صفحه اصلی دوره بازکردن همه
2 از 2

۵۰- تاثیر اختلافات والدین در فرزند پروری

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد هادی

عنوان: تاثیر اختلافات والدین در فرزند پروری

ما گاهی موقع ها نسبت به حال و هوای ذهنی بچه هایمان غافل هستیم.

یکی از نکاتی که حواس ما به آن نیست این است که فرزندان ما وقتی می خواهند قضاوت کنند بسیاری از اتفاقاتی که ما داریم را آنها ندارند.

مثال: فرض کنید من به عنوان آدمی که بیش از ۴دهه عمر کردم در مورد یک مسئله ای از ابعاد مختلف اطلاع دارم چون همینطور که سن من بالاتر می رفته است آتفاق هم تغییر می کرده و بُعد جدیدی بوجود می آمده است. حالا انتظار دارم که فرزندم مانند من قضاوت کند و اصلا حواسم نیست که اطلاعاتی که در ذهن من است در ذهن او نیست.

گاهی با فرزند با چه جمله هایی صحبت می کنیم:

  • این که معلومه!

برای که معلوم است؟ برای من که چند سال با آن اتفاق درگیر بودم نه برای فرزندم که معلوم نیست. کار کجا سخت تر می شود؟ آنجایی که پدر و مادر دو تصور متفاوت و گاهی متضاد از یک مسئله دارند. آنجا واقعا کار برای فرزندان سخت می شود.

  • اولا که خودشان به اندازه کافی تسلط ندارند.
  • دوم از آن، آدم های مهم زندگی شان یعنی پدر مادر مخالف و متصاد فکر می کنند.

در اینجا فرزند یک گرفتاری ویژه پیدا می کند. یعنی نمی داند به فکر خودش احترام بگذارد و براساس آن عمل کند و با نمی دانم چرا بابام مخالفه و چرا مامانم مخالفه عمل کند؟ بنابراین یک سردرگُمی بوجود می آید.

نکته: مراقب باشیم انتظار علم غیب و دانستن بچه ها از آن چیزی که در ذهن ما است را نداشته باشیم.

اگر انتظار داریم باید اطلاعات را منتقل کنیم ولی اگر منتقل نکردیم انتظار رفتاری مشابه رفتار خودمان را از فرزند نداشته باشیم. به خصوص زمان هایی که اطلاعات درون ذهن شما با اطلاعات ذهن همسرتان متفاوت است.

پیمایش به بالا