کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد سیاوشی
عنوان: تغییر ذائقه زن در تاریخ
اینکه چرا سیاستمداران و حکمرانان بر روی موضوع و هویت زن تمرکز کردند قابلتوجه است.
- از ۱۴۵۳ میلادی در غرب بعد از اتفاق بزرگی که افتاد یعنی: رنسانس
- تولید علم منجر به تولید ثروت شد.
تولید علمی که مبتنی بر عقل خود بنیان بشر بود. یعنی عقل خودش را از نیاز به وحی و دین جدا کرده بود. برایناساس دنیای غرب به سمت تولید علمی پیش رفت که این تولید علم منجر به ایجاد یک تحول صنعتی شد.
کارخانههای متعددی شکل گرفت. همزمان با ایجاد کارخانههای مختلف و متعدد قرار بر این شد که این کارخانهها در چهار شیفت کار کنند.
خب، نیازمند این بودند که:
- نیروی انسانی به تعداد کافی وجود داشته باشد که کارخانهها را بتواند باز نگه دارد.
- مواد اولیه یا مواد خام
این دو محور و مؤلفه اصلی نیاز انقلاب صنعتی غرب بود. فقط مردها نمیتوانستند پاسخگوی این قضیه باشند. غرب به این جمعبندی رسید، سیاستمداران غربی به این نتیجه رسیدند که باید جنس و عنصر زن هم بیاید و پایکار کارخانهها قرار بگیرد.
زن باید وارد کارخانهها میشد.
تا قبل از این معمولاً مردان غربی وقتی به خواستگاری میرفتند اگر میتوانستند با یک زنی که چاق است ازدواج کنند، آن ازدواج یک ازدواج موفقی بود. یعنی چه؟
به این معناست که این زن در یک خانواده مرفه زندگی کرده است. به تعبیر دیگری این زن لای پرِ قو بزرگ شده است.
حتماً دیدید شما زنانی که دامنهای چینچین بلند دارند، پایین پایشان و این دامنها روی زمین کشیده میشود. این زنها، در واقع زنانی بودند که جزء طبقه مرفه جامعه بودند.
با وقوع انقلاب صنعتی این زنها با این پوشش نمیتوانستند وارد کارخانهها بشوند و آچار بزنند. بر همین اساس آرامآرام غرب به سمت تغییر پوشش و جسم زن رفت. زنها باید لاغر میشدند و پوششان هم تغییر میکرد.
این شد که در قرن ۱۶ و ۱۷ آرام آرام ذائقه زنان هم تغییر کرد. زنانی که وارد کارخانهها می شدند یک زنانی بودند که پوششان شبیه پوشش مردان بود. دیگر قرار نبود دامن به پا کنند جون آن آدم ها دیگر اجازه نمی داد که در کارخانهها کار کنند.