صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱۹.استاد عالی، زن و مشاغل اجتماعی

متن

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد عالی  

عنوان: زن و مشاغل اجتماعی  

زن در وهله ی اول باید زن باشد. در مرحله دوم همسر خوب باشد و در مرحله سوم مادر باشد. اگر این سه شأن را توانست حفظ کند آنوقت مشاغل  اجتماعی آن هم با دو شرط: با حفظ حریم و متناسب با زن

اولا زن باشد. در مرحله دوم شأن زن این است که همسر باشد، محور آرامش در خانواده باشد. آن زنی که خانواده و بچه ها و زندگی اش روی هوا است، اگر بخواهد شغلی در بیرون داشته باشد آنجا دچار استرش و اضطراب بشود دیگر نمی تواند محور آرامش در خانه خودش باشد.

بله اگر توانست با حفظ این شئون آنوقت سراغ مشاغل اجتماعی برود. ولی اولا زن دوم همسر (محور آرامش در خانه) و سوم مادر باشد.

اگر قرار باشد به جای اینکه او مادری کند مهدکودک ها جای مادر را بگیرند ارزشی ندارد و او وظیفه خودش را ایفا نکرده است. و اگر هم قرار شد مشاغل اجتماعی باشد باید متناسب با زن باشد. متأسفانه بعضی از مشاغل امروزه است که تناسبی با زن ندارد.

زن اگر راننده تریلی بشود، جنس از بندر عباس به ترکیه ببرد الگو و ارزش دارد؟ چرا صدا و سیمای ما گاهی توجه به این مسئله ندارد. چرا الگویی درست می کنند که اشتباه است. از راننده خانم می پرسند شما نمیترسید بار جابجا می کنید و او هم می گوید: خیر

خب، نترسیدن زن در اینجا ارزش حساب نمی شود. آن زنی که راننده ا توبوس می شود و احیانا لاتی هم صحبت می کند ارزش دارد؟ می تواند الگو باشد؟

رهبر معظم انقلاب می فرمودند: نمی گوییم بعضی از مشاغل جایز نیست از لحاظ شرعی، ولی افتخار ندارد!

این چیزی نیست که افتخار داشته باشد. ای کاش جهت گیری تحصیلی از زمان دبیرستان و دانشگاه به گونه ای بود که به غیر از بعضی از رشته ها که مشترک است ولی تحصیلات دختران ما طوری بود که مدرک می گرفتند، شغلشان متناسب با خودشان باشد. متناسب با زن بودنشان باشد. آن لطافتشان را از بین نبرد. و شرط دومش هم حفظ حریم بود.

اگر مشاغل اجتماعی متناسب با زن پیدا شد با حفظ حریم باشد. بعضی از شغل ها هست که ساعت ها خلوتی دارد. ارباب روجوع هم ندارند و خلوتی بین زن و مرد است در بعضی از اداره ها و این باعث می شود که آهسته آهسته در حریم های خصوصی یکدیگر وارد بشوند. خاطره برای هم نقل کنند و کم کم طوری بشود که صمیمی بشوند و ناخودآگاه هم دلبستگی ایجاد بشود.  

وجود مبارک حضرت زهرا (س) الگوی تمام عیار، نشان دادند که زن بودن اولا شأن زن است. پشیمان نشود که زن است. چیزی کم ندارد. ثانیا همسر بودن است

در اول ازدواج که کمی از مدت آن گذشت پیغمبر اکرم (ص) از حضرت علی (ع) سوال کرد که یا علی، همسرت را چگونه یافتی؟

پاسخ دادند: زهرا (س) کمک من در بندگی کردن است.

یعنی: همسران کمک همسرتان باشد در بهشتی شدن!

حضرت علی (ع) در جایی بعد از شهادت حضرت زهرا (س) فرمودند: در این ۹سالی که زهرا (س) در خانه من بود، یک بار دل مرا نشکست. یکبار مرا غضبناک نکرد. من هم اینچنین نکردم با او

این دو بزرگوار خیلی با هم صمیمی بودند. در روایات است که گاهی اوقات با هم بیرون می رفتند. غذایی می بردند و شوخی هایی که با هم داشتند نشان از صمیمیت آنها می دهد.

آن موقعی که حضرت زهرا (س) دید که امیرالمونین (ع) اکه برای بیعت برده بودند ز مسجد بیرون آمد رو به ایشان کرد و فرمود: من همیشه با تو هستم، در سختی ها و ناخوشی ها با تو هستم. جان من فدای تو…

با همدیگر خیلی صمیمی بودند. امیرالمونین (ع) فرمودند: زهرا (س) یکبار نافرمانی من را نکرد. نافرمانی که بماند یکبار کاری نکرد که من خجل بشوم! شرمنده بشوم!

محتوای درس
اسکرول به بالا