موادغذایی همچون کیک ها، دونات ها، آبنبات ها، بستنی، پودینگ و کلوچه به سبب داشتن شکر تصفیه شده، قند خون را به سرعت بالا می برند و در مقابل بدن شما شروع به ترشح انسولین می کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.
شاید بارها برایتان پیش آمده است که در محل کار پس از صرف غذایی، نیاز به خواب پیدا کرده و یا بعد از خوردن غذا، راندمان کاری تان به شدت کم شده باشد. یکی از دلایل اصلی این خواب آلودگی افزایش شدید قند خون است. در صورتی که وعده غذایی (به خصوص نهار) را در محل کار میل می کنید، به خاطر داشته باشید که بعضی از موادغذایی شما را به شدت خواب آلود می کنند.
این غذاها را می توانیم به ۳ دسته تقسیم کرد: کربوهیدارت ها: این دسته از غذاها به سبب آزاد کردن گلوکز در خون، منجر به بی حالی و بی انرژی شدن بدن می شوند. برنج، پوره سیب زمینی، ماکارونی و نان سفید از این دسته از غذاها هستند. این دسته از غذاها به عنوان موادغذایی با شاخص بالای قندخون شناسایی می شوند.
چربی ها: غذاهای سرخ کرده، گوشت های پر چرب، انواع چیپس ها و دیگر غذاهایی که چربی بالایی دارند می توانند منجر به ایجاد حس خستگی و خواب آلودگی می شوند. در واقع سیستم گوارشی برای هضم کردن این دسته از غذاها نیاز به تلاش بیشتری دارد و یک وعده غذایی چرب و خوشمزه راندمان کاری شما را کاهش خواهد داد. غذاهای شیرین: موادغذایی همچون کیک ها، دونات ها، آبنبات ها، بستنی، پودینگ و کلوچه به سبب داشتن شکر تصفیه شده، قند خون را به سرعت بالا می برند و در مقابل بدن شما شروع به ترشح انسولین می کند. ترشح انسولین منجر به آزاد شدن تریپتوفان می شود. وضعیت زمانی بدتر می شود که تریپتوفان به سروتونین تبدیل می شود. سروتونین که در واقع انتقال دهنده عصبی در مغز شما به شمار می رود، به بدن شما فرمان می دهد که «ما خسته ایم، کمی آرام تر کار کن».
موارد دیگر: شاید به این فکر باشید که خود را تمام روز با کافئین سرحال نگاه دارید و سعی کنید با نوشیدن قهوه و چای این کار را خوب انجام دهید. اما خوردن بیش از حد کافئین سبب می شود تا شما استقامتتان را در طی روز کاهش دهید
خوردنی های خواب آور کدامند؟
- آذر ۵, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 97 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, تغذیه, چربی, خوراکی خواب آور, کربوهیدرات