هل Cardamom
نام علمی Elettaria cardamomum گیاه شناسی
هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰% مصرف هل دنیا از هندوستان صدر می شود
این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع ۴ متر خارج می شود
یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود که دارای گل های کوچک برنگ سفید یا سبز روشن می باشد
میوه هل بیضی شکل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول ۱-۲ سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو های مای به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف ادویه و خوشبو کردن مشروبات و غذاها یم رسدخواص داروئی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است ۱)چون هل بشکل قلب می باشد بنابراین تقویت کنده قلب است
۲)بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد
۳)تقویت کننده بدن است
۴)ادرار آور است
۵)قاعده آور است
۶)مقوی سیستم هضم است
۷)باعث هضم غذا می شود
۸)زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مضمضه کنید .
۹)خوشبو کننده دهان است
۱۰)برای تسکین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید
۱۱)برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع ،از دم کرده هل استفاده کنید
۱۲)اشتها آور است
۱۳)تب را پائین می آورد
۱۴)معالج سرماخوردگی است
۱۵)برای تسکین درد رماتیسم مفید است
۱۶)ترشی معده را برطرف می کند
۱۷)ضد مسمومیت است
۱۸)برای رفع بیماریهای چشم مفید است
ادویه خوشبویی است و در غذاها و نوشیدنیها مصرف دارد.
هل
- اردیبهشت ۸, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 121 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, بیماریهای چشم, سرماخوردگی, سیستم هضم, ضد مسمومیت, گیاهان, مقوی, هضم غذا, هل