صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 2

۴۹.آدم خوب یعنی این

متن

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد پناهیان

عنوان: آدم خوب یعنی این

از همۀ مردم خوب شهرمان بپرسید، علامت‌های یک آدم خوب چیست؟ اولین چیزهایی که می‌گویند این است، می‌گویند مهربان باشد. منظم باشد. خوش برخورد باشد. متواضع باشد. بسیاری از این صفات خوب، مهربانی، برخورد خوب، تواضع، ازخودگذشتگی، خیلی از این صفات اگر بدون قوّت و قدرت روحی باشد اصلاً ارزش ندارد. شاخصی که به ما نشان بدهد اخلاق ما قلابی درست نیست، شاخصی که نشان بدهد ایمان ما قلابی نیست، نماز ما نمازی که ابلیس خواند و هیچ فایده‌ای نداشت نیست، ایمان‌مان ایمان مستقرّ به تعبیر قرآن نه ایمان مستودع ایمانی مستودعی است که از دست می‌رود. ما اگر بخواهیم یک دین سالم، یک معنویت سالم را یک شاخص برجسته برایش قرار بدهیم، اخلاق خوب را یک شاخص برجسته برایش قرار بدهیم تا معلوم بشود این اخلاق اخلاق قلابی خوب نیست، اخلاق اصیل خوبی است، شاخص قدرت و قوّت روحی می‌توانیم قرار بدهیم.

مثلاً طرف مهربان بود، تو چرا اینقدر مهربان هستی؟ تو چرا اینقدر با حیا هستی؟ تو چرا اینقدر آدم ساکتی هستی؟ تو چرا به همه لبخند می‌زنی؟ حالا تصوّر کنید این صفات را در اثر ضعف روحی داشته باشد طرف، چه ارزشی دارد؟ چرا به همه لبخند می‌زنی؟ می‌گوید می‌ترسم مردم من را دور بیندازند. می‌خواهم عزیز بشوم. می‌ترسم مردم عیب‌های من را متوجه بشوند. می‌خواهم جایگاهی پیدا کنم. می‌ترسم. در اثر ضعف اخلاق خوب رعایت می‌کند با دیگران. این ارزش ندارد.

کسی ضعیف بیاید درِ خانۀ خدا سجده بکند، خدا سجدۀ او را نمی‌پذیرد. شما در ذکر شریف «لااله الّا الله» می‌بینید، ذکر شریف «لااله الّا الله» قسمت اولش یک قلدری‌ای تویش است. یک قوّتی درش هست. «لا الهَ!»؛ هیچ خدایی نیست! خب آدم باید زورش زیاد باشد این را بگوید. ما باید ژست قیافۀ لازم «لااله الّا الله» را به بچه‌هایمان یاد بدهیم. «لااله الّا الله» شعار محکمی است، شعار لطیفی نیست بگویی «لااله الّا الله». مثل مردنی‌ها نباید این ذکر را گفت. باید خودت ماشاءالله یک ابرقدرتی باشی برای خودت. «لااله الّا الله!» چقدر پر می‌کند وجود آدم را؟

  آن‌وقت شما دربارۀ اصحاب حضرت ولی‌عصر ارواحنا له الفداء می‌بینید، اوصافی که برای اصحاب حضرت ولی‌عصر ارواحنا له الفداء هست، در رأس‌اش شجاعت است. در رأس‌اش نترسی و قدرت است. حتی کسانی که «یُوَطِّئونَ لِلمَهدِیِ سُلطانَهُ» در روایات آمده مقدمه‌سازی می‌کنند برای ظهور حضرت که از مشرق قیام می‌کنند، دوباره در وصف آنها هم قدرت و عظمت و شجاعت‌شان ذکر شده. دین از ابتدا تا انتها آدم را می‌خواهد به قدرت برساند. جامعۀ بشری را می‌خواهد به قدرت برساند. جامعۀ انسانی را می‌خواهد به قدرت و عزّت و شوکت برساند. قدرت یک موضوع بسیار محوری است در دین.

مهم‌ترین شاخصی که سلامت معنوی، سلامت اخلاقی، سلامت ایمان، سلامت دین‌داری، سلامت روحی و روانی یک فرد یا یک جامعه را نشان می‌دهد، قدرتمندی است. انسان‌هایی که خوب دین‌داری می‌کنند تمام دستورات دینی دارد آنها را می‌رساند به قدرت. از قدرت عزم گرفته، تا قوّت قلبی که هیچ خطری دل آنها را نلرزاند؛ این افراد قدرتمند یاران حضرت ولی‌عصر ارواحنا له الفداء خواهند بود

محتوای درس
پیمایش به بالا