همه داشتن موهایی پرپشت و درخشنده به عنوان عنصری در زیبایی ظاهری اهمیت میدهند و اگرچه اغلب افراد نکات بهداشتی مانند شستشوی به موقع و کوتاه کردن مو را رعایت میکنند اما همچنان موهایی شکننده و کمپشت دارند.
با داشتن تغذیه مناسب که حاوی پروتئین و ویتامینهای گروه A,B,C و مواد معدنی طبیعی مانند آهن، مس، ید و کلسیم میتوان تا حد زیادی جلوی ریزش مو را گرفت.
به گفتهی متخصصان تغذیه پروتئین موجود در غذا ساختار مو را محکم کرده و از شکنندگی آن میکاهد.
ماهی، مرغ، گوشت، پنیر و غلات سرشار از پروتئین هستند و همین طور ماست نیز منبع پروتینی حیوانی محسوب میشود که به افراد توصیه میکنیم در برنامه روزانه چند قلم از این مواد غذایی را بگنجانند.
کمبود ویتامین نیز میتواند به کمرنگ و نازک شدن مو منجر شود به عنوان مثال کمبود ویتامین B که در جریان خون نقش دارد در رشد مو و رنگ آن اثر زیادی دارد به طوری که شوره سر و کچلی میتواند نشانه کمبود ویتامین Bکمپلکس باشد .
سویا، موز، حبوبات، تخممرغ و ماست منشأ خوبی برای تأمین این ویتامین هستند.
یک متخصص تغذیه بیوتین را یکی دیگر از مواد غذایی عنوان کرد که مصرف روزانه ۱۰۰ میلیگرم از این ماده از ریزش مو در برخی مردان جلوگیری میکند که در ذرت، جو، گردو، بادام زمینی، تخممرغ پخته و کلمبرگ به وفور یافت میشود.
وی ویتامین C را سبب تقویت و نرمی رشتههای مو عنوان کرد و افزود: مصرف اندازه این ویتامین که در گوجه فرنگی، مرکبات و سبزیجات به وفور یافت میشود از شکستن و خرد شدن موها جلوگیری میکند.
ید موجود در مواد غذایی از عوامل مؤثر بر سلامت مو است و کمبود آن رشد مو را کند میکند .غذاهای دریایی، قارچ، مارچوبه، سیر، اسفناج و تخم کنجد سرشار از ید هستند.
به افرادی که ریشه موهای آنها ضعیف است و مویی کمپشت و شکننده دارند توصیه میشود تا از میزان آهن بدن خود با یک آزمایش مطلع شوند چرا که کمبود آهن باعث میشود تا اکسیژن کافی به موها نرسیده و ریشه مو ضعیف شود.
عنصر مس نیز در ایجاد رنگانههای مو نقش حیاتی دارد و مصرف اندازه روی نیز از ریزش مو پیشگیری می کند.
مواد غذایی که مو را پرپشت می کنند
- تیر ۱۴, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 98 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, پزشکی و بهداشت عمومی, تغذیه, تقویت مو, ویتامین ها, ویتامینB