مراقب نیش این پشه باشید

مراقب نیش این پشه باشید

سالک “بیماری عفونی پوستی” بدون درد و تب است که ضایعه آن حدود یک سال طول می‌کشد و سپس بهبود می‌یابد و جای زخم برجای می‌گذارد.
دکتر مسعود جعفری پور، متخصص جراحی پلاستیک  گفت: “سالک” از دیر باز در کشور ما به صورت بومی وجود داشته و در بسیاری از مناطق استان خراسان نیز مشاهده می‌شود. عامل ایجاد سالک، “لیشمانیا” نامیده می‌شود که یک موجود تک سلولی است.
این تک سلولی دربدن موش زندگی می‌کند.یک نوع پشه بسیار کوچک به نام پشه خاکی، موش را می‌گزد و این انگل وارد بدن پشه می‌شود و اگر چنانچه این پشه شخصی را نیش بزند، این موجود تک سلولی، یعنی لیشمانیا، وارد پوست شخص شده و بیماری سالک را به وجود می‌آورد.
وی افزود: سالک به دو صورت خشک و مرطوب دیده می شود طول پشه خاکی حدود ۲ تا ۳ میلی‌متر است و بیش‌ترین انتقال در فصول گرم سال صورت می‌گیرد.
دکتر جعفری پور، ابتدا محل گزش پشه خاکی به صورت یک برجستگی کوچک روی پوست است ولی بعدا به صورت زخم درآمده که قطر آن به چند سانتی متر هم ممکن است برسد. پس از حدود یک سال، این ضایعه خوب شده و جای زخم از خود به یادگار می‌گذارد. چون پشه خاکی بیش‌تر صورت‌ها و دست‌ها را نیش می‌زند محل سالک نیز بیشتر در این مناطق است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا