کلیپ
پادکست
متن
جلسه چهاردهم: آسیبهای تشکیل خانواده
بخش از آسیبهای رسانهها به خانوادهها برمیگردد و باعث میشود خانوادهها در درون خود با مشکل مواجه شوند (آسیب رساندن رسانهها به خانوادهها) برخی از این آسیبها به تشکیل خانواده برمیگردد
۱-تشکیل خانواده= یعنی رسانه باعث میشود که خانواده اصلاً تشکیل نشود که حتی بخواهد به درون خانواده نفوذ کند
۲-عادیسازی روابط دختر و پسر =وقتی روابط بین دختر و پسر عادیسازی و نیازهای آنها برطرف شود ولو اینکه کاذب باشد در این صورت نیازی به ازدواج نمیبینند و یا اینکه دیر ازدواج میکنند یا اینکه ازدواجهای ناموفق دارند و بعد از یک یا دو سال منجر به طلاق میشود درگذشته رسانهها به شکل مکتوب (نامه یا تلفنهای شمارهگیر قدیمی) بودند بنابراین این ارتباطات با سختی صورت میگرفت جوانها مجبور بودند برای رسیدن به نیاز هاشون ازدواج کنند و خانواده تشکیل دهند اما اکنون به دلیل گسترش رسانهها با صد نفر در یک آن و مکان واحد در ارتباط هستند نیازهای عاطفی و غیر عاطفیهای خود را رفع میکنند هرچند اینها کاذب و موقتی است ولی احساس مسئولیتپذیری و تشکیل خانواده را ندارند. تولید فیلمها و سریالها و برنامههای تلویزیونی این جریان را عادی نشان میدهند.
۳-ازدواج اینترنتی =که متأسفانه امروز خیلی هم رایج شده است فردی در فضای مجازی خود را معرفی میکند ولی هیچوقت مشکلات خود را بیان نمیکند و از خود همیشه تعریف و تمجید میکند وقتیکه منجر به ازدواج شد دیگر معلوم نیست که این ازدواج تداوم دارد یا خیر؟ چون همیشه شک دارد که مبادا همسر من باکس دیگری هم در ارتباط باشد.
۴-خود همباشی سیاه یا (ازدواج سفید) ازدواج کلمه مقدس است و سفید هم کلمه مثبت است ولی هیچکدام از آنها به معنای منفی در اسلام سفارش نشده است پس بهتر است بهجای آن کلمه همباشی سیاه را استفاده کنیم یعنی اینکه دو فرد چند سال بدون عقد قرارداد و عقد شرعی زیر یک سقف باهم زندگی میکنند این زندگی نه زندگی عرفی، اخلاقی و شرعی است فقط زندگیست فقط همخانهای هم هستند و نسبت به یکدیگر تعهدی ندارند درنهایت تصمیم میگیرند بعد از چند سال که آیا باهم ازدواج کنند یا نه؟ به همین دلیل نوعی آسیب است چون هیچکدام نسبت به هم تعهد ندارند و در ارتباط با دیگران خیلی آزاد هستند و هیچ قانونی از آنها حمایت نمیکند. نه پرداخت هزینه و نه نفقه دادن. این همباشی سیاه بیشتر از طریق برخی از (سلبریتی ها، گیم استمور ها، شاخههای فضای مجازی) ترویج داده میشود.
۵-بالا رفتن سن ازدواج =وقتی سطح توقعات افراد بالا رود مشکلپسند هم میشوند چون در فضای مجازی ارتباط زیاد با دیگران دارند. چیزی در ذهن خود ترسیم کردهاند که در واقعیت نمی تواندن آن را پیدا کنند برای همین چونکه ذهنیات آنها با واقعیت تطبیق ندارد از ازدواج فاصله میگیرند که این آسیب خطرناکی است درگذشته چون این فضاها زیاد در دست نبود افراد وقتیکه ازدواج میکردند طرف مقابل خود را زیباترین فرد دنیا میپنداشتند. آمار رسمی در دنیای غرب نشان میدهد که زنان ۳۶ سال دچار افسردگی شدهاند چون قدرت رقابت با زنان جوانتر از خود را ندارند مجموعه این آسیبها منجر به آن میشود که ازدواج شکل نگیرد و خانواده تشکیل نشود.