اضطراب خود را به فرزندانتان انتقال ندهید!

اضطراب خود را به فرزندانتان انتقال ندهید!

یک روانپزشک تاکید کرد: تغذیه و خواب کافی قبل از امتحان و خوردن صبحانه از راهکارهای کاهش اضطراب امتحان است. دکتر امیر رضا چمنی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه یزد، اضطراب را یک هیجان ناخوشایند دانست و افزود: اضطراب سبب دلشوره و نگرانی مبهم و بدون علت در فرد می‌شود.
وی ادامه داد: بخشی از اضطراب در امتحان یک امر طبیعی بوده که منجر به هوشیاری و آمادگی و همچنین افزایش کارایی و تمرکز و دقت حواس در فرد می‌شود.
دکتر چمنی یادآور شد: در صورتی که شدت و دامنه اضطراب در فرد افزایش یابد عملکرد تحصیلی فرد کاهش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه اضطراب امتحان به صور مختلف تظاهر می‌یابد، گفت: حالت‌های روانی اضطراب شامل دلشوره و نگرانی و بی قراری است که این مهم سبب کاهش تمرکز و فراموشی مطالب در فرد می‌شود.
وی بروز ناراحتی‌های گواراشی، تهوع، دل درد، تنگی نفس، تپش قلب، تکرر ادرار را از علائم جسمانی اضطراب امتحان عنوان کرد و افزود: فردی در زمان امتحان دچار اضطراب می‌شود که معمولا شب قبل از امتحان اختلال بی خوابی داشته و کابوس‌های مربوط به امتحان را می‌بیند که این امر در نهایت منجر به کاهش اشتها و بروز رفتارهای تحریکی و عصبی شده و عملکرد تحصیلی فرد کاهش می‌یابد.
این متخصص اعصاب و روان، انتظارات نامناسب خود فرد، والدین و اولیاء مدرسه، عدم تناسب انتظارات والدین و اولیاء مدرسه از توانمندی‌های دانش آموزان، ترس از شکست و ناکامی وهچنین ترس از تمسخر و تهدید و سرزنش والدین، داشتن افکار منفی و ناکارآمد و تفکر غیر منطقی توسط خود فرد را از عوامل ایجاد کننده اضطراب امتحان برشمرد و خاطرنشان کرد: اکثر والدین به دلیل نداشتن اعتماد به نفس، دلشوره و نگرانی داشته که سبب انتقال این اضطراب به فرزندانشان می‌شود. بنابراین واکنش‌های افراطی والدین در مواقع ناکامی دانش‌آموزان در امتحان می‌تواند خاطره ناخوشایندی برای فرد ایجاد کند و در نتیجه سبب شکست و عدم موفقیت تحصیلی در فرد می‌شود.
چمنی در ادامه انتظارات معقول و مناسب والدین و متناسب با استعدادهای فرزندان، برنامه ریزی منظم و مستمرمطالعه همراه با ورزش، استراحت، تفریح و تماشای تلویزیون را از راهکارهای کاهش اضطراب امتحان دانست و توصیه کرد: این امور سبب رفع خستگی و افزایش تمرکز فرد می‌شود.
وی همچنین خواب مناسب و کافی را در شب قبل ازامتحان، جایگزینی افکار مناسب و خوشایند به جای افکار منفی و مخرب را از دیگر راهکارهای کاهش اضطراب امتحان برشمرد.
دکتر چمنی با تاکید بر نقش والدین در کاهش اصطراب امتحان فرزندانشان تصریح کرد: والدین باید فضای حمایت کننده و آرام و بدون تنش برای دانش آموزان ایجاد کرده و همچنین بر روی تلاش و پیشرفت فرزند خود متمرکز شوند.
وی همچنین به ایسنا گفت: توکل و توسل به خداوند اصل مهم برای رسیدن به آرامش در امتحان است.
این روانپزشک در پایان جهت کاهش اضطراب فرد در جلسه امتحان توصیه کرد: حضور به موقع در جلسه آزمون، مرور سوالات، داشتن مدیریت زمان هنگام پاسخ به سوالات و تمرکز روی سوال و نه پیامدهای احتمالی پاسخ و در نهایت داشتن استراحت کوتاه بین سوالات از جمله این موارد است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا