مهرورزی

مهرورزی

زن، سرچشمه محبت و موجودی بسیار عاطفی است. از وجودش مهر و محبت می بارد، زندگی اش به عشق بستگی دارد. دلش می خواهد محبوب دیگران باشد، هر چه محبوب تر باشد، شاداب تر خواهد بود و برای به دست آوردن محبوبیت تا سرحد فداکاری پیش می رود. اگر بداند محبوب کسی واقع نشده است، خود را شکست خورده و بی اثر می پندارد و بیشتر وقت ها پژمرده و افسرده خواهد بود. بدین جهت می توان به طور قطع مدعی شد که بزرگ ترین رمز زن داری اظهار محبت و علاقه است. اگر زن بفهمد محبوب شوهرش نیست، از خانه و زندگی بیزار می گردد، به فعالیت های خانه داری و بچه داری بی علاقه می شود و از خود می پرسد، چرا برای شوهری تلاش کنم که دوستم ندارد! زنی در دادگاه اعلام کرد: حاضر است افزون بر بخشیدن مهر خود، مبلغی هم به شوهرش بدهد تا با طلاق او موافقت کند، در حالی که از ازدواج آنها تنها چهار ماه می گذشت. زن در ادامه گفت: چون شوهرم به طوطی های خود بیشتر از من علاقه مند است، نمی خواهم بیش از این با او زندگی کنم.
مهر و محبت خانوادگی در زندگی مشترک از هر چیزی باارزش تر است که خداوند بزرگ نیز در قرآن مجید آن را از نعمت های بزرگ بر بندگان خویش می داند.
به همین خاطر، در اینجا تمام تلاش خود را در جهت جمع آوری مطالبی در آداب مهرورزی به همسر به کار گرفته ایم.
صدا زدن
هر کدام از زن و شوهر مسلمان شایسته است به گونه ای همدیگر را صدا بزنند و به نامی یکدیگر را بخوانند که فرد مخاطب آن را بیشتر می پسندد و به آن گرایش دارد، حال فرق نمی کند که اسم کوچک باشد یا لقب ها و عنوان های مذهبی و اجتماعی که البته اهمیت این مطلب، در سال های آغازین زندگی مشترک بیشتر نمایان می شود؛ روزهایی که هنوز هر دو طرف جوان هستند و به نام ها و عنوان های خاصی دست نیافته اند و همدیگر را به اسم کوچک صدا می زنند و البته اگر آنان در این روزها چاشنی محبت را به این گونه کارها بیفزایند، می توانند شاهد شیرینی بیشتری در زندگی شان باشند و از آن لذت ببرند.
دین اسلام به همه درس محبت می دهد و سفارش می کند که مخاطب را به نامی بخوان و به اسمی صدا بزن که او را خوش تر آید و اهمیت این مطلب زمانی نمایان تر می شود که با دیده تحقیق، در زندگی معصومین و پیشوایان مان بنگریم. در این صورت است که از آنان درس چگونه زیستن و درس ایجاد محبت در خانه و خانواده را می آموزیم. برای نمونه، حضرت محمد صلی الله علیه و آله هنگام صدا زدن جوان ترین همسرانش از کلمه(حمیرا) استفاده می کرد؛ حمیرا در فرهنگ فارسی به «گل سرخ» یا «سرخک عزیزم» تعبیر شده است، ولی به خوبی نمایان است لطافتی را که در کلمه حمیراست، با هیچ تعبیری نمی توان تفسیر و معنا کرد.
«« اظهار محبت نسبت به همسر»»
خانواده که اصلی ترین کانون اجتماع و پایه اولیه آن است، قطعاً با آتش مهر و گرمای محبت استوار و موفق است ؛ در این راستا ، ائمه اطهار (ع) به اظهار محبت به همسران نسبت به یکدیگر و عدم اظهار ناراحتی از همدیگرسفارش زیادی کردند. امام صادق (ع) در بیان سه رکن اساسی که زنان برای شوهرداری به آن نیاز دارند می فرمایید:
۱- جلب اطمینان شوهر
۲- اظهار عشق با زبان
۳- شمایل نیکو و تجمل و آرایش
پیامبر (ص) نیز در رابطه با اظهار محبت مرد به زن فرمود:
گفتار مرد به همسرش که تو را دوست دارم، هرگز فراموشش نخواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا