صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۲-نشانه های کودک بیش فعال

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد میردامادی
عنوان: نشانه های کودک بیش فعال

خانواده هایی که در آنها معمولا کودکان دارای اختلال بیش فعال یا نقص توجه وجود دارد، معمولا با سختی های زیادی رو به رو هستند. بازخوردهایی که از دیگران می گیرند این است که:
تو نتوانستی فرزندت را تربیت کنی،
چه ات را بیش از حد لوس کردی
به فرزندت بی توجهی کردی
و یک حس گناهی را در مادر ایجاد می کنند. یعنی مادر دائم خودش را می سنجد که آیا شیوه های فرزندپروری من مشکل داشته که فرزندم اینطور رفتار می کند و یک احساس خودسرزنش گری و بی لیاقتی به مادر دست می دهد.
یک راهکار خیلی ساده و خوب: اگر مادری فرزند بیش فعال دارد وقتی که با حجم زیادی از بازخوردهای منفی رو به رو می شود وارد حلقه ی هم افزا یا همکاری بشود. نقطه ی مقابل حلقه همکاری می شود: حلقه معیوب یا دور باطل
حلقه همکاری یعنی چه؟ مادر می آید آن بازخوردهای منفی که از محیط دریافت می کند را فیلتر می کند. می گوید: همه اینهایی که به من نظر می دهند، کارشناس نیستند. نظر کارشناسی نمی دهند. متخصص نیستند.
پس چه کار می کند؟ می آید و فرزند خودش را با همان قابلیت ها و استعدادهایش بپذیرد و این پذیرش باعث می شود که مادر یک حس خوبی نسبت به فرزندش پیدا کند.
وقتی مادر بتواند با فرزند بیش فعال خودش یک نگرش خوبی پیدا کند یک رابطه صمیمی بین این ها ایجاد می شود که کودک برای حفظ آن رابطه صمیمی دست به هر تلاشی می زند که این رابطه را حفظ کند. یعنی سعی می کند که رفتارهای نامطلوب خودش را کاهش بدهد و رفتارهای مطلوب خودش را هم افزایش بدهد که آن رابطه صمیمی خودش و مادرش را حفظ کند.
یک مادر باید حمایت گر خوبی برای فرزندش باشد. فرزند اگر حتی علایم بیش فعالی هم داشته باشد یک کودکی هست که نیاز به توجه دارد، نیاز به مهر و محبت دارد. دقیقا قضیه ای که اتفاق می افتد این است که کودکان بیش فعال بیش از دیگر کودکان تشنه ی محبت هستند. تشنه ی فداکاری و حمایت هستند ولی متأسفانه این نیاز خودشان را به بدترین شکل ممکن بیان می کنند. یعنی این نیاز خودشان پشت رفتارهای افراطی ناشایست نشان می دهند و این قضیه ممکن است که خیلی برای والدین خوشایند نباشد.

محتوای درس
اسکرول به بالا