کنترل “دیابت “و پرفشاری خون راه‌های پیشگیری از آسیب چشمی است

کنترل "دیابت "و پرفشاری خون راه‌های پیشگیری از آسیب چشمی است

کنترل دیابت و پرفشاری خون، تنها راه‌های پیشگیری از آسیب چشمی در بیماری دیابت است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: کاهش بینایی، تاری دید و نقطه‌های شناور در میدان بینایی از نشانه‌های رتینوپاتی دیابتی هستند.
دکتر محمد آذینی افزود: البته باید توجه داشت چنین درمانی از پیشرفت آسیب به بینایی جلوگیری می‌کند اما جلوی آسیب‌های قبلی را نمی‌گیرد.
وی بیان داشت: بسیاری از مبتلایان به دیابت نیازمند درمان با لیزر هستند که توسط لیزر، عروق نشت‌کننده بسته و عروق شکننده از بین برده می‌شوند.
دکتر آذینی خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی نیازمند معاینه سالانه توسط چشم پزشک برای بررسی شبکیه چشم هستند، این معاینه سالانه در بیماران دیابتی نوع یک، پنج سال بعد از تشخیص بیماری باید شروع شود.
وی عنوان کرد: هر فرد دیابتی در معرض خطر است اما افرادی که مدت طولانی دیابت دارند، بیشتر دچار رتینوپاتی می‌شوند.
وی ادامه داد: سن بالاتر، کنترل نامنظم قند خون، وجود بیماری‌های همراه مثل فشار خون، چربی خون و مشکلات کلیه فاکتورهای خطرسازی هستند که احتمال عوارض دیابت در چشم را تشدید می‌کنند.
دکتر آذینی اظهار داشت: با کنترل دقیق قند خون، رعایت رژیم غذایی، فعالیت بدنی منظم و معاینه منظم چشم می‌توان از پیدایش رتینوپاتی دیابتی پیشگیری کرد یا در صورت پیدایش آن در مراحل اولیه درمان موثرتری برای آن انجام داد.
وی یادآور شد: فرد دیابتی حتی زمانی که علائم رتینوپاتی نامشهود است، باید حداقل سالی یک بار برای معاینه به چشم‌پزشک مراجعه کند و پس از تشخیص، دفعات مراجعه خود را بنا بر توصیه پزشک یا ایجاد مشکل چشمی ادامه دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا