هجرت حضرت زهرا و همراهى پدر در سخت‏ترین شرائط

هجرت حضرت زهرا و همراهى پدر در سخت‏ترين شرائط

هر روز فشار و آزار مشرکان بر پیامبر (صلى اللَّه علیه و آله) و مسلمانان شدت مى‏یافت. از سوى دیگر عده‏اى از مردم شهر مدینه مسلمان شدند و در انتظار پیامبر (صلى اللَّه علیه و آله) بودند. مشرکان نیز تصمیم گرفتند در شبى معین دسته‏جمعى به خانه رسول خدا (صلى اللَّه علیه و آله) یورش برند و آن حضرت را به شهادت برسانند.
على (علیه‏السلام) آن شب را در بستر پیامبر (صلى اللَّه علیه و آله) خوابید و رسول خدا (صلى اللَّه علیه و آله) به غارى در کوه ثور رفت و پس از سه روز از آنجا به مدینه هجرت نمود. (۱)
على (علیه‏السلام) به دستور پیامبر (صلى اللَّه علیه و آله) امانتهاى مردم را به صاحبانش رد کرد و پس از سه روز فاطمه زهرا (علیهاالسلام) را به اتفاق مادر خود فاطمه دختر اسد و فاطمه دختر زبیر، نیمه شب سوار شترها کرد (۲) و راه مدینه را در پیش گرفت. این هجرت خطراتى در پیش داشت زیرا دشمنان در پى آنان تاختند و در بین راه در منزل ?ضجنان? به مهاجران رسیدند. على (ع) بانوان را در پناهگاهى پیاده نمود آنگاه با شمشیر آخته بر دشمن حمله کرد و آنان گریختند.
?در این هجرت زهرا (ع) به اتفاق دو بانوى مهاجر و سرپرستى على (ع) مسیر طولانى مکه به مدینه را در زیر آفتاب سوزان طى نمود و در روز پنجشنبه ۱۵ ربیع‏الاول مطابق با هفتم مهر ماه به قُبا در نزدیک مدینه رسید و به خانه ?سعد بن خیثمه? (۳) وارد شد خانه سعد مجاور رکن غربى و در جلو مسجد قُبا قرار داشت. (۴)
1 ـ سیره ابن‏هشام ج ۲ ص ۱۳۰/ ۱۳۱- تاریخ طبرى ج ۲ ص ۱۰۴.
2 ـ تاریخ یعقوبى ج ۲ ص ۴۱.
3 ـ سعد بن خیثمه از نیکان صحابه پیامبر (ص) بود و در نبرد بدر به شهادت رسید.
4 ـ آثار المدینه المنوره نگاه کنید به تصویر شماره ۳. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا