چگونه با تغذیه مناسب به جنگ سرطان برویم؟

چگونه با تغذيه مناسب به  جنگ سرطان برويم؟

هیچ ماده غذایی واحدی نمیتو اند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد  ترکیب مناسب مواد غذایی در کاهش دادن این خطر مهم باشد.

مبارزه با سرطان از طریق غذاهای مصرفی

هیچ ماده غذایی واحدی نمیتو اند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد  ترکیب مناسب مواد غذایی در کاهش دادن این خطر مهم باشد. در تعیین مواد غذایی مصرفی، باید بین دست کم دو سوم مواد غذایی گیاهی و حداکثر یک سوم مواد غذایی حیوانی موازنه برقرار شود. این رژیم غذایی ابزار مهمی برای مبارزه با سرطان است. باید گزینه های به  تر و بد تر مواد غذایی را بررسی و ارزیابی نمود.

مبارزه با سرطان با استفاده از مواد غذایی رنگی

مبارزه با سرطان با استفاده از مواد غذایی رنگی میوه ها و سبزیجات سرشار از موادی مغذی هستند که با سرطان مبارزه میکنند، و هرچه پر رنگ تر باشد ، مواد مغذی بیش تری در بر دارند. این مواد غذایی میتوانند به  شخص کمک کنند به  وزن مناسب وزن دست یابد و آن را حفظ کند، و بنابراین از این طریق هم به  کم تر شدن خطر سرطان کمک میکنند. با داشتن اضافه وزن، خطر چند نوع سرطان افزایش مییابد، از جمله سرطانهای روده بزرگ، مری، و کلیه. هدف باید این باشد که در طول روز دست کم پنج پرس میوه و سبزی که به  نحوی صحیح آماده شده است مصرف شود.

صبحانه ای مؤثر در مبارزه با سرطان

صبحانهای مؤثر در مبارزه با سرطان فولات ویتامین B مهمی است که امکان دارد در کمک به  محافظت از بدن در برابر سرطانهای روده بزرگ (کولون)، راس تروده (رکتوم)، و پستان مفید باشد. فولات به  مقدار فراوان در مواد غذایی که به عنوان صبحانه مصرف میشوند وجود دارد. ذرت تقویت (غنی سازی) شده و فرآورده های گندم سبوس نگرفته، و همچنین آب پرتقال و خربزه و توت فرنگی، منابع مناسبی برای تأمین فولات هستند.

مواد غذایی دیگری که سرشار از فولات هستند
مواد غذایی دیگری که سرشار از فولات هستند مارچوبه  و تخم مرغ منابع خوب دیگری برای تأمین فولات می باشند، و فولات در جگر مرغ، لوبیا، دانه آفتاب گردان، و سبزیجات برگی سبز رنگ مانند اسفناج یا کاهوی رومی (که دارای برگهای درازی است) هم وجود دارد. به  ترین راه به دست آوردن فولات خوردن قرص حاوی آن نمی باشد، بلکه باید مقدار کافی میوه، سبزی، و فرآورده های غلات غنی سازی شده مصرف شود.

از خوردن مواد غذایی آماده (فست فود) اجتناب شود

از خوردن مواد غذایی آماده (فست فود) اجتناب شود احتمالاً مصرف هرازگاهی یک همبرگر  یا یک ساندویچ سوسیس ضرری ندارد. اما کاهش دادن میزان مصرف گوشتهای فرآوری شده، مانند سوسیس دودی ،کالباس و همبرگر امکان دارد در کم تر کردن خطر سرطان های روده بزرگ و راس تروده (کولورکتال) و معده مفید باشد. همچنین، ممکن است خوردن گوشت هایی که با دودی کردن یا با استفاده از نمک نگهداری شده اند شخص را در معرض عواملی قرار دهد که به طور بالقوه میتوانند باعث ایجاد سرطان بشوند.

گوجه فرنگی ضدسرطان است

گوجه فرنگی ضدسرطان است مشخص نیست که آیا این ویژگی به خاطر وجود لیکوپن، رنگدانهای که رنگ قرمز گوجه فرنگی ناشی از آن است، یا مادهای دیگر میباشد. اما در برخی از مطالعا ، خوردن گوجه فرنگی را با کاهش خطر چند نوع سرطان، از جمله سرطان پروستات، ربط داده اند. همچنین، بررسی های به  عمل آمده حاکی از آن است که محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی، مانند افشره و سس یا خمیر گوجه فرنگی، پتانسیل ضد سرطانی بودن گوجه فرنگی را افزایش میدهند.

پتانسیل ضد سرطانی بودن چای

پتانسیل ضد سرطانی بودن چای گرچه شواهد موجود هنوز به  یک  اندازه قابل  اطمینان  نیستند، ممکن است چای، مخصوصاً چای سبز، یک ماده ضد سرطانی قوی باشد. در مطالعات آزمایشگاهی، چای سبز از ایجاد سرطان در سلول های روده بزرگ، کبد، پستان، و پروستات جلوگیری نموده یا سرعت تشکیل این سرطان ها را کاهش داده و همچنین تأثیری مشابه  بر بافت ریه و پوست داشته است. در برخی از مطالعات دراز مدت تر، مصرف چای را با کم تر شدن خطر سرطان های مثانه، معده، و لوزالمعده ربط داده اند.

انگور و سرطان

انگور و سرطان انگور و افشره انگور، مخصوصاً انگور ارغوانی و قرمز ، حاوی رزورا ترول هستند. رزورا ترول ویژگی های قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد، و در مطالعات آزمایشگاهی از وارد شدن  نوعی صدمه جلوگیری کرده است که این صدمه امکان دارد آغاز کننده فرآیند سرطان در سلولها باشد. شواهد کافی موجود نمی باشد تا بتوان گفت که ممکن است خوردن انگور در پیشگیری یا درمان سرطان مفید است.  

عدم مصرف مشروبات الکلی برای کم تر کردن خطر سرطان

عدم مصرف مشروبات الکلی برای کم تر کردن خطر سرطان سرطانهای دهان، گلو، حنجره، مری، کبد، و پستان همگی با نوشیدن مشروبات الکلی ارتباط دارند. ممکن است الکل خطر سرطان روده بزرگ و راست روده را هم افزایش دهد. لذا توصیه می شود برای کاهش خطر ابتلای سرطان از مصرف مشروبات الکلی اجتناب شود.

ممکن است آب و نوشیدنی های دیگر محافظت کننده باشند

ممکن است آب و نوشیدنیهای دیگر محافظت کننده باشند آب نه تنها تشنگی را برطرف میسازد که شاید از بدن در برابر سرطان هم محافظت کند. کم تر شدن خطر سرطان ناشی از کاهش یافتن غلظت عوامل بالقوه سرطانزای موجود در مثانه است. همچنین، نوشیدن مقدار بیش تری از مایعات باعث میشود شخص به  دفعات بیش تری ادرار کند، و از این طریق مدت زمانی که این عوامل با آس تر مثانه در تماس هستند کم تر خواهد بود.

لوبیای نیرومند

لوبیای نیرومند لوبیا آنقدر برای انسان فایده دارد که امکان مفید بودن آن در مبارزه با سرطان هم باعث تعجب نمیشود. لوبیا حاوی چند ماده شیمیایی قوی است که امکان دارد از سلولهای بدن در برابر صدماتی محافظت کنند که این صدمات ممکن است به  تشکیل سرطان منتهی شوند. در آزمایشگاه، این مواد رشد تومور را کند کردند و مانع از آن شدند که تومور موادی را رهاسازی کند که به  سلولهای اطراف صدمه میزنند.

خانواده کلم بر ضد سرطان

خانواده کلم بر ضد سرطان سبزیجان خانواده شب بو (یا کلم یا چلیپاییان ، شامل بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل (فندوقی)، نوعی کلم چینی بنام bok choy، و کلم پیچ است. با سرخ کردن سریع همراه با به م زدن بی وقفه این سبزیجات خانواده کلم در حرارت بالا در ماهیتابه ای که در آن  اندکی روغن وجود دارد (stir frying) میتوان غذایی عالی تهیه نمود، و با افزودن سبزیجات خانواده کلم به  سالاد میتوان سالادی واقعاً خوشمزه آماده نمود. اما مهم تر از همه اینکه امکان دارد اجزای موجود در این سبزیجات به  بدن کمک کنند  در برابر سرطانهایی مانند سرطانهای روده بزرگ، پستان، ریه، و گردن رحم از خود محافظت نماید.

سبزیجات برگدار به  رنگ سبز تیره

سبزیجات برگدار به  رنگ سبز تیره سبزیجات برگدار به  رنگ سبز تیره مانند برگ خردل، کاهو، کلم پیچ، کاسنی ( اندیو)، اسفناج، و چغندر برگی یا اسفناجی (chard)، دارای مقدار فراوانی فیبر غذایی، فولات، و کاروتنویید میباشند. ممکن است این مواد مغذی در محافظت از بدن در برابر سرطانهای دهان، حنجره، لوزالمعده، ریه، پوست، و معده مفید باشند.

حفاظت حاصل از استفاده ادویه

حفاظت حاصل از استفاده ادویه  کورکومین جزء اصلی تشکیل دهنده ادویه هندی بنام زردچوبه  میباشد و مادهای است که از پتانسیل ضدسرطانی بودن برخورداراست. در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که کورکومین میتو اند  تغییر شکل، تکثیر، و حمله سلولهای سرطانی را در گروه متنوعی از سرطانها مهار کند.

روش پخت اهمیت دارد

روش پخت اهمیت دارد ممکن است نحوه پختن گوشت از نظر میزان خطر سرطانی که گوشت به وجود میآورد مهم باشد. سرخ نمودن، در کبابپز پختن، و پختن با شعله آتش در درجه حرارت بسیار بالا باعث تشکیل مواد شیمیایی میشود که امکان دارد خطر سرطان را افزایش دهند. به نظر میآید در دیگر روشهای پختن، مانند آب پز کردن یا آرام پختن  یا با بخار پختن، تعداد کم تری از این مواد شیمیایی به وجود میآید. و به  هنگام آب پز کردن گوشت باید به  یاد داشت که مقدار زیادی سبزیجات مفید و محافظت کننده به  آن اضافه شود.

مخلوطی قوی از توتها

مخلوطی قوی از توتها توت فرنگی و تمشک دارای ماده شیمیایی گیاهی به  نام الاژیک اسید هستند که آنتی اکسیدانی قوی می باشد و امکان دارد به طور همزمان به  چند طریق با سرطان مبارزه کند، از جمله اینکه مواد سرطانزای خاصی را غیرفعال سازد و رشد سلولهای سرطانی را کند نماید.

کاربرد قره قاط ( Blueberry) در مبارزه با سرطان

کاربرد قره قاط ( Blueberry) در مبارزه با سرطان امکان دارد آنتی اکسیدانهای قوی موجود در سیاه گیله یا قره قاط در پشتیبانی از سلامتی ما، از جمله در برابر سرطان، ارزش های گوناگونی داشته باشند. آنتی اکسیدانها با خلاص کردن بدن از شر رادیکالهای آزاد، پیش از آنکه این رادیکالهای آزاد به  سلولها صدمهای وارد نمایند، با سرطان مبارزه میکنند. برای افزایش میزان مصرف این توت مفید، باید استفاده از سیاه گیله را برای پوش اندن روی آرد جو دوسر (بلغور جو)، ذرت سرد، ماست، و حتی سالاد، امتحان کرد.

شکر را رد کنید

شکر را رد کنید شاید شکر مستقیماً باعث ایجاد سرطان نشود، اما امکان دارد جایگزین غذاهایی سرشار از مواد مغذی شود که این مواد مغذی به  محافظت از بدن در برابر سرطان کمک میکنند. شکر مقدار کالری دریافتی را افزایش میدهد، که این امر در افزایش وزن و چاقی نقش دارد. ممکن است اضافه وزن یکی از عوامل خطر سرطان باشد. میوه، که مجموعه ای سرشار از ویتامین است، جایگزینی خوشمزه برای شکر میباشد.

به  مکملها متکی نباشید

به مکمل ها متکی نباشید ممکن است ویتامین ها به  محافظت از بدن در برابر سرطان کمک کنند، اما به  شرط آنکه به طور طبیعی از مواد غذایی به دست آیند. دریافت مواد مغذی ضدسرطان از مواد غذایی مانند خشکبار، میوه، و سبزیجات برگی سبز رنگ بسیار به  تر از به دست آوردن آنها از مکمل ها می باشد. استفاده از رژیم غذایی مناسب به  ترین کار است.

منبع: موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا