عنوان یک محرک مصنوعی عمل میکند و غده هیپوفیز را وادار به ترشح هورمونی میسازد که این هورمون سبب ترشح آدرنالین از غده فوق کلیوی میشود. کافئین به عنوان افزایش دهنده وزن شناخته شده است و اثر منفی روی سطح قند خون دارد.”
خانم سیندر میگوید: “با توجه به اینکه ما در یک دنیای پُر استرس زندگی میکنیم، وقتی از این محرکها (مثل قهوه) استفاده نماییم، بدن ما تحمل چنین تنشی را نخواهد داشت.”
بعضی از عادات قهوه خورهای حرفهای این است که مادهای به عنوان طعم دهنده به شیر اضافه کنند و این خود میتواند عامل خطر باشد. و به این نکته هم باید توجه داشت که ارزش مواد مغذی در بدن میتواند به علت همین مواد افزودنی کاهش یابد و یا از بین برود.
ما از خودمان این سوال را نمیکنیم که چرا بعضی از ما این همه قهوه مینوشیم؟
آیا نوشیدنی های دیگری هم هستند که ما بتوانیم از آنها تغذیه کنیم؟
خود شیر به تنهایی یک غذاست، البته آب هم خیلی مهم است، ولی اغلب اوقات، این دو نوشیدنی نادیده گرفته میشوند.نگرانی برای دریافت کلسیم:
ترویج نوشیدن قهوه باعث افزایش نگرانی ها در رابطه با اثر کافئین روی استخوانها، یا به طور دقیقتر جذب کلسیم میگردد. دلیل این نگرانیها این است که خانم ها باید روزانه ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم مصرف کنند تا از پوکی و شکستگی استخوان باسن، مچ پا و یا ستون فقرات جلوگیری کنند.
متخصصین طی مطالعاتی به این نتیجه رسیدهاند که کافئین قهوه مضر نیست، زیرا فقط ۴ تا ۶ میلیگرم کلسیم موجود در هر لیوان شیرقهوه(دارای ۳۳۰ میلی گرم کلسیم) جذب بدن نمی گردد، لذا افرادی که کم شیر مینوشند، می توانند از شیرقهوه استفاده کنند.
خانم اونیل میگوید: ” هر خانمی باید دقت کند که آیا نوشیدن شیر و قهوهمنجر به بروز بدخوابی یا سوزش سردل در او می شود یا خیر. در کل خانم هایی که شیر قهوه و نوشابه های دیگر مینوشند، بایستی بقیه نیاز کلسیم روزانهشان را از منابع دیگر کلسیم تامین نمایند.”
نتیجه اینکه:
نوشیدن شیر با قهوه بهتر از مصرف نکردن شیر است. برای درست کردن شیر قهوه حداقل به یک لیوان شیر نیاز دارید که این مقدار، یک سوم نیاز روزانه به کلسیم و دیگر مواد مغذی را تأمین مینماید.
در یک مطالعه روی ۱۰۰۰ خانم یائسه معلوم شده است، خانم هایی که در عمرشان حداقل یک لیوان شیر قهوه در روز مصرف کردهاند، نسبت به خانم هایی که اصلاً شیر دریافت نکردهاند، تراکم استخوان بیشتری داشتهاند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا