کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد سیاوشی
عنوان: شروع فاصله طبقاتی
دولتی با شعار عدالتمحوری و رفع فاصله طبقاتی سرکار آمد. تلاش شد که اتفاقاتی بیفتد. بهواسطه سیاستهای اتخاذی مقطعی فاصله کمتر شد. اما هدف ما این نیست که عملکرد دولتها را بررسی کنیم.
هدف، تمرکز بر سیاستهای حوزه زنان است و مباحث هویتی زن در ایران میباشد.
متناسب به تغییر و تحولاتی که درایران اتفاق افتاد جهتدهی اصلی دشمن و جریان نفوذ، بر تغییر ذائقه فرهنگی متناسب با همان خط سیر دوران پهلوی دوم بود. یعنی نفوذ نرم، اثرگذاری نرم و تغییر ذائقه زن ایرانی… چرا؟
ذائقه زن ایرانی اگر تغییر کند، جامعه ایرانی تغییر ذائقه خواهد داد. اینجاست که باز هم باید موردتوجه قرار بدهیم اتفاقاتی که در محیط نخبگانی ما در کشور رخ میدهد.
دانشگاههای ما از دوران انقلاب اسلامی موردتوجه سیاستمداران ما بوده است. چرا؟
چون قشر نخبه در آنجا حضور داشتند. بخش قابلتوجهی از بهترین دوران زندگیشان را در آنجا سپری میکردند و دشمن هم روی همین تمرکز کرد.
دو حیطه اصلی نخبگانی داریم:
- دانشگاه؛ بهعنوان نهاد تولید علم
- مدرسه؛ قبل از دوران دانشگاه بهعنوان نهاد تعلیموتربیت
دشمنروی اینها متمرکز شد. با همان نگاه و اعتقادی که داشت. با همان نگاهی که اگر زن تغییر کند جامعه ایرانی هم تغییر پیدا خواهد کرد.
فضای مجازی، به نمایندگی از دشمن، محتوایی را به جامعه ایران منتقل میکرد که این محتوا حرفهای زیادی را برای گفتن نداشت غیر از یک نکته که اشاره میکرد باید به سمت اتفاقات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برویم.
جامعه و زن ایرانی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دنیای بسیار خوبی داشته است و این انقلاب بوده است که ما را عقب نگاهداشته است. چنین تبلیغاتی و چنین هجمهای از تغییر تولیدات رسانهای بسیار سطحی، جعلی و غیرواقعی مُدام در ذهن زن و دختر ایرانی پمپاژ میشد.
ما در این عرصه، بسیاری از زنان و دخترانی را داریم که در محیطهای مختلف ورزشی، دانشگاهی، المپیادهای مختلف با همین لباس مقدس برآمده از حجاب اسلامی در هر عرصهای توانسته بودند مدال کسب کنند. توانسته بودند رتبههای بینالمللی کسب کنند و این ثابت میکرد که جمهوری اسلامی توانسته است که جایگاه زن را به همان جایگاه واقعی خودش برگرداند. ولی رسانه باید عکس این را به جامعه منعکس میکرد.