راه هایی برای مقابله با افکار منفی وجود دارد: کسب آگاهیقبل از هر چیز باید اندیشه های منفی را بشناسید و سعی کنید آنها را به افکار مثبت تغییر دهید. البته نباید فراموش کرد این کار ابتدا خیلی سخت است ولی وقتی راهش را پیدا کنید، براحتی میتوانید این کار را پیش ببرید. پس اگر مدتهاست با افکار منفی زندگی کردهاید، انتظار نداشته باشید طی یک شب از شر آنها خلاص شوید، چون این فکرها به دلایل مختلفی ایجاد میشود که باید با شناخت دقیق، با آنها روبرو شوید؛ مثلا اگر در خانواده، همیشه شما را فرزندی بی استعداد خطاب کرده اند، خیلی عجیب نیست که هنگام شروع کارهای جدید، دائم به خودتان بگویید «نمیتوانم»، «این کار برای من خیلی سخت است» و… اگر هم دائم این فکرهای منفی در ذهن شما چرخیده باشد، حتماً اعتماد به نفس کافی برای انجام کارها را از دست داده اید. ضمناًآگاه باشید چه زمانی تفکرات منفی بر شما غلبه می کنند. زمانی که خسته یا گرسنه هستید یا زمانی که فشار کاریتان زیاد است، ممکن است تفکراتتان تغییر پیدا کنند. شناخت انگیزه و سبب افکار منفی به شما کمک می کند تا بر افکار منفی خود کنترل داشته باشید. ادراک انتخابییک رویداد جنبه های مختلفی دارد، اما فرد منفی اندیش فقط به جنبه های منفی آن توجه می کند. مثلاً در مورد پذیرفته شدن در دانشگاه، قبول نشدن را مساوی با از دست دادن کامل آینده و موقعیتهای مطلوب به حساب می آورد و نمی اندیشد که این مورد می تواند فرصتی برای چالش های جدید باشد. نکته مهم آگاهی از این ادراک انتخابی و تمرکز و کنترل بر آن است. از تعمیم افراطی پرهیز کنیدوقتی به یک نتیجه گیری کلی و عمومی مبتنی بر صرفاً یک رویداد دست می یابید، آنگاه به محض اینکه برای شما یک حادثه ناگوار روی دهد تصور خواهید کرد که آن بارها و بارها تکرار خواهد شد. این فکر که دنیا پر از مشکل است را از ذهن خود دور کنید. از فاجعه آمیز کردن وقایع خودداری کنید
گاهی مسائل را بیش از اندازه بزرگ می کنید و همه چیز طاقت فرسا و وحشتناک به نظر میرسند و هر نوع احتمال مثبتی نادیده گرفته می شوند زیرا خود را متقاعد کرده اید که تنها نتیجه ممکن، فاجعه آمیز است. با فاجعه آمیز جلوه دادن وقایع، انتظار بلا، مصیبت و حوادث ناخوشایند را می کشید.
عیب جویی از خود را کنار بگذاریدگاهی کمال گرایی و این تصور که همیشه باید بی عیب و کامل بوده و از دیگران برتر باشید، یکی از مهمترین عوامل منفی بافی است. خیلی ضروری نیست که در همه چیز عالی و بهترین باشد، در حد نرمال و یا معمولی بودن نیز قابل قبول است. در مسیرتان انتظار مشکلات و شکست را داشته باشید و آنها را بپذیرید. افکار منفی، بدگویی و عیب جویی از خود را از ذهنتان بیرون کنید. در مورد مسائل و اتفاقات گذشته افسوس نخورید، فقط از آنها تجربه بگیرید و به راهتان ادامه بدهید.
جایگزینی اندیشه های مثبت
افکار مثبت و شاد را دنبال کنید و به آنها بال و پر دهید سعی کنید اعتماد به نفستان را بالا ببرید. با این کار، رفتارهایتان جنبه مثبت بیشتری خواهند گرفت. اندیشه های منفی به تدریج کاهش و سرانجام ناپدید خواهند شد. یقین داشته باشید که سعادت، پیشرفت و خوشبختی هم برای شما خلق شده است در این دنیا به همان اندازه که نیروهای منفی وجود دارند بیش از آن نیروهای مثبت در اطرافتان به چشم می خورند. نوع شخصیتبرخی افراد بیش از حد حساس هستند این افراد بسیار تأثیرپذیر بوده و نسبت به خودشان احساس منفی دارند. که باعث می شود انرژی منفی بیشتری جذب کنند. که باید از حساسیت شان به نوعی کم کنند.
خود را تحت کنترل عوامل خارجی تصور نکنید
این تصور باعث می شود از هر گونه تلاش خودداری کنید و باعث خستگی و نا امیدی می گردد.
از پیش داوری منفی در مورد دیگران، احساسات و رفتارشان خودداری کنید
چرا فکر می کنید که قادر به خواندن فکر دیگران هستید.
تا حد امکان با افراد منفی باف همنشین نشوید.
انرژی منفی خود را تخلیه کنید
از طریق مدیتیشن، مراقبه و برقراری تعادل ضمن آنکه از ورزش، رفتن به گردش در دامن طبیعت و حتی نگهداری گیاهان شاداب در محل سکونت خود غافل نشوید.یادمان باشد
»خدا گر به حکمت ببندد دری به رحمت گشاید در دیگری«
مقابله با افکار منفی

- آذر 27, 1391
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 124 نفر
- برچسب ها : افکارمثبت, افکارمنفی, بهداشت و سلامت, روانشناسی
اشتراک گذاری این صفحه در :

روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
آیا زدن کودکان کار درستیه ؟
۱۴۰۴/۰۱/۱۴
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶
شیر مادر در سرنوشت روانی کودکان موثر است
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
مهارتهاي حل اختلاف خانواده
۱۳۹۱/۰۹/۱۲
عوامل روزمرّه در كنترل غريزه جنسي
۱۳۹۱/۱۱/۱۹
حد و مرز اطاعت از همسر
۱۳۹۱/۱۰/۲۹