صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۲۰-راه های رشد مهارت های اجتماعی

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد گرجی
عنوان: راهکارهای درمان اضطراب و افسردگی در کودکان

از ضرورت مهارت های اجتماعی صحبت کردیم. حالا باید چه کار کنیم؟ واقعیت این است که در زندگی های گذشته، خانواده ها پرجمعیت بودند و خواه و ناخواه هر فردی این ارتباط و مهارت را یاد می گرفت. اما امروزه با توجه به اینکه تعداد افراد خانواده و ارتباطات آنها محدود شده است ما نیازمند یک مجموعه کارهایی هستیم برای اینکه بتوانیم این مهارت را در فرد رشد بدهیم.
شرکت در کلاس های مختلف:
شاید آسان ترین و نزدیک ترین راهی که برای یادگیری مهارت های اجتماعی بتوانیم به نوجوان پیشنهاد بدهیم این است که در کلاس های مختلف شرکت کند. مخصوصا ایام تابستان که دغدغه درس و تحصیل برای نوجوان وجود ندارد. این شرکت در کلاس ها اهمیت زیادی دارد و می توانیم از این فراغت زمانی که فرد پیدا کرده است نهایت استفاده را ببریم.
اگر بتوانیم در مسیر استعدادهایی که فرزند دارد کلاس ها را برنامه ریزی کنیم قطعا میتواند بهتر و مفیدتر باشد. اما اگر هم این اتفاق نیفتاد صرف حضور در کلاس های مختلف می تواند به بهبود مهارت های اجتماعی کمک کند.
چرا؟ چون انسان ها خیلی از آموزش ها را در قرار گرفتن در گروه و جمع یاد می گیرند. یعنی یک نوجوان وقتی در یک کلاس شرکت کند تعامل همکلاسی و مربی و بقیه را ببیند برای او یک درس و تجربه می شود و می تواند این درس و تجربه را در زندگی شخصی هم به کار ببرد.
ارتباط گیری صحیح با نوجوان:
کار دیگری که باید انجام بدهیم سراغ ارتباط برویم. ارتباط یعنی یک تعامل دوطرفه که حداقل بین دو فرد در حال شکل گیری است. یعنی ممکن است شما یک زمانی دریافت کننده پیام و یک زمانی هم ارسال کننده پیامی باشید. در هر دو طرف این موضوع که قرار بگیرد باید توانایی دریافت و ارسال مناسب پیام را داشته باشید.
یعنی اگر گیرنده پیام هستید باید قدرت همدلی خوبی داشته باشید، شنونده خوبی باشید، قصد مثبت از گرفتن پیام طرف مقابل داشته باشید. و اگر ارسال کننده پیام هستید باید این توانایی را داشته باشید که این پیام را با تمام وجود چیزی که می خواهید انتقال بدهید و با تمام حاشیه هایی که ممکن است وجود داشته باشد دقت نظر کنید و بتوانید ارسال کنید. باید بتوانید پیام را بصورت خوب به طرف مقابل برسانید و ویژگی های طرف مقابل را در ارسال پیام مورد توجه قرار بدهید.
اگر این ارتباط را در دوران نوجوانی یاد بگیرید می تواند مهارت های اجتماعی خوبی را داشته باشید. برای این کار معمولا مطالعه کتاب را به نوجوان پیشنهاد می دهیم تا بتواند این مهارت اجتماعی را به شکل مناسبی یاد بگیرد. اگر با کارهایی که بیان شد نتوانستید این مهارت های اجتماعی را در نوجوان بهبود ببخشید شاید لازم باشد که یک نگاه تخصصی داشته باشید. نگاهی به عنوان مراجعه به یک روانشناس تا مشکلاتی از قبیل اضطراب و افسردگی را بتواند در فرد رفع کند و در نتیجه به نتایج مطلوب بتوانیم برسیم.

محتوای درس
اسکرول به بالا