صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۲۲-نسخه وارداتی سبک زندگی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد سیاوشی

عنوان: نسخه وارداتی سبک زندگی

وقتی نسخه سبک زندگی وارداتی می‌شود تعارضاتش با نسخه بومی که یک ریشه تاریخی قابل‌توجه دارد باعث تهی‌شدن فکر می‌شود.

به این تهی‌شدن بحران می‌گویند.

زن و مرد ایرانی آرام‌آرام قدرت فکرکردن را از دست دادند. همان چیزی که ابرقدرت‌ها دنبال آن بودند. کاهش حساسیت باید اتفاق می‌افتاد. این کاهش حساسیت نیازمند این بود که فکرکردن، تبدیل به یک کار بسیار سخت و پیچیده بشود. درگیری با مسائل روزمره، درگیری انواع و اقسام نام‌های جدید، درگیری با سبک سطحی و سبک رابطه دختر و پسر؛ قدرت فکرکردن را از زن و مرد ایرانی گرفت.

مرد ایرانی درگیر محیط کار بود و زن ایرانی وظیفه تربیت فرزندان را برعهده داشت. در کنار فعالیت‌های اجتماعی که داشت.

زن ایرانی اعتمادبه‌نفس قابل‌توجهی داشت. متأثر از ریشه دینی و تاریخی ای که برایش ترسیم شده بود. متأثر از مناسک دینی که برای او ترسیم شده بود. از زنان بزرگی در تاریخ الگوبرداری می‌کرد. زنانی که صبور بودند، قانع بودند، پای‌کار بودند و پا به پایِ همسرشان در تربیت نسل آینده یعنی فرزندانشان نقش جدی داشتند.

اینها آرام‌آرام اعتمادبه‌نفس خودشان را از دست دادند. زنی که اعتمادبه‌نفس خودش را از دست بدهد توانایی اداره خودش را ندارد چه برسد به این که بخواهد فرزندانش را تربیت کند.

زن در جامعه ایرانی محوریت داشت.

شاید به طنز گاهی اوقات گفته بشود که مرد ایرانی به‌شدت به همسرش وابسته است و تحت سیطره او است. ولی با تعبیر خارج از طنز این موضوع باید گفته بشود که بله زن ایرانی در محیط خانواده محوریت داشت. رُکن اصلی خانواده بود و مرد به او عشق می‌ورزید و این عشق‌ورزیدن تبلور در تبعیت از او پیدا می‌کرد. چون می‌دانست این زن بر اساس مصلحت تصمیم‌گیری می‌کند؛ ولی از این زمان به بعد به‌واسطه تهی‌شدن در عرصه فکری زن و مرد دچار یک گسست فکری شدند.

محتوای درس
اسکرول به بالا