صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۰۷- آسیب های رسانه های مجازی (بیماری های مغز و اعصاب)

متن

جلسه هفتم: آسیب‌های جسمی فضای مجازی

آسیب‌های جسمی فضای مجازی آسیب‌هایی هستند که بر روی مغز و روان ما وارد می‌شوند یعنی امواج رسانه‌ها منجر به آسیب رسیدن به مغز ما می‌شود.

بیماری‌های مغز و اعصاب شامل:

۱-افت فعالیت‌های مغزی =هرچقدر بدن بیشتر ورزش کند ورزیده‌تر می‌شود کسانی که ورزش می‌کنم عضلات قوی‌تری هم دارند مانندِ دمبل زدن انسان هرچه از مغز سرخود بیشتر کار بکشد مغز توانمندترمی شود مثلاً شاید شنیده‌اید وقتی بخواهند کسی را مسخره کنند، میگویند فلانی مغزش آکبند است یعنی از مغز خود اصلاً کار نمی‌کشد. رسانه‌ها منجر به ضعیفی حافظه می‌شوند چون نمی‌گذارند از مغز خود زیاد کار بکشیم مثلاً ده سال پیش تعداد شمارهای تلفن که حفظ بودیم چقدر زیاد بود ولی اکنون اصلاً این‌طور نیست چون به‌جای متکی شدن به حافظه خود به حافظه گوشی‌های موبایل متکی هستیم.

وقتی از مغز و حافظه استفاده نکنیم باعث کندی حافظه می‌شود مثلاً کسانی که حافظ قرآن هستند دچار آلزایمر نمی‌شوند چون قدرت حافظه را بالا می‌برد یکی از بحران‌های رایج این است که برای جابجایی وجه ۱۰ هزار تومان وبرای دریافت رمز دوم که شش‌رقمی است دچار بحران می‌شویم و نمی‌توانیم آن را حفظ کنیم یا کپی می‌کنیم و یا اینکه به افراد دیگری می‌گوییم که این شماره‌ها را حفظ کنید همه بار حافظه بر روی گوشی‌ها و سیستم‌ها هست و اگر آن‌ها را از افراد بگیریم ارتباطشان با دیگران قطع می‌شود.

۲- تیک و فشارهای عصبی= کسانی که در کانال‌های مختلفی عضو هستند دائم خبرهای ناگوار و شوک کننده‌ای را می‌شنوند کثرت این پیام‌ها باعث تیک و فشار عصبی می‌شود و اعصاب و روان را به هم می‌ریزد برای همین توسعه می‌شود کانال‌های اضافی را پاک‌کنید تا منجر به آرامش شما گردد تیک‌های عصبی مانند (پلک زدن، پریدن دست، حرکت گردن)

۳-اختلالات ذهنی = عدم تمرکز یکی از همین اختلالات است مثلاً می‌خواهید به کسی پیام دهید نیم ساعت فکر می‌کنید که می‌خواستید چه‌کار کنید چون پیام‌ها آن‌قدر زیاد است که تمرکز را از انسان می‌گیرد.

۴-کاهش یادگیری و ادراک =وقتی پیام‌ها متفاوت و جذاب باشند دیگر به محتوای عمیق توجه نداریم و دنبال مطالب جذاب هستیم بنابراین آدم نمی‌تواند اهل مطالعه کتاب شود و دنبال مطالب علمی برود و اهل تفکر و تدقق نمی‌شود.

۵-اختلال در خواب = خواب‌ها انواع مختلفی دارند (۱-خواب سبک ۲-خوابی که وضو رو باطل نمی‌کند چشم‌بسته است ولی هوشیار هستیم ۳- خواب‌سنگین ۴-خواب عمیق) که عمیق‌ترین بخش خواب‌سنگین که حدود ۲ ساعت در نیمه‌شب است همین خواب عمیق است که منجر به آرامش اعصاب می‌شود و صبح‌ها باحالت بهتری از خواب بیدار می‌شویم. به گفته روانشناسان کسانی که خواب‌های عمیق نداشته باشند بعد از شش ماه دچار افسردگی می‌شوند و در طول روز حوصله کسی را ندارند و اعصاب و روان آن‌ها به هم می‌ریزد امواج گوشی نورها و شارژ باعث از بین رفتن خواب عمیق انسان می‌شود.

ا ۶-ایجاد سرطان= که براثر استفاده‌های افراطی و ایجاد امواج زیاد منجر به پارگی مویرگ‌های مغز می‌شود و در طولانی‌مدت منجر به سرطان می‌گردد.

بنابراین: رعایت احتیاط و درست برخورد کردن و مدارا کردن و استفاده‌های صحیح می‌تواند جلوی این‌گونه آسیب‌ها را بگیرد.

محتوای درس
اسکرول به بالا