خواص میوه های خشک و دانه های روغنی

خواص ميوه  هاي خشک و دانه  هاي روغني

اگر اهل ورزش هستید توصیه میکنیم به جای مکمل  های غذایی از ترکیب میوه  های خشک و دانه  های روغنی استفاده کنید.

حالا که زمستان فرا رسیده و خبری از میوه  های ریز تابستانی نیست، کشمش، زردآلوی خشک، انجیر و آلو خشک با مقداری بادام یا فندق تأثیر بسیاری مفیدی روی سلامتی میگذارد. در این مقاله شما را با این دنیای پر از انرژی و سلامتی آشنا میکنیم.

میوه  های خشک: منبع انرژی

میوه  های خشک سرشار از قند و مواد معدنی بوده و بنابراین پرکالری هستند. بادام، فندق و آجیل  های دیگر نیز سرشار از لیپید ها یا همان چربی ها هستند. در واقع یک مشت کوچک از میوه  های خشک و دانه  های روغنی منبع تأمین انرژی برای ورزشکاران است.

اگر اهل ورزش هستید توصیه میکنیم به جای مکمل  های غذایی از ترکیب میوه  های خشک و دانه  های روغنی استفاده کنید. میزان مواد معدنی، گلوسید ها و لیپید  های این مواد غذایی متعادل و یکدست است. البته باید توجه داشته باشید که قند موجود در این مواد غذایی جزو قند  های کند نیستند و خیلی زود وارد جریان خون میشوند برای همین بهتر است بعد از آن نان کامل یا پاستا میل کنید.

میوه  های خشک موثر در پیشگیری از فشار خون بالا

متأسفانه در دنیای صنعتی امروز مردم بیشتر از مواد غذایی صنعتی و آماده استفاده میکنند و برای همین مصرف نمک آن ها نیز بالا است. باید بدانید مصرف زیاد نمک، فرد را در معرض فشار خون بالا قرار میدهد. میوه  های خشک منبع پتاسیم هستند. پتاسیم به نوعی اثرات سدیم را متعادل میسازد. علاوه بر این پتاسیم و منیزیم با گرفتگی عضلات مقابله میکند.

یکی از عمدهترین فواید میوه  های خشک این است که سرشار فیبر هستند و برای همین در رفع مشکل یبوست بسیار موثر عمل میکنند. زردآلوی خشک،انجیر و آلو خشک حاوی بیشترین میزان فیبر ها میباشند

میوه  های خشک و دیابتی ها

اطلاعاتی در مورد شاخص گلیسمی میوه  های خشک وجود ندارد. بهتر است افراد دیابتی میوه  های خشک را بعد از غذا میل کنند. در مورد مغز  های روغنی باید بگوییم بر اساس نتایج پژوهش ها، مصرف مقدار کمی از این مواد غذایی خطر ابتلا به بیماری  های قلبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهند.

میوه  های خشک: حاوی آنتی اکسیدان؟

میوه ها در طی روند خشک شدن مقداری از ویتامین ها و به ویژه ویتامین C و برخی از ویتامین  های گروه B را از دست میدهند. در عوض میزان مواد معدنی آنتی اکسیدانی مثل سلنیوم و فلاوونوئید ها به ویژه لیکوپن آن ها بیشتر است. دانه  های روغنی مثل فندق، بادام و گردو منبع فوق العاده ی «روی» هستند که رادیکال  های آزاد را خنثی و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.

میوه  های خشک: دوستدار قلب

بادام، فندق، پسته و غیره سرشار از چربی  های مفید هستند زیرا حاوی میزان زیادی امگا ۳ میباشند.
گردو نیز حاوی امگا ۳ است اما متأسفانه بدن ما امگا ۳ کمی جذب میکند. البته زمانی که آجیل میل میکنید حواستان به اضافه وزن حاصل از آن باشد. میزان چربی موجود در این دانه  های روغنی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد تخمین زده شده است.

برای افرادی که نگران اضافه وزن هستند توصیه میکنیم روزانه بیش از ۵ عدد بادام یا پسته یا فندق و بیشتر از ۳ عدد میوهی خشک مصرف نکنند. بقیهی افراد نیز دچار افراط نشوند.

میوه  های خشک: سرشار از منیزیم و کلسیم

میوه  های خشک سرشار از منیزیم هستند و دانه  های روغنی حاوی میزان قابل توجهی کلسیم میباشند. برای همین این مواد غذایی باعث میشوند بدن بهتر با استرس و بی حوصلگی مبارزه کند. از این گذشته این مواد غذایی از قلب محافظت میکند. منیزیم، مشکلات ضربان قلب را برطرف میکند و کلسیم، فشار خون بالا را کاهش میدهد.

میوه های خشک: ضد یبوست

یکی از عمدهترین فواید میوه های خشک این است که سرشار فیبر هستند و برای همین در رفع مشکل یبوست بسیار موثر عمل می کنند. زردآلوی خشک، انجیر و آلو خشک حاوی بیشترین میزان فیبر ها میباشند.

دانه  های روغنی مثل فندق، بادام و گردو منبع فوق العاده ی «روی» هستند که رادیکال  های آزاد را خنثی و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند

برای حل مشکل، توصیه میشود روزانه یا بعد از صبحانه ۳ عدد از این میوه  های خشک میل کنید. البته باید به میزان گلوسید  های این مواد غذایی توجه کنید.

توصیه میکنیم خودتان دست به کار شده و آلو، زرد آلو و انجیر را خشک کنید. توجه داشته باشید در حالت عادی هیچ مادهی غذایی مضر نیست به شرط اینکه در مصرف آن زیادهروی نشود. تا میتوانید از نعمت  های الهی استفاده و لذت ببرید. در کنار تغذیه ی مناسب، ورزش را فراموش نکنید. روزانه حداقل بیست دقیقه پیاده روی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا