وصیت نامه اخلاقی شهدا

وصیت نامه اخلاقی شهدا

۱- شهید حسین بیگلری محل تولد آذربایجان غربی:
«برادران! خدای نکرده نماز را از یاد نبرید تا آنجا که می‌توانید خوابتان را کم کنید. درس خوانده و در سنگر مدارس برای حفظ اسلام علم یاد بگیرید و با هم با صمیمیت زندگی کنید و بیشتر مطالعه کنید»
۲- شهید کریم اسلامی محل تولد تهران، تاریخ شهادت ۱۳۶۴:
«بر شما باد نماز و نمازهای جمعه و جماعت که با شکوه برگزار گردد. بر شما باد جهاد با اموال و انفس. از غیبت و تهمت و دروغ دوری کنید و بر شما باد امر به معروف و نهی از منکر»
۳- شهید اژدر بیهقی تولد استان اصفهان، تاریخ شهادت ۱۳۶۵:
«عمر خود را صرف لذایذ و هوی و هوس نکنید و مشغول تزکیه و خودسازی و جهاد اکبر شوید و مرگ را همیشه در جلو چشمان خود مجسم سازید تا از یاد خدا غافل نگردید.»
۴- شهید ابوالفضل حقی محل تولد استان اصفهان، شهادت به سال ۱۳۶۴:
«در نماز غفلت مکنید و این جهاد یک امتحان است برای آخرت. سعی کنید که در این امتحان موفق باشید. محاسبه کنید خود را قبل از آنکه به حسابتان برسند. نگذارید قرآن غریب بماند.»
۵- شهید محمدعلی خودسیانی محل تولد استان اصفهان، محل شهادت فاو به سال ۱۳۶۰:
«برادران به مظلوم کمک کنید و نگذارید کسی مظلوم واقع شود. هر کجا ظلمی روا شود به کمک مظلوم بشتابید.»
۶- شهید محمد نصیری محل تولد استان اصفهان، محل شهادت فاو به سال ۱۳۶۴:
«هرگز از کشته شدن در راه خدا نهراسید. نماز جمعه و جماعت را زنده نگه دارید که دشمن از جماعت می‌ترسد.»
۷- شهید سید مرتضی بحرالعلوم محل تولد استان بوشهر، محل شهادت شلمچه به سال ۱۳۶۵:
«آنگاه که غرور وجودت را فرا گرفت و تفاخر شعورت را و ذلت خویش را عزت یافتی و نخوت خویش را همت، قرآن بخوان.»
۸- شهید حسین قائدی محل تولد استان بوشهر به سال ۱۳۴۶، محل شهادت شلمچه به سال ۱۳۶۷:
«به قرآن و نماز اهمیت دهید و در ادعیه شرکت کنید که دشمن از همین موضوع می‌هراسد. سه سنگر مسجد، مدرسه و جبهه را خالی نکنید.»
۹- شهید اکبر رجبی محل تولد استان تهران به سال ۱۳۴۳، محل شهادت فاو به سال ۱۳۶۴:
«خواهران! شما را به خون شهدا سوگند حجابتان را رعایت کنید و بدانید که زینت شما حجاب شماست و به خدا هیچ چیز برای یک خواهر بهتر از غفت و پاکدامنی نیست.»
۱۰- شهید محمد ابراهیم صمیعی ظفرقندی محل تولد تهران:

«از یاد خدا غافل مشوید. به مسجد زیاد بروید. قرآن و دعا زیاد بخوانید و برای حسین بن علی (ع) و مظلومیت اسلام گریه کنید. گریه تنها سلاح ماست و بس.»
۱۱- شهید مهدی رجب بیگی‌ محل تولد تهران به سال ۱۳۳۶، شهادت تهران:
«باید که در راه آرمان شهدا تلاش کرد تا یادشان باقی بماند. باید که تا رسیدن به شهر توحید به پیش رفت و دزدان نان محرومان را در نیمه راه اسیر کرد. باید که شعر شهدا را در کلام امام شنید و بر پیمانشان تا رسیدن به حکومت قسط و عدل و جاری شدن قوانین قرآن رفت و راه را پیود و آنگاه که از فرط جهالت، امانت را از یاد بردی و به خیال سعادت اسیر ضلالت گشتی قرآن بخوان.»
۱۲- شهید عباس میرزایی محل تولد تهران به سال ۱۳۴۴، شهادت به سال ۱۳۶۵:
«بار سفر را با هوشیاری ببندیم. شب‌های خود را تبدیل به روز نماییم و هر نمازی که می‌خوانیم آخرین نمازمان و هر ثانیه را آخرین لحظه زندگی خودمان به حساب آوریم. بیایید از سروران مردم در آن دنیا باشیم یعنی از پرهیزگاران.»
۱۳- شهید آرش صادق نین حقیقی محل تولد تهران به سال ۱۳۴۶، محل شهادت شلمچه به سال ۱۳۶۵:
«از غیبت کردن به شدت بپرهیزید. زیاد قرآن بخوانید زیرا خداوند متعال می‌فرمایند (الا به ذکر الله تطمئن القلوب). سوره واقعه را بخوانید و همیشه یاد مرگ باشید که یاد مرگ انسان را از گناه باز می‌دارد.»
۱۴- شهید غلام عباس محمدی محل تولد ازنا به سال ۱۳۲۹، محل شهادت کوشک به سال ۱۳۶۱:
«هر وقت قلبتان گرفت به یاد امام حسین (ع) و مظلومیت او گریه کنید. اینجا محل قرار نیست. اینجا محلی نیست که سرمایه عمرمان را در جهت ساختن و آباد کردن آن صرف کنیم، نگذاریم حیثیت فطری و خدادادیمان با مرگ در کنج بیغوله‌ها و خرابه‌های به ظاهر آباد لکه‌دار شود.»
۱۵- شهید محمد ساروقی محل تولد اراک به سال ۱۳۴۳، محل شهادت شلمچه به سال ۱۳۶۵:
«این دنیای پست عجوزه‌ای بیش نیست که هراز گاهی خود را برای کسی آرایش کرده و چون سابی می‌ماند. دنیا چون آب دریاست که هر چه از آن بیشتر بیاشامی تشنه‌تر می‌شوی تا آنگاه که انسان را به هلاکت برساند. خود را از این دنیا دور کنید تا راه هجرت با سیر به وجود واقعی باز شود و سعی کنید  از بودن به شدن و از شدن به شدنی دیگر در حال حرکت باشید و این دنیا سدی پوشالی بیش نیست.»
۱۶- شهید محمدحسین قربانی:
«اگر با مرگ من شب تار مظلومی نورانی می‌شود پس هزاران بار مرا بمیرانید! اگر جدایی من از خانواده‌ام دل‌های ی را به یاد خدا خاشع می‌گرداند، پس ای بهترین کسانم، از من دوری بجویید. اگر با ریخته شدن خونم انسانی آگاه می‌شود پس بهای آگاهی تمام انسان‌ها را با قطرات خونم بپردازید. اگر با گمنام مردن من آیین خدا جاوید می‌گردد پس جنازه مرا در دوردست‌ترین نقاط غریب خوراک گرگ‌ها سازید. اگر پیکر خونینم وسیله برای یاد خدا گردد پس وای بر من، اگر در خون خود خدا را نیابم.»
۱۷- شهید غلامرضا مریم‌زاده محل تولد بروجرد:

«دنیا مانند ماری است زهری و مار پوست نرم و رنگارنگی دارد ولی در زیر این پوست زهر کشنده‌ای است پس نباید به این دنیا دلبستگی پیدا کرد.»
۱۸- شهید سیامک جعفرزاده جهرمی محل تولد جهرم به سال ۱۳۴۵، شهادت طلائیه به سال ۱۳۶۲:
«من برای خاک نمی‌جنگم، چون عاقبت خاک مرا می‌بلعد. من برای آب نمی‌جنگم چون همیشه آب از آسمان می‌بارد. من برای آن می‌جنگم که پیامبر در احد جنگید.»
۱۹- شهید محمدرضا نیایی محل تولد تهران به سال ۱۳۴۲، محل شهادت سردشت به سال ۱۳۶۲:
«نکند در رختخواب ذلت بمیرد که حسین (ع) در میدان نبرد و مبادا در غفلت بمیرد که علی (ع) در محراب عبادت و مبادا در حال بی‌تفاوتی بمیرد که علی‌اکبر حسین در راه حسین (ع) و با هدف شهید شد.»
۲۰- شهید مهدی باکری تولد به سال ۱۳۳۲:
«دنیا مثل شیشه‌ای می‌ماند که یکدفعه می‌بینی از دستت افتاد و شکست.»
منبع:تبیان

گردآوری: صغری بلوچی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا