کارشناس ارشد صنایع غذایی در گفت و گو با خبرنگار وب دا در یزد با بیان این که پسته یکی از پرانرژی ترین مواد غذایی است اظهارکرد: پسته بسیار مقوی و حاوی ویتامین های B۱،B۳ و ویتامین E و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم است.
علی اکبر کمالی اردکانی ادامه داد: پسته دارای ویتامین های B۶، B۱ و E است؛ ویتامین B۶ کمک به سوخت و ساز پروتئین می کند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین B۱ موجب افزایش انرژی، تقویت سلول های عصبی و متعادل کردن اشتها می شود.
وی افزود: آهن موجود در پسته نیز برای رفع سرگیجه، رنگ پریدگی، بی حوصلگی و کم خونی بسیار موثر است. ویتامین E یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان هایی است که در پسته به مقدار زیاد یافت می شود و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن و تقویت چشم می شود.
وی متذکرشد: پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته ای غنی و مواد معدنی مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می کند.
این کارشناس ارشد صنایع غذایی در ادامه گفت: از آنجایی که مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب کربوهیدرات را پایین می آورد بنابراین مغز این خشکبار می تواند به کنترل دیابت کمک کند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می شود همچنین پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
این کارشناس ارشد صنایع غذایی خاطرنشان کرد: پروتئین پسته به اندازهای است که می توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر “روی” موجود در آن نیز در رشد سلول ها و بافت های بدن تاثیر به سزایی دارد.
وی تصریح کرد: وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام بخشیدن به استخوان ها و دندان ها و همچنین درمان بیماری هایی چون کم خونی های ناشی از فقر آهن داشته باشد.
وی با اشاره به نقش پسته در افزایش حافظه و تقویت ذهن توصیه کرد: با توجه به این که پسته خاصیت چاق کنندگی دارد، افرادی که رژیم دارند، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنند.
کمالی یادآورشد: مصرف این ماده غذایی در تنظیم ضربان قلب و کنترل فشارخون موثر است. همچنین دارای فسفر است و در ساخت استخوان ها و دندان ها کمک و از خستگی و ضعف جلوگیری می کند. مصرف پسته به تقویت عضلات بدن کمک و از گرفتگی آن پیشگیری می کند.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصیه کرد: خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده مناسب و خوشمزه است بلکه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات ها در بدن می تواند قند خون را پایین بیاورد.
پسته; درمان کننده سرگیجه و کم خونی
- تیر ۲۲, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 113 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, پسته, تغذیه, خشکبار, مغزهای خوراکی, میوه ها