کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد سیاوشی
عنوان: بهانههایی برای طلاق
مرد و زن در سرزمینهای اسلامی بهواسطه سبک زندگی اسلامی، سالهای سال در کنار هم زندگی میکردند و با وجود افتوخیزهای بسیاری که در زندگیهایشان بود اعم از مسائل اقتصادی، اختلافنظرها و سختهایی که زندگی در جوامع اسلامی داشت؛ محکم پایِ هم بودند و زندگی خوبی هم داشتند. در کنار همدیگر رشد کرده و به رشد فرزندان و تربیت آنها کمک میکردند.
آرامآرام انتقال سبک زندگی غربی و نوع نگاه غرب به زن باعث شد زندگی در جوامع اسلامی دستخوش تغییروتحول قرار بگیرد.
به چه صورتی؟
جلوهگری زن، آرایش و پوشش زن که توسط جریان غربگرا در سرزمینهای اسلامی تبلیغ میشد باعث شد که مرد ایرانی،مرد مسلمان زن خودش را با زنانی که در کوچه و خیابان میبیند مقایسه کند.
- همه اعضای بدن زنی که در خیابان میدید تبدیل به بهانههایی برای مقایسه با اعضای بدن همسر خودش شد.
تا قبل از این بهواسطه این که زنان در سرزمینهای مسلمان پوشش مناسبی داشتند یک مرد تنها اندام زن خودش را تا پایان عمر میدید و هیچ مقایسهای نمیکرد. ولی بعد از ورود تفکر غرب و نوع نگاه به زن در سرزمینهای اسلامی در واقع مرد در این سرزمینها شروع به مقایسه همسر خودش با سایر زنانی که در خیابان بود میکرد.
اینها ولی به زبان نمیآمد. بهانههای مختلف، اختلافنظرهای متفاوتی این مشکل را نمایان میکرد.
بهانه در مورد غذا، طعم غذا، سوءتفاهمهایی که در زندگی رخ میدهد، همهوهمه دلایلی بود که فاصله بین زن و مرد در خانوادهها را زیاد کرد. درحالیکه عامل اصلی همان مقایسه بود. همان جلوهگری زن در خیابان بود. همان دیدن این اتفاق توسط مرد و مقایسه این زن و عنصر با همسر خودش در درون خانواده بود.
این باعث شد که فاصله بین زن و مرد زیاد بشود. آمار طلاق بالا رفت. آمار اختلافنظرها بالا رفت. خیلیها به طلاق تن نمیدادند و راضی به این امر نمیشدند؛ ولی متأسفانه خیانت زیاد شده بود.
زندگیای که مرد با زنان دیگر داشت؛ ولی مخفیانه بود. اثرش را روی زندگی خودش و تعامل او با همسرش میگذاشت؛ ولی بهصورت رسمی این اعلام نمیشد؛ یعنی در قالب طلاق اعلام نمیشد. این مشکل بزرگی برای سرزمینها و جوامع اسلامی بود.
در نگاه اسلامی زن و مرد در کنار همدیگر قرار میگیرند برای آرامش یکدیگر و برای اینکه به رشد و تعالی هم کمک کنند. الآن یک عنصر مخربی وارد شده است. یک عنصر مخرب هویتی تحت عنوان زن یک ابزار، زن یک ابزار غربی تجلی پیدا کرده است. این مؤلفه هویتی، هویت بومی را در جامعه ایران تخریب کرد.