به اتفاق همهى مسلمانان، رسولاللَّه (ص) دربارهى قرآن و عترت فرمودند: من دو چیز را به عنوان امانت و یادگار نزد امت مىگذارم، یکى قرآن، دیگرى عترت و اهلبیتم و شما تا زمانى که به این دو تمسک کنید گمراه نخواهید شد، و این دو از هم جدا نمىشوند تا در حوض کوثر بر من وارد شوند:
قال رسولاللَّه (ص): «انى تارک فیکم الثقلین ما ان تمسکتم به لن تضلوا بعدى ابدا، و هما کتاب اللَّه طرفه بیداللَّه و طرفه بایدیکم، الثقل الاکبر، و عترتى اهل بیتى، والثقل الاصغر و لا یسبقوهم فتهلکوا فلا تعلموهم فانهم اعلم منکم و لن یفترقا حتى یردا على الحوض کهاتین…». (۱)
آرى ماترک و ارثیهى رسولاللَّه (ص) این دو چیز گرانبها و باارزش است که در حقیقت ارثیهى نبوت و رسالت از آدم تا خاتم مىباشد، که حجت بالغهى خداى سبحان است تا روز قیامت.
حدیث شریف ثقلین از جمله احادیث معتبر و متواترى است که حتى الفاظ آن هم به تواتر از رسولاللَّه (ص) رسیده است، به طورى که هیچگونه شک و ابهامى در آن وجود ندارد، و با مراجعه به مآخذ و منابع روایى، این حقیقت همانند آفتاب نیمروزى که حتى افراد کور هم وجود آن را احساس مىکنند، روشن و آشکار است. اگر کسى این حقیقت را منکر شود، خود را به کورى زده و اعشىمنش است که حقیقت آشکار را کتمان مىکند، که البته درمان این بیمارى بسیار دشوار و چه بسا ناممکن باشد.
۱ـ ماخذ زیادى در جزوه تحقیقى موسوم به حدیث الثقلین ص ۵، نوشتهى محقق گرامى جناب قوامالدین وشنوى دربارهى حدیث شریف و متواتر ثقلین ذکر شده. و نیز بحار، ج ۲۳، ص ۱۰۶ به بعد مراجعه
فاطمه زهرا «ثقل اصغر»
- آبان ۱۰, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 196 نفر
- برچسب ها : ثقل اصغر, چهارده خورشید, حضرت زهرا (س), عترت, فاطمه, فضائل, قرآن