قبل از تصمیم قطعی ، یک یا چند جلسه را حتماً جهت صحبت و گفتگو با طرف مقابلتان بگذارید ، این کار را حتماً انجام دهید، چون اطلاعات زیادی را به دست خواهید آورد و همچنین حرفها و نظرات خود را بیان خواهید کرد . اما در جلسه گفتگو از چه مسائلی صحبت میکنید ؟
جلسه گفتگو جای دل دادن و دل سپردن نیست ، بلکه جایی است که بایستی« قول سدید» داشته باشید ، حتماً میپرسید قول سدید یعنی چه ؟ قول سدید حداقل چهار ویژگی در کلام و کلمات دارد و یک ویژگی هم در لحن بیان دارد . شفافیت ، مستدل بودن ، و واقعیت داشتن از خصوصیات کلام و قاطعیت در لحن کلام ، عناصر تشکیل دهنده قول سدید هستند .
شفافیت :
کلمات گر چه هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند، اما هر کدام بار معنایی و احساسی متفاوت از هم را در درون خود دارند، افراد ذهن خوان و قلب بین نیستند تا بدانند که در درون ما چه میگذرد . ما در پشت پرده کلمات قرار داریم ، آنها کلمات را میبینند نه ما را و غالباً کلمات را تجزیه و تحلیل میکنند نه نیتهای درونی ما . بنابراین به هنگام گفتگو از هر گونه کلی گویی ، پراکنده گویی ، ابهام گویی اجتناب کنید .
مستدل بودن :
مطالبتان را با دلایل منطقی و محکمه پسند بیان کنید ، اگر آرزویی ، برنامهای ، هدفی و خواستهای را دارید دلایل خودتان را کاملاً بیان کنید ، مستدل و منطقی صحبت کردن دیگران را نیز به فکر فرو میبرد تا بیشتر در مورد حرفهای شما فکر کنند ، اگر خواستههای منطقی دارید با منطق آنها را بیان کنید تا تصور نشود که شما خیلی متوقع هستید.
واقعیت داشتن :
به هنگام گفتگو از واقعیتها بگوئید ، از آمال و آرزوها و توهمات بیاساس و خیالی دوری کنید،خیالبافیهایتان را کنار بگذارید و از مسائل ملموس در زندگی صحبت کنید، همانهایی که وقتی میخواهید زندگی را شروع کنید، وجود آنها را بیشتر از تمامی خیالهایتان حس خواهید کرد .
اهمیت داشتن :
از مسائل مهم صحبت کنید ، از همه آنچه که در یک زندگی اهمیت زیادی دارند صحبت به میان آورید ، وقت خود را صرف مسائل پوچ و بیاهمیت نکنید ، بچهگانه صحبت نکنید ، صحبت از اینکه چه رنگی را دوست دارید ، چه غذایی را دوست دارید بیاهمیت است . این حرفهای کودکانه را کنار بگذارید و به مسائلی بپردازید که نشانه رشد فکری و روحی و بلوغ شما باشد.
قاطعیت :
اگر بحث تشکیل یک زندگی است ، پس لازم است که قاطع باشید . هر گونه مسامحه ، سهل انگاری ممکن است فرجام ناخوشایندی را به همراه داشته باشد . اگر برای آینده خود برنامههایی دارید لازم است همه آنها را به هنگام گفتگو بهروشنی هر چه تمام بر زبان آورید. درباره تمامی مسائل وضعیت فکری و روحی ، وضعیت اقتصادی ، سبک زندگی ، برنامههای آینده ، اعتقادات و … بحث و تبادل نظر کنید ، نگذارید مسئلهای مبهم بماند ، اگر در مورد مسئلهای بحث کردید و به اختلاف رسیدید تا تکلیف آن را مشخص نکردید ، آن را رها نکنید . در هنگام صحبت ، خود را همانگونه که هستید عرضه دارید و همین دقت را در مورد طرف مقابلتان به کار ببرید.
هنگام تنظیم قرار داد ازدواج ، همه درخواستهای قلبی خود را که بالندگی و رشد و استقلال فردی را تضمین مینماید با طرف دیگر در میان بگذارید و در صورت توافق آن را امضاء نمایید، باید خاطر نشان سازیم که انتظارات و توقعات شما از ازدواج باید کاملاً منطقی و معقول باشد.
آدم کم رو گرسنه از سر سفره بلند میشود .
یادتان باشد به هنگام انتخاب همسر حجب و حیای نامعقول را کنار بگذارید چرا که باعث محرومیت و ایجاد دردسر در زندگی میشود ، به هنگام تصمیم گیری ، تنها خودتان تصمیم بگیرید و به خاطر دیگران خود را در آتش بیندازید .
چی بگیم تو خواستگاری
- آذر ۴, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 103 نفر
- برچسب ها : ازدواج, خواستگاري, دانستنیهای ازدواج, مراسم خواستگاری