پرسش . نشانه های شروع رستاخیز را بنویسید.
پاسخ: نشانه های شروع رستاخیز:
۱. زلزله ای فراگیر: (زلزله دوم) ویرانی این عالم مقارن با زلزله ای شدید است. شروع رستاخیز نیز با زلزله ای دیگر است. زلزله دوم بر خلاف قبلی ویرانگر نیست بلکه شروع یک نظام نوین و پیریزی عالمی دیگر است. این لرزشها باعث شکافته شدن زمین و احیاء مردگان میشود. قرآن میفرماید: « إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا» (زلزال: ۱ و ۲) هنگامی که زمین شدیداً به لرزه درآید و بارهای سنگین خود را خارج سازد. (انسانها از قبرها بیرون میآیند).
در جای دیگر به این بیرون ریخته شدن اثقال زمین این گونه اشاره شده است: « وَأَلْقَتْ مَا فِیهَا وَتَخَلَّتْ» (انشقاق: ۴) زمین آنچه را در درون دارد بیرون میافکند و خالی میشود. این معنا در جای دیگر به این صورت مورد اشاره قرار گرفته است: «یَوْمَ تَشَقَّقُ الْأَرْضُ عَنْهُمْ سِرَاعاً ذلِکَ حَشْرٌ عَلَیْنَا یَسِیرٌ» (ق: ۴۴) روزی که زمین از روی آنها شکافته شود و به سرعت از قبرها خارج میشوند. این جمع کردن برای ما آسان است.
در جای دیگر به هر دو زلزله ـ زلزله اول و زلزله دوم ـ اشاره کرده میفرماید: « یَوْمَ تَرْجُفُ الرَّاجِفَهُ تَتْبَعُهَا الرَّادِفَهُ» (نازعات: ۶ و ۷) روزی که زلزله ها همه چیز را به لرزه درمیآورد و به دنبال یک زلزله زلزله دیگری رخ میدهد.
۲. دگرگونی زمین و آسمان و نو شدن آن ها: یکی دیگر از اموری که در آغاز رستاخیز به وقوع میپیوندد عوض شدن زمین و آسمان و نظام حاکم بر آنهاست. قرآن کریم میفرماید: «یوم تبدل الارض غیر الارض و السماوات و برزوا للّه الواحد القهار» (ابراهیم: ۴۷) وعده الهی در آن روز تحقق مییابد که زمین به غیر زمین تبدیل میشود و آسمانها به آسمانهای دیگری مبدل میشوند و انسانها در پیشگاه خداوند واحد قهار ظاهر میگردند.
این تبدیل و دگرگونی بعد از حوادثی است که در زمین و آسمان رخ میدهد؛ یعنی حرکت کوه ها و صاف شدن زمین همگی مقدمه حشر انسان در زمین و آسمانی جدید خواهد بود. « یوم تسیر الجبال و تری الارض بارزه و حشرناهم فلم نغادر منهم احداً» (کهف: ۴۷) به خاطر بیاورید روزی که کوه ها را به حرکت در آوریم و زمین را آشکار و مسطح میبینی و انسانها را محشور میکنیم واحدی را فروگذار نخواهیم کرد. در جای دیگر میفرماید: «وَیَسْأَلُونَکَ عَنِ الْجِبَالِ فَقُلْ یَنسِفُهَا رَبِّی نَسْفاً فَیَذَرُهَا قَاعاً صَفْصَفاً لاَّ تَرَی فِیهَا عِوَجاً وَلاَ أَمْتاً یَوْمَئِذٍ یَتَّبِعُونَ الدَّاعِیَ لاَ عِوَجَ لَهُ …» (طه: ۱۰۵ تا ۱۰۸) و از تو درباره کوه ها میپرسند بگو: پروردگارم آنها را متلاشی کرده بر باد میدهد. پس زمین را صاف و مسطح و بی آب و گیاه رها میسازد. به گونه ای که در آن هیچ پستی و بلندی مشاهده نمیکنی. در آن روز همگی از دعوت کننده الهی که هیچ انحرافی در آن نیست پیروی میکنند… .