اسم من ((کنگر)) است

اسم من ((كنگر)) است

در من املاح بسیاری موجود است
ترشحات غدد را زیاد می کنم
خودم برای کلیه و مثانه مضرم ، اما ریشه ام برای آنها مفید است
هضم غذا را آسان می کنم و جراحات روده را التیام می دهم برای آن ها که بمرض پیسی گرفتارند مرا توصیه کنید…
کنگر چو برآورد سر از خاک زمین گفت
خرما نتوان خورد ازین خار که کشتیم
اسم من کنگر است . به عربی به من عکوب – سلبین و خربع گویند و در کتب قدیم حرشف – کندل – جندل – کعیب – کعوب و عقوب ذکر کرده اند، زادگاه اولیه من صحاری خشک ایران و آسیا و آفریقا می باشد. با اینکه شما ایرانیان در دنیا به وطن پرستی معروف می باشید، معذلک جای بسی تعجب است که در کتابهای جدید مرتبا از ((آرتیشو)) که یک گیاه خارجی بوده و اکثر مردم آنرا نمی شناسند، و طرز پختن و خوردن آنرا نمی دانند، تعریف می کنید و هیچگونه اسمی از من و منافع سرشار من که یک گیاه ایرانی بوده ، و از قدیم به صورت خورش و مخلوط با ماست و کشک مصرف داشته ام نمی برید.
غذاشناسان اروپایی مرا نمی شناسند و چون مخصوص بیابانهای خشک و لم یزرع بوده و تاکنون اهلی نشده ، و از کودهای شیمیایی بهره مند نشده ام ، در اروپا بعمل نمی آیم و در بازار آنجا وارد نشده ام و با این وصف جای تعجب است که بعضی ها نوع بزرگ مرا کنگر فرنگی می خوانند و عده ای هم آرتیشو را کنگر فرنگی می دانند و این هم صحیح نیست . زیرا خواص ما با هم فرق بسیار دارد. من انواع و اقسام دارم و خواص ما تقریبا یکسان است . به انواع ماشکاعی – طوبه و کافیلو و کنگر خر می گویند.
البته خر به معنی بزرگ است . من دارای ویتامین های ((آ)) ((ب )) و ((ئی )) هستم و املاح زیادی همراه دارم و نیز دارای هورمونهای گیاهی بوده ، و ترشحات غدد را تقویت می نمایم و از این رو در معالجات هورمونی می توانم خدمات شایان و برجسته ای بنمایم . شهرت من در تقویت غرایز جنسی است ، ولی تنها یک مقوی ساده نیستم بلکه محرک شهوت بوده ، و آن را لذت بخش می نمایم …دومین استفاده ای که در معالجات هورمونی می توان از من کرد، معالجه برص است . این بیماری نتیجه بر هم خوردن تعادل ترشحات غدد داخلی بوده ، و در طب جدید تاکنون راه معالجه ی قطعی پیدا نشده است . در حالیکه در گذشته ، پزشکانی بودند که این بیماری را معالجه کرده و اسرار آنرا برای خانواده ی خود حفظ نموده و به دیگران نیاموخته اند و چون این اسرار بر زبان خوراکیها پوشیده نیست بر خوانندگان آن نیز بتدریج فاش خواهد شد. یکی از طرق معالجه پیسی در گذشته این بود که آب مرا گرفته ، با یک سوم آن موم و روغن مخلوط کرده و روی لکه های برص می گذاشتند.من بادشکن و پیشاب آور بوده ، و از شکم روش جلوگیری می کنم . به درمان مرض قند کمک می نمایم ، هضم غذا را آسان می کنم – کلیه و مثانه را گرم می نمایم زخم ریه و جراحات روده را التیام می دهم . ضماد من جهت معالجه ((گری )) مفید بوده ، و از ریزش مو جلوگیری می نماید. ضماد من جهت خوشبو کردن عرق بدن توصیه شده است . برای معالجه اورام سخت و خارش های پوستی می توانید از مرهمی که جهت معالجه پیسی دستور دادم استفاده کنید و اثر فوری آنرا ببینید. ضماد ریشه من جهت سوختگی آتشس و پیچیدگی عصب نافع است . صمغ بوته ی من که پیشینیان به آن کنگرزد می گفتند، ایجاد قی می کند و همراه آن صفرا و بلغم را خارج می نماید. ضماد آن اورام را فرو می نشاند. مقدار خوراک آن از سه گرم تا هفت گرم است .
حال برای این که تصور نشود، زبان خوراکیها تعصب ملی داشته و فقط از خوراکیهایی بحث می کند که ایرانی الاصل باشند، عنان سخن را بدست آرتیشو می دهم تا او هم خود را بشما معرفی کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید