صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۱۳-روش های مطالعه و یادگیری (برنامه ریزی)

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد گرجی
عنوان: روش های مطالعه و یادگیری (ارزیابی و بررسی صحیح)

باید به یک موضوع مهم در ارتباط با یادگیری بهتر اشاره کنیم: بحث برنامه ریزی
برای موفق شدن در هرکاری نیاز به برنامه ریزی داریم. باید بدانیم که از کجا باید شروع کنیم، با طی چه مسافتی و چه زمانی و چه انرژی به کجا برسیم.
برنامه ریزی می تواند ما را در موفق شدن یا نشدن خیلی کمک کند. یعنی ما خودمان را ارزیابی و سنجش کنیم که آیا طبق برنامه پیش می رویم یا خیر؟
بنابراین داشتن یک برنامه می تواند به یادگیری بهتر کمک کند.
طبیعتاً برای اینکه یک برنامه حرفه ای انجام بدهیم حتما باید یک متخصص، یک مشاور تحصیلی در کنار نوجوان باشد. مشاور با دریافت اطلاعات از نوجوان می تواند برنامه های خوبی را طرح کند و به حل مسئله کمک کند.
نوجوان یا والدین چه کمکی اینجا می توانند بکنند؟ مثلا نوجوان این اطلاعات را بدهد: من اول صبح این درس ها را بهتر می توانم بخوانم یا اگر دو درس حفظی کنار هم بخوانم بهتر یاد می گیرم یا برعکس
این ها را باید به مشاور بگوید و مشاور براساس این ها برنامه ریزی می کند. هرچقدر این نوجوان خودش را، ویژگی ها و اخلاقیات خودش را بهتر بشناسد می تواند اطلاعات غنی تری به مشاور بدهد تا او هم کمک کننده باشد و این اطلاعات را در برنامه بیاورد.
همراه بودن یک مشاور برای یک مدتی می تواند کمک کنند ه ی خوبی در پیشرفت درسی نوجوان را در پی داشته باشد.
در کنار این مورد ما معمولا به نوجوانان پیشنهاد می کنیم که گروهی درس بخوانند. در گروه و در جمع درس خواندن در واقع باعث می شود که فرد انگیزه اش را بصورت مستمر ارزیابی کند و متوجه بشود که اَفت انگیزه پیدا کرده یا نکرده؛ اما اگر انفرادی درس بخواند ممکن است خودش را جلوتر از بقیه ببیند و بی نیاز از درس خواندن بداند.
اگر این درس خواندن در گروه باشد فرد همیشه خودش را در رقابت با گروه بررسی می کند
طبیعتا هر فردی اخلاق متفاوتی دارد. شاید یک فرد در گروه درس بخواند و فرد دیگری در انفرادی درس خواندن موفق باشد. این ها مواردی است که اگر نوجوان ما به خودآگاهی رسیده باشد و خود و ویژگی هایش را به خوبی شناخته باشد و در اختیار مشاور قرار بدهد می تواند با کمک مشاور تصمیم گیری های بهتری را داشته باشد.

محتوای درس
پیمایش به بالا